Letterhonger (2)

Ik heb de smaak van het lezen nog altijd te pakken. Na mijn eerste Letterhonger-blog een tijdje geleden, heb ik nu weer vier boeken verslonden. Bovendien ligt er nog een fijne stapel op me te wachten, omdat ik voor mijn verjaardag een boeken- en bol.com-bon kreeg die ik geheel heb besteed aan wat nieuw leesvoer. Heerlijk!

Jullie nog pareltjes gelezen de laatste tijd die ik absoluut niet mag missen?

Thijs Slegers – Order alesse Cheap aldactone medication Andy van der Meijde / Geen genade
Over het boek van oud-voetballer Andy van der Meijde is veel ophef ontstaan. In zijn biografie, geschreven door Thijs Slegers, vertelt Andy over zijn heftige jeugd, liefdesleven, loopbaan als profvoetballer bij Ajax, Inter Milan en Everton, de miljoenen die hij daarmee verdiende en de bizarre wendingen die zijn leven daardoor nam. Verslavingen, ziekelijk koopgedrag en vreemdgangerspraktijken voerden de boventoon.

Johan nam ‘m mee van zijn redactie en las ‘m bijzonder snel uit. Daarna was het mijn beurt, ik was uiteraard ook erg nieuwsgierig geworden. Het is een bizar boek, ik zat regelmatig met mijn oren te klapperen. Maar ook was er verontwaardiging en wat irritatie, vanwege het vele vreemdgaan, het struisvogelgedrag en het nemen van de verkeerde beslissingen. Andy is geen domme jongen, maar deed vaak wel erg domme dingen! Het boek leest in ieder geval wél lekker weg en zal ongetwijfeld bij veel voetballiefhebbers in de kast staan.

Marian Mudder – Volgende keer bij ons
Eerlijk gezegd kende ik Marian Mudder alleen uit Baantjer en had ik nog nooit een boek van haar gelezen. Toen Volgende keer bij ons op de redactie lag, werd ik toch benieuwd of zij een beetje kan schrijven. Nou, dat blijkt ze dus best heel aardig te kunnen! Haar stijl is origineel, prettig leesbaar en er lijkt over elke zin goed nagedacht. Het boek gaat over Iris die na een scheiding verliefd is geworden op een 16 jaar jongere man, die ze vervolgens meeneemt naar Italié voor een weekendje weg met haar familie. Dat gaat uiteraard niet helemaal zoals gepland. Ik kreeg veel sympathie voor de hoofdpersoon; haar relatie met haar familie is moeizaam en je snapt helemaal waarom.

Ik vond het boek helaas wel wat langdradig. Ik vroeg me op een gegeven moment af waar de actie nu bleef, aangezien ik op de achterflap had gelezen dat er confrontaties zouden komen met geheimen en leugens… Uiteindelijk was ik toch een tikkeltje teleurgesteld en was ik niet helemaal voldaan toen ik het boek dichtsloeg. Jammer!

Matthew Quick – Maak me gek! (Silver Linings Playbook) Cheapest propecia in the uk
Ik wist dus lange tijd niet dat de film Silver Linings Playbook, met Jennifer Lawrence in de hoofdrol die daarvoor een Oscar kreeg, gebaseerd is op een boek. Toen die bij ons op de redactie binnenkwam, moest ik ‘m natuurlijk direct lezen. Ik heb de film nog niet gezien en wilde daar ook mee wachten tot ik het boek uit had. Dat vind ik toch altijd het prettigst bij boekverfilmingen.

Maak me gek!, zoals ie in het Nederlands heet, gaat over Pat die na jaren in een psychiatrische inrichting weer thuiskomt. Hij is vastbesloten om zijn ex-vrouw Nikki weer voor zich te winnen. Hij ontmoet Tiffany, die ook met haar problemen worstelt, en de twee raken bevriend. Tiffany wil Pat helpen in zijn strijd, maar dan moet hij ook iets voor haar doen. Dat loopt alleen niet helemaal volgens plan…

Ik vond dit een heel lief, aandoenlijk boek. Je leert Pat goed kennen en komt erachter dat hij echt een schat is, die koste wat het kost wil goedmaken wat er in het verleden is misgegaan. Hij wil zijn ex ervan overtuigen dat hij een ander mens is geworden en werkt daar zo hard voor, dat het bijna zielig is. Tiffany is op haar beurt een heel vreemd meisje, maar heeft wel de beste bedoelingen. Ik heb echte van dit prachtige verhaal genoten.

Joseph Oubelkas – 400 brieven van mijn moeder
Toen ik op een verjaardag hoorde over dit waargebeurde verhaal, ging ik direct naar het boek op zoek. Dit moest ik lezen! De Nederlandse Joseph Oubelkas werd op 24-jarige leeftijd zonder bewijs of onderzoek tot tien jaar cel veroordeeld in Marokko. Ondanks de fouten in het vonnis en de conclusie van het Nederlandse ministerie van Buitenlandse Zaken dat er geen enkel bewijs richting Joseph wees, begonnen voor hem de jaren van onterechte gevangenschap.

Wat een respect heb ik gekregen voor Joseph, die ongelofelijk veel kracht en doorzettingsvermogen toont, daar in de vieze gevangenissen van Marokko. De 400 brieven die zijn moeder hem in totaal zou schrijven, vormen de rode draad in het boek. De bijzondere band tussen moeder en zoon is ijzersterk en sleept hem (mede) door de moeilijke tijd heen. Regelmatig kon ik mijn oren (naja, ogen) niet geloven tijdens het lezen. Werd hem dit écht allemaal aangedaan? Hoe kan dit in godsnaam? Ik las het boek in één ruk uit en raad hem iedereen aan.

é

Follow on Bloglovin

7 Comments

 1. Deborah 03 april 2013 at 08:26

  “Maak me gek” ben ik nu aan het lezen :-) ! Voor de rest lees ik graag de boeken van Jill Mansel. Geen hoogstaande literatuur, maar leest heerlijk ontspannend ;-)

 2. Deirdre 03 april 2013 at 08:35

  Thnx voor de tips! Ik ga geen genade en 400 brieven van m’n moeder zeker aan m’n to read lijstje toevoegen :) Maar eerst de Karin Slaughter serie uitlezen.

 3. Mirte 03 april 2013 at 09:11

  Leuk die reviews! :) 400 brieven van mijn moeder lijkt me een must read!

 4. Liz 03 april 2013 at 11:39

  Ik heb net De weeffout in onze sterren van John Greene uit. Mooi boek! Zeker een aanrader wat mij betreft :-)

 5. Nina 03 april 2013 at 14:26

  Dat laatste boek ben ik echt heeeeel benieuwd naar!

 6. Marcella 03 april 2013 at 18:50

  Vooral die laatste klinkt erg spannend. Ik lees nu een boek, maar ik ga als hij uit ook weer op zoek naar nieuw voer. Bedankt voor je tips!

 7. Lara Steenvoorden 05 april 2013 at 22:46

  400 brieven van mijn moeder is echt heel bijzonder. Er komt binnenkort een vervolg :-)