Run FREE in Barcelona

Ik heb al drie keer een openingszin voor deze blog getikt en ‘m steeds weer gewist. Feit is dat ik gewoon niet weet waar ik moet beginnen! Ik heb een paar fantastische dagen in Barcelona achter de rug en het is eigenlijk allemaal te veel om te beschrijven. Toch ga ik het proberen, met heel veel foto’s erbij!

Nike heeft onlangs de nieuwste versie van de Nike Free-hardloopschoen gelanceerd. Ter gelegenheid daarvan waren een paar Europese redactrices van diverse media uitgenodigd om naar Barcelona te komen om er daar alles over te horen en vooral veel te ervaren. Je raadt het al: ik mocht er namens Grazia.nl bij zijn!

Samen met Rinke, redactrice van Vogue.nl, vloog ik woensdagochtend naar de Spaanse stad. Onze vreugde was groot toen bleek dat we in het W Hotel sliepen: een vijfsterrenhotel met een prachtig uitzicht over het strand en de zee. Onze kamers waren nog niet klaar, dus genoten we op het terras van dit paradijs van een verkoelend drankje. Ik verbrandde zelfs een beetje in mijn gezicht, maar dat boeide niet: de zon was heerlijk, wat had ik die gemist!

Onze kamers waren amazing, ik kan niet anders zeggen. Vanuit mijn bed, waar een fijn setje Nike-kleding én de schoenen waar het om draaide op lagen, zag ik de kustlijn van Barcelona. Ik heb er twee nachten geslapen en beide keren de gordijnen niet dicht gedaan: ik viel in slaap en werd weer wakker met dat onbeschrijfelijk mooie uitzicht.

Het was de bedoeling dat we twee dagen lang het plezier en gevoel van vrijheid dat sporten geeft optimaal zouden ervaren. De eerste dag gingen we met een grote kabelbaan naar de andere kant van de stad, waar we met z’n allen 2 km bergop (!) renden. Nou, dat voel ik nu dus nog steeds; ik ben er weer even aan herinnerd dat ik kuiten heb… Pretpark Tibidabo was speciaal voor ons nog open, waar we warme truien, fruit en een drankje kregen. De waaghalzen (waar ik natuurlijk niet bij hoor) deden even gezellig twee rondjes in een enorme zweefmolen. Respect! De dag werd afgesloten met lekker Spaans diner, waarbij we elkaar wat beter leerden kennen. Superleuk om daar met meiden uit Zweden, Duitsland, Italië, Frankrijk, UK, Turkije en Spanje te zijn!

Dag twee was al even gaaf. Na een uitgebreid ontbijt (ik HOU van ontbijtbuffetten!) verzamelden we ons op het strand voor een lekkere morning run. Vervolgens was het de bedoeling dat we met zeilboten naar een haventje verderop zouden varen, maar aangezien ik nogal snel zeeziek word, sloeg ik even over. Gelukkig was het daarna tijd voor een fietstocht, iets waar ik als Dutchie natuurlijk wél goed in ben. ;)

Natuurlijk moest niet vergeten worden waar we eigenlijk voor gekomen waren: de Nike Free. De schoen is gebaseerd op de meest natuurlijke manier van hardlopen: barefoot. Op je blote voeten dus. Hierdoor worden je spieren in je voeten, benen en onderrug extra getraind. Met de Nike Free-serie probeert het sportmerk dit zo goed mogelijk na te bootsen. De schoenen zijn erg licht en hebben een zeer flexibele zool. We kregen een mooie presentatie en duidelijke uitleg over dit principe. Erg interessant! Bovendien heeft Nike Running een motto waar ik groot fan van ben: ‘We believe that if you have a body, you’re a runner.’ Geen excuses meer, aan de slag!

Na een uitgebreide Spaanse lunch mochten we even 1,5 uur rusten op de hotelkamer. Daarna moesten we weer in vol ornaat klaarstaan: er stond een work-out op het programma! Met de Nike Training Club-app voor je smartphone kun je nu heel gemakkelijk thuis sporten. Wij zouden onder leiding van een professionele trainer een aantal van die oefeningen gaan doen, 50 minuten lang. Ik kan je vertellen: dat was pittig! Maar dat voldane gevoel na afloop, daar doe je het allemaal voor.

’s Avonds werden we beloond met een diner in een luxe restaurant, waar de wijn rijkelijk vloeide en we uiteindelijk over gingen op cocktails. We namen nog een kijkje in club Eclipse op de bovenste verdieping van ons hotel, maar iedereen was te moe om nog even flink te gaan dansen. We waren actief genoeg geweest!

NikeBarcelona_dag2

Wat baalde ik toen het de volgende morgen tijd was om mijn koffer in te pakken (die bijna niet dicht ging door alle mooie kadootjes) en uit te checken. Ik had nog wel een week willen blijven! Mede door het superdeluxe hotel natuurlijk. Ongelofelijk.

De dagen zijn werkelijk voorbij gevlogen. Bovendien ben ik weer helemaal geïnspireerd voor een healthy & sporty lifestyle. Bedankt Nike voor alles en Barcelona: hopelijk tot heel snel!

25 Comments

 1. Marlous 06 april 2013 at 15:32

  Ohh klinkt als een superfijne trip! Lijkt me wel motiverend om zo met z’n allen bezig te zijn met rennen. En ik moest lachen om je opmerking over ontbijtbuffetten, daar ben ik ook zo gek op haha!

 2. Wendy 06 april 2013 at 15:39

  Dat klinkt helemaal geweldig, fantastisch dat je hier heen kon. Mooie foto’s ook. Leuk om te lezen Marieke!

 3. Nanda 06 april 2013 at 16:02

  Dat lijkt me heel leuk, zulke dagen. W Hotels zijn prachtig!

 4. Bianca 06 april 2013 at 16:10

  Hele gave foto’s en dingen die je gedaan hebt! Barcelona lijkt me sowieso een geweldige stad. En dat uitzicht!

 5. Petra 06 april 2013 at 16:19

  Wat heb jij toch ontzéttend leuk werk, met superleuke extra’s :-) Het hotel klinkt echt heel gaaf, en .. nou ja, eigenlijk alles aan je tripje wel :-D Bofferd!

 6. ChellesBlog 06 april 2013 at 16:29

  Dat klinkt echt heel erg fijn. Leuke foto’s allemaal. Barcelona is een super mooie stad. -xx

 7. Marije_Blogt 06 april 2013 at 16:48

  Wat een fijn verslag van een nog fijner reisje!
  Hele gave foto’s ook! Wat een tóp-job! :D

 8. Naomi 06 april 2013 at 20:06

  Heerlijke foto’s ook erbij! Thanks voor je succeswensen.
  Jijzelf hebt anders ook lekker gebikkeld met die 2km de berg op. Ik voel het nu al!

  Liefs

 9. Sanne 06 april 2013 at 21:22

  Klinkt awesome :) Je bent toch maar even in de tofste stad van Europa geweest!

 10. Deborah 06 april 2013 at 21:52

  Leuke foto’s en tof tekstje om te lezen! Super!!

 11. Evelien 06 april 2013 at 22:08

  Wauw, wat een leuke trip!! en toffe baan! Ik ben je gaan volgen via Girlslove2run en Annemerel, vind dat je leuk schrijft!

  1. Marieke 07 april 2013 at 09:41

   Leuk om te horen, dankjewel! :)

 12. Janet 07 april 2013 at 00:05

  Wat een ontzettend top persevenement!! Hoe vindt je de schoenen verder zelf lopen?

  1. Marieke 07 april 2013 at 09:42

   Ze lopen heerlijk! Maar geven wel minder steun dan normale hardloopschoenen, dus je zal misschien even moeten wennen. Ik heb wel meer spierpijn dan normaal, je spieren worden flink aan het werk gezet.

 13. Anne 07 april 2013 at 09:24

  Wat een geweldige ervaring lijkt dat me zeg! Super, ook lekker om even in een wat warmere omgeving te zijn dan het koude NL, haha ;). Het motto vind ik trouwens ook goed bedacht, geen excuses meer!

 14. Willemvk 07 april 2013 at 12:06

  Niet verkeerd dat je voor zoiets uitgenodigd wordt. Heerlijk!

 15. Rowin 07 april 2013 at 15:55

  Echt gewoon super gaaf om dit voor je werk te mogen doen! En wat een geweldig uitzicht zo vanuit ’t hotel, wauw!

 16. Nina 07 april 2013 at 16:02

  Ja, ik was al helemaal jaloers op je instagram foto’s! Maar nu dit hele overzicht, je bent echt verwend. Helemaal super om dat te mogen meemaken. Echt leuk!

 17. Lizet 07 april 2013 at 20:26

  Marieke, voel je je niet enorm gekocht als redacteur? Ik volg je ook op Twitter en zie váák berichten van je over Nike, renklassen, nieuwe spullen, events.. En nu naar Barcelona. Weer nieuwe gear, vijf sterren hotel.. Jij schrijft op jouw beurt altijd positief over het merk. Hoe kan je jezelf nog serieus nemen als redacteur? Je geloofwaardigheid is door keer op keer op dit soort zaken in te gaan natuurlijk gedecimeerd. Waarom leen je jezelf hier voor? Het is een naar woord, maar dit is zakelijke prostitutie door een groot merk. Wat zet je er toe aan om het te accepteren? Is de aandacht fijn? In welke behoefte voorziet het? Bedenk dat het in feite een vorm van omkoping is. Ik ben oprecht benieuwd. Als iemand die zelf werkzaam is in de serieuze media snap ik het echt niet.

  1. Marieke 07 april 2013 at 21:12

   Hoi Lizet,

   Bedankt voor je reactie. Prima dat je je dat afvraagt natuurlijk. Het is zo dat ik vanwege mijn werk als redacteur dagelijks word uitgenodigd voor presentaties van merken, films, programma’s, musicals, etc. Het ene merk pakt dat groter aan dan het andere. En als het dan ook nog eens mijn persoonlijke interesse heeft of het was een bijzonder evenement, vind ik het leuk om hier ook op mijn eigen site over te vertellen met een persoonlijk tintje. Zo schreef ik hier ook over mijn interview met Kelly Osbourne, de stichting Stop Kindermisbruik, het kijkje achter de schermen bij de modeshow van Nikkie Plessen en de première van Sister Act bijvoorbeeld. Aangezien hardlopen een grote hobby van mij is, zul je hier ook over dat soort events lezen inderdaad. Dat is een paar keer Nike geweest, maar had ook zo Adidas of Asics kunnen zijn, als zij zoiets hadden georganiseerd. Bovendien: als het flut is wat ze verkopen, zou je dat ook zeker van me horen.

   Groetjes,
   Marieke

 18. Marcella 08 april 2013 at 18:50

  Wow, wat een heerlijke dagen heb je gehad! Echt tof!

 19. E.frl 08 april 2013 at 19:36

  Super leuk zo’n tripje! En dat je ook nog eens een setje kleren en schoenen krijgt is ook mooi meegenomen. Er zijn vast veel meiden jaloers op jou!

 20. Jolien 09 april 2013 at 07:32

  Wat een heerlijk verslag babe. Die kuitjes van jou kunnen veel hebben toch?! Fijn een paar dagen eruit! X

 21. inge 10 april 2013 at 08:58

  super. ik was al zo jaloers en nu ik dit weer zo zie en lees.. geweldig, wat een mazzel kun je maar hebben! ^^

 22. Deirdre 10 april 2013 at 18:29

  Wauw wat een gave ervaring zeg!