Roadtrip USA part 2: Niagara Falls

De route leidde ons na Washington via het kleine plaatsje Williamsport door prachtig groene bergen en schattige Amerikaanse dorpjes richting de beroemde Niagara Falls. Heel eerlijk: daar hadden we niet héél hoge verwachtingen van. Het leek ons absoluut mooi, maar toch vooral erg toeristisch. Gewoon ‘leuk om even gezien te hebben!. Boy, were we wrong!

Natuurlijk, het wemelde er van de foto!s klikkende vakantiegangers zoals wij. Maar wat we een beetje onderschat hadden, is dat al dat watergeweld ontzettend indrukwekkend is! De Niagara Falls liggen op de grens van de Verenigde Staten en Canada, dus je kunt ze van twee kanten bekijken.

Op de eerste van in totaal twee dagen Falls bezochten we ze vanaf de US-kant. Het leuke hiervan is dat je heel dicht bij het stromende, zeg maar gerust neerstortende, water kunt komen. Je voelt de druppels gewoon op je huid, geweldig echt. Hier waren we best even stil van. Het was makkelijk om al die andere mensen te negeren en te genieten van wat zich vlak voor onze ogen afspeelde. We bleven maar foto!s en filmpjes maken!

Met de voettocht genaamd Cave of the Winds gingen we écht naar de watervallen toe, zelfs een beetje eronder. Via houten trappetjes daalden we af naar beneden, natuurlijk wel met een poncho aan (voornamelijk voor onze waardevolle spullen). We werden zeiknat, maar dat was alleen maar hilarisch. Bovendien was het 30 graden, dus waren we zo weer droog. Een bijzonder moment!

!s Avonds liepen we via de Rainbow Bridge naar Canada. Dat klinkt toch grappig? Je gaat gewoon echt de grens over. In het donker worden de watervallen verlicht met allerlei kleuren, wat vanaf de Canada-kant het best te zien is. Gaaf!

De volgende dag gingen we weer naar Canada om bij daglicht een beter overzicht over de watervallen te hebben. Het uitzicht over dat natuurgeweld is vanaf die kant onbeschrijfelijk cool. Bovendien zijn de Canadezen lekker commercieel: er is een hele straat volgebouwd met attracties en eettentjes, net een kermis of The Strip in Las Vegas in het klein. Heerlijk over the top Purchase lady era sildenafil .

Propecia price in uk

Een absolute must-do: Maid of the Mist. Ik hou absoluut niet van bootjes en word heel snel zeeziek, maar hier wilde ik wel een Primatourtje voor innemen. Wederom belachelijk toeristisch, er gaan wel 100 man tegelijk op dat ding, maar hiermee vaar je echt vlak langs de watervallen. Vooral bij de Horseshoe Falls, ik denk de bekendste waterval, waaide het als een gek en werden we door en door nat: woeste golven en dikke druppels ‘mist!. Ondanks het massatoerisme waren we heel blij dat we dit gedaan hadden. Te gek!

Generic celebrex online

Het was vervolgens drie uur rijden naar Utica, waar we in een simpele Best Western sliepen om de volgende dag weer op tijd verder te gaan. Op naar Boston!

Follow on Bloglovin

11 Comments

 1. Kimberly 12 juni 2013 at 06:36

  Die foto’s zijn echt heel erg gaaf! Mij lijkt het geweldig om dit met m’n eigen ogen te kunnen zien

 2. Vera 12 juni 2013 at 12:21

  Whou! Wat een gave foto’s! Je maakt me heel enthousiast voor een dergelijke vakantie!

 3. Marcella 12 juni 2013 at 12:39

  Wij waren er vorig jaar vanaf de Canadese kant. Inderdaad erg bijzonder! Wat een enorme waterval! Het was toen de dag na de nationale feestdag en iedereen was nog vrij die dag. Dat werd wel een érge drukte bij de watervallen, wel jammer!

 4. annouska 12 juni 2013 at 20:00

  Wauw dat ziet er gaaf uit. :D Ik ben jaloers haha

 5. Lindsay 13 juni 2013 at 09:20

  Hoe cool! Wapperende poncho’s, leuke plaatjes! Ik ben nog nooit in Amerika geweest maar word heel enthousiast van je blogs! Echt tof! :-) X

 6. Annemiek 13 juni 2013 at 10:24

  Supergaaf! Ik ben alleen aan de Canada kant geweest. En we hebben alleen vanaf de kant gekeken. Als ik je foto’s zo zie en je verhaal lees vind ik dat eigenlijk wel jammer! Maar ook vanaf de kant was het indrukwekkend!

 7. angela 14 juni 2013 at 21:00

  Cool! Ik ben 2 maanden geleden in NYC geweest en had graag een excursie hier naartoe gemaakt. Niet gedaan vanwege tijd te kort. Weet nu zeker dat ik er ooit nog eens naartoe wil, wauw wat fantastisch lijkt me dat!! :-D

 8. Peet 15 juni 2013 at 22:23

  Wauw! Wat moet dat ontzettend gaaf en indrukwekkend zijn :-D

 9. Linda 16 juni 2013 at 12:33

  Gaaf! Hier wil ik echt nog een keertje naartoe, handige tips ook!

 10. Indira 21 juni 2013 at 09:49

  Aan de Canada kant ben ik ook geweest, zo indrukwekkend! Met die dino’s sta ik ook op de foto hahaha!

 11. Marita 14 september 2013 at 14:36

  Hallo Marieke,
  Omdat wij naar New York gaan en daarna een roadtrip van 10 dagen maken ben ik tips aan het zoeken en zo stuitte ik op jouw blog. Leuk om al je belevenissen te lezen en daar heb ik veel aan. Heb je verder mss nog tips? Mijn partner heeft een trip van iets meer dan 3000 km uitgestippeld voor die 10 dagen (we zijn eerst 4 dagen in New York en gaan daarna 10 dagen met huurauto op weg). Die iets meer dan 3000km vind ik eigenlijk iets meer dan 1000km te veel ;). Maar iig net als jullie gaan we wel naar Boston, Toronto, Washington. Dat bootje bij de watervallen lijkt me erg spannend, maar zonde om niet te doen. Dus heb je nog tips, dan ben ik daar heel blij mee. En niet, dan ben ik iig ook blij met wat ik in je blog lees.
  Groetjes van Marita