Roadtrip USA part 3: Boston

Over Boston had ik al veel goede verhalen gehoord. We waren dan ook erg nieuwsgierig toen we na de prachtige Niagara Falls in deze bloedhete stad arriveerden. Weer iets heel anders! Maar dat is juist zo leuk aan de VS: je hebt er alles.

Het hotel lag helaas niet zo gunstig, we moesten een flink eindje wandelen naar het eerste metrostation, maar vanaf daar zaten we binnen no time in het centrum van Boston. De enthousiaste mensen hadden niets te veel gezegd: wat een gezelligheid! Pleintjes, winkels, terrasjes, muziek, oude gebouwen afgewisseld met moderne hoogbouw… Super sfeervol.

Natuurlijk moesten we ook in Boston even shoppen. Ik stuitte toevallig op een Urban Outfitters, waar ik uiteraard even naar binnen ging. Ik ben tegenwoordig helemaal into jumpsuits, dus ik kocht er een luchtige korte zwarte versie. Die kon ik mooi deze vakantie nog dragen! Ik scoorde er verder nog een riem en een klein zwart tasje bij, helemaal goed.

Verder was er een American Eagle. Die keten kende ik nog niet zo goed, maar het bleek ook voor vrouwen een uitgebreid assortiment te hebben. Ik kocht er een giletje van spijkerstof, heel leuk om een outfit met een simpel hemdje net iets hipper te maken. Je snapt: ook die heb ik in de vakantie al aangehad. Ook wandelden we even naar de haven van Boston, waar een zeer welkom windje stond.

De volgende dag bezochten we het park Boston Common en het nog leukere Public Garden. Ik vind stadsparken altijd te gek: dat je tussen alle (hoge) gebouwen zomaar opeens heel veel groen, meertjes en een baseballveldje vindt. Even weg uit de drukte en hectiek van de stad. Een vrouw vroeg ons een foto van haar te maken en toen we met haar aan de praat raakten, bleek dat ze erg lang in Boston had gewoond. Ze gaf een Italiaans restaurantje genaamd Picco in de oude wijk South End als tip en toen we die ’s avonds inderdaad tegenkwamen, zijn we daar maar gaan eten. Schot in de roos! Ongelofelijk lekkere pizza’s en heerlijke witte wijn: topavond! Tips van locals zijn nog altijd de allerbeste tips.

Natuurlijk liepen we ook langs de plek waar half april de bomaanslagen tijdens de marathon van Boston plaatsvonden. Er was een herdenkingsplek gemaakt waar mensen hardloopschoenen, knuffels, petjes, bloemen en nog veel meer hebben achtergelaten. Het was heel indrukwekkend om daar te zijn, het is ook nog maar zo kort geleden!

Het stadion van de Boston Red Sox (baseball) was wel open voor rondleidingen, maar de eerste zaten helaas vol en wij hadden geen zin om uren in de hitte te wachten. Dus gingen we verder, naar de beroemde universiteit Harvard, waar we over de immense campus wandelden. Wat moet het geweldig zijn om daar te studeren!

In Boston hadden we ons zeker nog wel een paar dagen kunnen vermaken, maar er stond natuurlijk nog veel meer leuks op het programma! Wat dacht je van vier nachten in New York?! Iets waar we ons enorm op verheugden, dat snap je.

10 Comments

 1. Anne 16 juni 2013 at 19:58

  Ziet er inderdaad leuk uit! Indrukwekkend om bij de plek van de bomaanslagen te komen. Zeker omdat het zo kort geleden is en de herdenkingsplek er dus nog zo ‘fris’ bij ligt. Ben benieuwd naar het verslag over NY! Staat zo hoog op mijn verlanglijstje om daar heen te gaan!

 2. Jolien 17 juni 2013 at 08:52

  Babe wat heb ik nu toch (nog meer) zin om aan onze roadtrip te beginnen. Heerlijke foto’s! Ik ga ook lekker shoppen in de states denk ik, hoop dat de dollar tegen die tijd gunstig staat! Benieuwd naar je NYC verslag!

 3. Eva 17 juni 2013 at 10:34

  Oh wat heerlijk zeg! Ik heb net een blog geschreven over mijn droomreis door Amerika, vrees dat ik Boston ook nog maar even moet toevoegen aan mijn lijstje ;)

 4. Marcella 17 juni 2013 at 22:32

  Klinkt als een heel fijne stad, hij komt erbij op mijn Amerika wishlist. Want dat wij ooit nog eens terug gaan staat vast! Wat leuk trouwens dat je zo’n goede tip kreeg! En Harvard lijkt me gaaf!

 5. Joyce 18 juni 2013 at 14:01

  Gaaf verslag! Verheug me erg op je NYC foto’s en verhalen :-)

 6. Nina 18 juni 2013 at 15:40

  Ooooh, ik ben zo jaloers. Wat een heerlijke foto’s en wat vertel je het leuk! Kijk uit naar het volgende verslag!

 7. annouska 19 juni 2013 at 15:32

  Oh wat onwijs gaaf!!!

 8. Indira 21 juni 2013 at 09:55

  Lijkt me heel leuk daar! Super gaaf dat je langs Harvard bent gegaan :D

 9. angela 22 juni 2013 at 16:26

  Ja hoor eens even, je verhalen kosten me goud geld als je zo smakelijk over je roadtrip blijft vertellen! ^_^ *adding Boston to my “must visit in USA” list*

 10. Laura - what about her 24 juni 2013 at 20:30

  Gave trip & fijne blog heb je!

  Interessant, Boston en leuke foto’s.