Zomervoeten

Echt zomer vind ik het nog steeds niet, maar het is toch eindelijk zover dat het kwik heel af en toe tot grote hoogten stijgt. (Om de dag erop vervolgens weer net zo hard te dalen, maar goed, wie het kleine niet eert…)

Dat betekent dat het tijd is voor zomerse outfits. Zwierige jurkjes, korte broeken en rokjes, hemdjes en topjes. Vooral veel bloot. Ook het dichte schoeisel maakt plaats voor zijn wat luchtigere variant: sandaaltjes of slippers. En daar wringt ‘m nou net de schoen…

Ik hou niet van voeten. Ik vind voeten het meest lelijke lichaamsdeel van een mens. Zachte, goed verzorgde voeten met korte nagels (voor vrouwen eventueel voorzien van een lakje) vind ik nog enigszins prima, maar feit is dat de meeste voeten en tenen er zo gewoon niet uitzien. Normaal gesproken zie je dat niet, dan zijn ze veilig verstopt in dikke sokken met daaroverheen nog eens hoge laarzen, veterschoenen of sneakers. In de zomer word ik echter ongewenst geconfronteerd met kalknagels, lange teennagels, eeltplekken, knobbeltenen, bruine nagels en haar op voeten en tenen. Bah. Gewoon BAH.

Dat is méjn probleem, I know. Mensen moeten met dit weer vooral doen waar ze schoeiseltechnisch zin in hebben. En ja, er zijn ergere dingen op de wereld om je druk om te maken. Maar goed, iedere gek z’n gebrek, nietwaar?

Ik steek ook hand in eigen boezem hoor. Mijn eigen voeten zien er namelijk ook niet uit. Dat hardlopen doet niet veel goeds qua eelt, zeg maar, en nagels lakken doe ik niet aan. Te veel gedoe. Eigenlijk zou ik eens een bezoekje moeten brengen aan een pedicure, maar dan komt het volgende probleem om de hoek kijken: mijn voeten zijn overgevoelig.

Ik kan er NIET tegen als iemand aan mijn voeten zit. Men hoeft er maar naar te kijken en dan word ik al gek. Als iemand het waagt ook maar een vinger naar ze uit te steken, komt er een soort oerkracht in me naar boven waarmee ik wild om me heen ga schoppen. Mij voor de grap onder m’n voeten kietelen wil je dus ook echt niet. Voor je eigen bestwil; voor je het weet raak ik je op plekken waar je met die kracht niet geraakt wél worden.

Pedicure: geen optie. Ook de tattoo die ik graag op mijn voet zou willen, een heel kleine subtiele, lijkt me om deze reden geen goed plan. Toch lullig als de tatoeéerder uitschiet en er een onuitwisbare streep van teen tot scheenbeen op m’n lijf prijkt.

Ik en voeten? Geen beste combinatie dus. Gelukkig bestaan er sneakers, mijn liefste lievelingsschoenen. Kan ik daar mooi de hele zomer op lopen!

Beeld: nina_i

Follow on Bloglovin

14 Comments

 1. Dina 12 juli 2013 at 11:01

  Jakkes, ik hou ook echt niet van voeten.

 2. LNNK 12 juli 2013 at 12:17

  Ik had het geschreven kunnen hebben, voeten bah! ;-)

 3. Ashley 12 juli 2013 at 12:43

  Haha ik heb dit eerder gehoord.. je kunt de hand van je schoonzus schudden :)

 4. angela 12 juli 2013 at 21:13

  Oeh dat ken ik! Ooit een paar keer naar de pedicure geweest vanwege een ingegroeide teennagel, toen moest ik wel. Maar voor de rest moet niemand in de buurt komen van mijn voetjes (die ik zelf dan niet eens lelijk vind) !!

 5. Johan 12 juli 2013 at 23:37

  Ik ben dit jaar dus vaker naar de pedicure geweest dan jij?

 6. Marike 14 juli 2013 at 01:43

  Herkenbaar! Ik vind voeten ook maar vies, hoewel ik niet wild om mij heen ga slaan als iemand er naar kijkt of ze aanraakt.. ;)

  En ik draag toch af en toe ballerina’s en slippers, want van bloedhete voeten word ik ook niet gelukkig. Hoewel ik er dan wel vaak weer een maxidress boven draag en dus eigenlijk mijn voeten niet zie… ;)

 7. Michelle 14 juli 2013 at 12:11

  Ik ben ook nog nog nooit naar de pedicure geweest, omdat ik ook van die gevoelige voeten heb. Heel irritant hahaha. -xx

 8. Lins 14 juli 2013 at 13:59

  Haha, ik heb precies het tegenovergestelde: je maakt me niet blijer met een goede voetmassage, pedicure of kroelen aan mijn voeten :-) Maar sinds ik hardloop zijn mijn voeten wel echt ugly aan het worden haha! En met warmte loop ik het liefst blootvoets, of slippers, dus it ain’t a pretty sight ;-) Grappige blog! :-)

 9. Sas 14 juli 2013 at 19:38

  ‘Ik kan er NIET tegen als iemand aan mijn voeten zit. Men hoeft er maar naar te kijken en dan word ik al gek. Als iemand het waagt ook maar een vinger naar ze uit te steken, komt er een soort oerkracht in me naar boven waarmee ik wild om me heen ga schoppen’

  Oh dit had ik geschreven kunnen hebben haha. Fijn te horen dat ik niet de enige ben ;)

 10. Indira 14 juli 2013 at 20:04

  SAME HERE! Ik haaaat voeten! Ik heb ook nog eens wintertenen gehad, dan worden ze helemaal koud en blauw of het nou zomer of winter is… Gelukkig ben ik daar vanaf maar nog steeds: liever enkellaarsjes!

 11. Marcella 14 juli 2013 at 20:22

  Leuke blog! Ik ben niet blij met mijn gekke voeten, maar toch vind ik niets fijner dan op blote voeten of slippers lopen. Maar toch kan een pedicure voor mij ook niet kwaad ;-)

 12. Eva 14 juli 2013 at 21:26

  Ik kan voeten opzich best hebben. Zolang er geen rare knobbels aanzitten en de stank meevalt, is het best te doen. En soms is het ook gewoon lekker om op blote voeten door het gras te lopen of de wind erlangs te voelen in de stad :)

 13. annouska 14 juli 2013 at 22:16

  Oh zo herkenbaar, ik heb helemaal niks met voeten.. Ik heb zelf vrij brede voeten dus veel leuke sandalen zijn niet geschikt voor mijn voeten en mijn nagels hebben allemaal dikke en rare vormen. Nee voeten zijn niet mijn ding.

 14. Petra 15 juli 2013 at 11:51

  haha ik heb ook niet zoveel met voeten, maar loop wel gewoon op slippers. Zelfs zonder nagellak ;-) Het gaat mij er om dat het vooral lekker zit, en ach… zo afzichtelijk zijn mijn voeten nu ook weer niet. Gewoon gewoon ;-)