De ontdekking van de fashionblogs

Tegenwoordig hebben veel blogs een specialisme, een bepaalde focus. Nicheblogs, worden ze ook wel genoemd. Fashion, beauty, lifestyle, food, travel… Ik kom zelf uit de tijd dat weblogs eigenlijk nog een soort dagboek waren. Ik doe het nu zo’n 8 jaar en de blogs die ik in het begin volgde, gingen allemaal over iemands persoonlijke leven. Ik vind dat nog steeds de leukste blogs, zo heb je het idee dat je iemand echt een beetje leert kennen. Al moet ik eerlijk zeggen dat er niet heel veel meer van over zijn die ik echt goed, leuk en lekker vlot geschreven vind.

Het oordeel over mijn eigen blog laat ik lekker aan anderen over, maar feit is wel dat het eigenlijk een ratjetoe is: van alles en nogwat komt hier voorbij. Wat maak ik mee, wat vind ik ergens van, hoe voel ik me? Mijn blog valt absoluut nog in de categorie ‘personal’. Ik heb ook niet echt één passie of expertise, ik tik gewoon lekker in de rondte, vooral over mezelf. En dat bevalt prima.

De laatste tijd begin ook ik echter de fashionblogs te ontdekken en snap ik beter waarom ze zo succesvol zijn. Oké, daar ben ik rijkelijk laat mee, maar goed. Qua trends ben ik nooit een voorloper geweest. Ik merk dat ik via via steeds meer modebloggers ontdek en ze vaker aan mijn Bloglovin-lijst toevoeg. Naar mijn mening zijn er weinig écht onderscheidend, maar er blijken er wel een paar te zijn die aansluiten bij mijn stijl en interesses. Ik ben immers ook gewoon een vrouw die het heerlijk vindt om te shoppen! Daar kan ik best wat tips en inspiratie voor gebruiken.

Lovelybylucy

Zo moet ik echt niet te vaak op de blog van Lucy komen, want bijna alles wat zij aantrekt, wil ik ook hebben. Het is basic met vaak toch een leuke twist en meestal ook nog eens prima betaalbaar. Aangezien zij vaak linkjes erbij zet naar de shops waar ze haar pareltjes vandaan heeft, is ook voor mij die aankoop zo gedaan. Niet goed voor de portemonnee!

SFFTE

Verder vind ik Debbie van Six Feet From The Edge leuk om te volgen. Ook zij draagt outfits met niet al te veel poespas en daar hou ik van. Tess ken ik persoonlijk (dat geeft haar blog net iets extra’s) en ook haar stijl vind ik tof: herkenbaar, maar toch gevarieerd genoeg. Bovendien schrijft zij ook nog eens leuke columns en deelt ze trends, video’s en andersoortige nieuwtjes.

Tessted

Ik vind het inmiddels heerlijk om op een vrij momentje, in de trein of op de bank, door dit soort blogs te bladeren. Gewoon plaatjes kijken; het werkt bijna verslavend. Voorwaarde is dus wel dat het haalbaar is, daar bedoel ik mee dat ik niets heb aan dames die in (voor mij) onbetaalbare jasjes, schoenen en jurkjes lopen. Dan is de lol er al snel af.

Met beautyblogs heb ik nog steeds niet zo veel, hoe leuk die meiden erachter ook zijn. Maar dat komt gewoon omdat ik zelf amper make-up gebruik en niet begrijp dat dat mensen zo bezig kan houden, haha. No offence overigens.

Wat zijn jullie favoriete blogs? Tips zijn altijd welkom, let me know!

21 Comments

 1. Debbie 10 juli 2013 at 12:19

  Nou jaaa, wat leuk om mezelf tussen je rijtje te zien, haha. Thanks! :)

  x

 2. Marlous 10 juli 2013 at 12:31

  Haha wat grappig. Ik blog ook al jaren, ik denk dat ik mijn eerste blog op mijn 12e had (ook zo’n 8/9 jaar geleden). Toen blogde iedereen inderdaad persoonlijk!
  Inmiddels hoef ik niet meer zoveel persoonlijke dingen op het web, en volg ik ook maar weinig andere persoonlijke blogs. Ik ben visueel ingesteld dus bij lappen tekst haak ik snel af. Of je moet een heel bijzonder leven hebben of een toffe schrijfstijl, zoals Des.
  Dus ik ben wel blij met de nieuwe ‘soort’ blogs, een beetje online magazines zijn het. Al heb ik vrij weinig met de fashionblogs, dus ik hoop dat je ook nog een post maakt met lifestyle blogs! Die vind ik altijd het leukst maar ken ik er nog veel te weinig van!

  1. Marieke 10 juli 2013 at 13:39

   Des is inderdaad geweldig, ook één van mijn favorieten. Grappig hoe iedereen weer andere voorkeuren heeft qua blogs. :) Lifestyle blogs zal ik ook een keer doen, goeie!

 3. Anne 10 juli 2013 at 12:50

  Zelf hou ik ook het meeste van persoonlijke blogs, zoals ze ooit zijn bedoeld :). Maar, op mijn blogroll vind je ook heel veel modeblogs. Heerlijk om inspiratie op te doen aan de hand van andermans outfit-posts. Ook food blogs vind ik leuk, vooral als ik zelf even niet kan verzinnen wat ik zal gaan eten in de avond haha!

 4. Sylvia 10 juli 2013 at 13:31

  Ik volg echt een minimaal aantal fashion blogs en vrijwel geen beauty blogs, ik krijg nu eenmaal de kriebels van woorden als ‘stash’ en ‘swashen’, brr.. ;)

 5. Ilse 10 juli 2013 at 13:44

  Ik kan de laatste tijd ook heel blij worden van fashionblogs. Twee van mijn favorieten zijn Kayture.com en Seaofshoes.com. Deze zijn helaas wel uit de categorie een-paar-van-die schoenen-kost-mij-drie-maanden-salaris, maar de foto’s zijn vaak super mooi.

 6. Des 10 juli 2013 at 14:14

  ik vind de personal blogs ook nog steeds de leukste. ik heb heeel weinig met fashionblogs, ik weet neit echt waarom. ik ben ook een fashion nerd eerste klas, misschen daarom. ik snap mode ook nooit echt. beauty ook niet, maar die volg ik dan wel weer heel erg.g ewoon voor te scrollen enzo.

  foodblogs vind ik leuk! en DIY blogs.

 7. Pien 10 juli 2013 at 14:14

  Leuk! Ik blijf een beetje hangen in de foodblogs, dus dit is een fijne afwisseling! Thanx voor de tips!

 8. Marike 10 juli 2013 at 17:21

  Ik volg qua blogs echt alles, maar blog zelf ook inmiddels over van alles. Persoonlijk bloggen benauwde mij alleen maar, terwijl ik het wel enorm leuk vind om dingen te delen die ik leuk vind (tastbare dingen). Maar persoonlijke blogs lezen vind ik dan wel weer leuk… ;)

  In de fashionblogs ben ik nog niet heel erg thuis, maar ook omdat ik er nog geen ontdekt heb die echt bij mij past… Maar de zoektocht continues, want er zijn zoveel blogs tegenwoordig… ;)

 9. Mylène 10 juli 2013 at 19:46

  Ik heb dus precies hetzelfde. Ik blog ook al jaaaaren en kende eerst alleen de persoonlijke blogs. Tegenwoordig kom je echt alles tegen, want het kan allemaal gewoon. Je kan overal over schrijven en belangrijker: iedereen kan het doen. Maar daardoor vind ik het lang niet altijd even goed geschreven en dat is jammer. Moet zeggen dat ik jouw blog nog altijd met veel plezier lees, omdat je lekker je eigen ding blijft doen. Marleen (Marleen Anna) schrijft ook heel leuk, maar die blogt veel en veel te weinig, waardoor je niet echt iets kunt volgen. Verder moet ik wel eventjes goed nadenken over mijn favoriete blogs. ;) Heb wel een lijstje met designers die steeds mooie plaatjes en designs plaatsen. Modeblogs volg ik eigenlijk niet echt. Soms scroll ik snel door de site heen om plaatjes te bekijken. ;)

 10. Marcella 10 juli 2013 at 22:07

  Ik volg vooral persoonlijke blogs of reisblogs. Voor Fashion zal ik jouw lijstje eens doorklikken, wie weet krijg ook ik er weer favorieten bij.

 11. Petra 10 juli 2013 at 22:12

  Leuk blogje, ik volg jou al jaren en vind het juist leuk dat je persoonlijk blogt. Heb echt het idee dat ik je een beetje leer kennen zo.

  Zelf blog ik ook over van alles en nog wat. Persoonlijk vooral. Maar met speciale aandacht voor gezin/kinderen, interieur, schrijven (werk & snailmail) en scrappen.

  Ik volg dan ook veel persoonlijke blogs, en over de onderwerpen waar ik zelf ook over schrijf. Voor inspiratie én gezelligheid :-)

 12. Nina 11 juli 2013 at 16:30

  Ik kijk vooral de plaatjes. En haal daar wat inspiratie vandaan. Moet eerlijk zeggen dat ik bij “grote” fashionblogs vaak het gevoel heb dat die meiden zoveel krijgen dat het een gemaakt plaatje is. Natuurlijk geven ze er een eigen draai aan maar door zoveel sponsoring is het niet meer “echt” hun eigen stijl.

 13. LNNK 11 juli 2013 at 17:33

  Ik hou ook van persoonlijke blogs zo ben ik ook begonnen. Nu wil ik het niet meer zo persoonlijk en ben ik meer van de foto’s geworden. Een allegaartje dat wel, maar ach het is mijn blog.
  Ik volg om een of andere reden graag Scandinavische blogs.. zoveel mooie foto’s!

 14. Willemvk 11 juli 2013 at 21:34

  Ik vind de persoonlijke blogs nog wel het leukste om te lezen. en daar valt die van mij volgens mij ook nog steeds wel onder

 15. Farah 11 juli 2013 at 22:37

  Leuk om te lezen. Je hebt inderdaad nog een leuke persoonlijke blog en ook zeker een leuke schrijfstijl!

  Ik vind een blog met van alles wat ook het leukste. Alhoewel ik ook erg van food en travel blogs houd ;).

  Af en toe mode plaatjes kijken vind ik wel leuk, maar raak ik wel snel beu. Niet helemaal mijn ding dus!

 16. ChellesBlog 11 juli 2013 at 23:06

  Ik vind alle drie de blogs heel erg leuk en ik heb ze gelijk aan mijn bloglovin-lijst toegevoegd. Ik begin fashionblogs ook steeds leuker te vinden. -xx

 17. angela 12 juli 2013 at 21:08

  Ik “ken” jou al heel lang, ik heb vroeger ook een persoonlijke blog gehad, maar daar ben ik na een tijdje mee gestopt. Ik lees heel graag misslipgloss en gl2r en jouw blog!

 18. annouska 13 juli 2013 at 16:34

  Hah laatst heb ik de fashion blogs allemaal uit mijn lijst verwijderd want ik lees ze toch niet. Ik hou van blogs met een mengelmoes van diverse artikelen die van lifestyle tot persoonlijke gebeurtenissen tot recepten variëren. Zelf is mijn blog namelijk ook een mengelmoes van diverse onderwerpen. Het is maar net waar ik zin in heb.

 19. Jo-lynn 20 juli 2013 at 21:42

  Mijn favoriet is Emma, maar uiteraard wil ik je ook wel even voorstellen om naar mijn fashionblog te kijken: http://www.jo-lynn.be

  Ik blog oa stijltips voor de iets rijpere vrouw (vanaf 26j tot … (Dat is dan mijn niche ;)

 20. Marleen 21 juli 2013 at 17:45

  Ik volg eigenlijk van alles en nog wat, behalve fashion blogs !