Mijn beste vriendinnen

SATC_630

Ik heb een verslaving en ik denk niet dat ik er ooit vanaf ga komen: Sex and the City. De personages, de quotes, de outfits, de city of my dreams… Ik kan simpelweg niet zonder.

Ik heb de dvd-box jaren geleden een keer gekocht tijdens de Drie Dolle Dwaze Dagen (of zoiets) van de Bijenkorf. Ik vond de schoenendoos met alle zes de seizoenen veel te duur, maar tijdens die actiedagen was ie flink afgeprijsd. Lucky me had ik een vriendinnetje dat in het bezit was van een kortingspas, waardoor ik nóg goedkoper uit was. Naja, goedkoop… Het was nog steeds een behoorlijke investering, maar tot op de dag van vandaag elke euro (of was het toen nog gulden?) en alle moeite waard.

Ik weet nog precies dat ik op de eerste dag ruim voor openingstijd voor de deuren van de vestiging in Utrecht stond, helemaal vooraan, en me op het moment suprême serieus door een papieren wand heen moest worstelen om binnen te komen. Daar stond, hoe gênant, al het personeel de eerste klanten op te wachten. Met een grote grijns applaudisseerden ze voor de die hard koopjesjagers, waar ik er dus één van was. Ik werd zelfs nog bijna verblind door de flits van een fotograaf die het hele hectische gebeuren vastlegde. Bij mijn weten heeft dat kiekje de voorpagina van een (lokale) krant nooit gehaald, thank God.

Anyway, ik haastte me naar de stapel SATC-schoenendozen en voelde een soort rust over me heen komen toen ik er eentje vanaf griste. Het was me gelukt! Ik wist niet hoe snel ik haar moest afrekenen en veilig mee naar huis moest nemen, zodat ze niet meer uit m’n handen gejat kon worden door een grijpgrage koopjesconcurrent. Sindsdien is het één van mijn meest dierbare bezitten. Als mijn huis ooit in brand vliegt, is deze dvd-collectie één van de eerste dingen die ik zou redden van de vuurzee.

De dames van Sex and the City zijn nog steeds mijn beste vriendinnen. Ik heb de hele serie al tig keer van begin tot eind gezien, maar pak er zo nu en dan ook gewoon zomaar een los afleveringetje bij. Of twee, of tien. Dan begin ik ergens halverwege en kijk ik ‘m weer helemaal af. SATC staat aan tijdens het koken, op de achtergrond als ik thuis aan het werk ben, ik ‘eet’ een aflevering als lunchpauze en ik hang er de was mee op. Op een dag dat ik alleen ben en helemaal niets hoef, kijk ik het van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat. Ik kijk het als ik verdrietig ben en troost nodig heb, maar ook als ik heerlijk in mijn vel zit. Het maakt niet uit: Carrie, Miranda, Charlotte en Samantha zijn er al-tijd. Ik hou van ze. En ik weet zeker dat deze liefde nooit zal vergaan.

Beeld: HBO

18 Comments

 1. Benthe 24 juli 2013 at 15:51

  Ik heb een tijdje geleden de box (- seizoen 6) op de kop getikt en ben nu (het meeste) voor het eerst aan het kijken. Een tikkeltje out-dated maar daardoor alleen maar beter.

 2. Joyce 24 juli 2013 at 16:48

  Owww, ik deel je liefde!
  Hier helaas geen shoebox en SATC zit ook niet in de Amerikaanse Netflix, dus noodgedwongen bezig met wat andere series (ein-de-lijk Gossip Girl ontdekt), maar oude liefde roest niet!

 3. Eva 24 juli 2013 at 16:57

  Herkenbaar! Ik ben ook zo blij met mijn satc box. Mis helaas alleen 1 dvdtje van seizoen 2.. Snik!

 4. Maaike 24 juli 2013 at 17:06

  Oef, dit herken ik, behalve de Bijenkorf-gekte… Ik pak ze er ook willekeurig bij, neem me dan voor er 2 of 3 te kijken, of 1 DVD, en kijk vervolgens rustig 2 seizoenen en leef helemaal mee. Het blijft een briljante serie!

 5. annouska 24 juli 2013 at 17:41

  Hoe wel ik beide films heb gezien, heb ik nog nooit de serie gezien. Daar ga ik toch maar eens verandering in brengen. :D

 6. Ilse 24 juli 2013 at 18:01

  Ow nee, wat doe je me aan… Ik moet vanavond eigenlijk nog heel veel doen, maar kan nu aan niets ander meer denken dan aan een heerlijk avondje op bank met een fles wijn, een lading chocolade en -natuurlijk- mijn SATC dvd-box.

 7. Michelle 24 juli 2013 at 22:52

  SATC is echt een topserie! Ik snap je helemaal. Xx

 8. Mieke 24 juli 2013 at 22:56

  Oh ja, SATC blijft leuk inderdaad! Het is al een tijd geleden dat in een aflevering (of 2, of 10 idd) heb gekeken. Binnenkort mijn dvd box maar eens afstoffen dan!

 9. Veronica 25 juli 2013 at 10:15

  Haha hilarisch dit stukje. Ik zie het al helemaal voor me. Ik heb dat met Friends. Ik kocht de box ooit en kijk me helemaal suf aan Friends.

 10. Joy 25 juli 2013 at 10:33

  Oh, yeah! Ik heb alle afleveringen zo’n 100x gezien, kan alles meepraten maar het blijft zo herkenbaar en leuk! Die dvdbox is een van mijn beste aanschaffen :)

 11. Nienke Bee 25 juli 2013 at 15:40

  Haha :) Ik herken het helemaal. Hele serie al zeker 10x volledig gezien, maar blijf net zo goed weer hangen als ik er ’s avonds op tv langszap. Ik start wel meestal bij seizoen 4, vind de laatste delen het sterkst.

 12. Jolien 25 juli 2013 at 16:02

  Jij nog nooit in Antwerpen (WAT?!) ik nog nooit Sex and the City gezien, op de films na (ja ECHT). Hier gaat iets mis geloof ik ;)

  1. Marieke 25 juli 2013 at 16:39

   Nou jaaaa! Dat kan écht niet Jo! Weet je wat: wij plannen een dagje Antwerpen en dan leen ik jou de eerste delen van mijn dvd-box, goed? ;)

   1. Jolien 26 juli 2013 at 10:54

    Deal!

 13. Dina 25 juli 2013 at 16:39

  Dit zijn ook absoluut mijn vriendinnen. Ik denk dat ik de serie ook al zo’n 80.000 keer heb gekeken en nóg blijft het leuk!

 14. inge 26 juli 2013 at 13:52

  hahaha het is er nu weer op in de herhaling zag ik laatst en ja, dan kijk ik ook wel weer eens, maar ’t begint al wel echt oud te worden!
  #zeizij ;-)

  om je vorige logje heb ik ook gelachen, ik zie je al de hele dag in spanning en maar wachten en checken en nou ja, gelukkig was het geen bevalling van 36 uur! ^^

 15. sterrie 26 juli 2013 at 16:46

  Oh, SATC…!! Op een druilerige herfst of winterdag pak ik ook altijd steevast een dvd van SATC erbij om er lekker de hele dag op de bank onder een dekentje van te genieten. Heb helaas alleen de eerste seizoenen…

 16. Niekje 26 juli 2013 at 20:05

  Om heel eerlijk te zijn kijk ik SATC pas sinds een jaartje ofzo, gehe. Altijd een afkeer voor gehad & waarom? Geen idee.. Ik kan niet zeggen dat ik verslaafd ben, maar kijk toch regelmatig gehe.