Nieuwe lievelingshardloopschoenen

Ik heb het geluk dat ik voor mijn werk als redacteur regelmatig uitgenodigd word voor persevenementen. Zodoende heb ik al een aantal keer presentaties van nieuwe hardloopschoenen van Nike mogen bijwonen (zelfs eens in Barcelona, weet je nog?!). Hierdoor heb ik al verschillende modellen kunnen testen en kon ik uitvinden welke het beste bij mijn voeten past. Een goede hardloopschoen is namelijk het halve werk!

Toen ik een tijd geleden met Nike en Saar Koningsberger ging rennen, maakte ik kennis met de LunarGlide+ 4. Direct wist ik: dit zijn ze. Deze schoen is perfect voor mij: goede demping, niet te lomp en meer dan genoeg steun. Ik heb daar inmiddels al een hoop kilometers op gemaakt. Voor kortere afstanden zijn de Nike Free’s ook fijn, maar nu ik train voor de Dam tot Damloop, geef ik toch de voorkeur aan de LunarGlides.

NikeLunarGlide5

Inmiddels is er een nieuwe versie: de LunarGlide+ 5. Toen ik gisteren door Nike was uitgenodigd om hun meest recente innovaties en nieuwe sportkledingcollecties te komen bekijken, gingen we ook een stuk rennen met de Nike Run Club Amsterdam die elke woensdagavond plaatsvindt. Je raadt het al: daarvoor kregen we naast een broek en een shirt ook de LunarGlide+ 5 aan. Kon ik ze mooi testen: zaten ze net zo fijn als de 4?

Volmondig: ja! Ik heb mijn nieuwe lievelingsschoenen ontdekt. Mazzelaar die ik ben mocht ik ze ook houden, dus heb ik nog genoeg tijd om ze helemaal in te lopen voor de Dam tot Dam.

De Nike Run Club was bovendien ook erg leuk. Elke woensdagavond verzamelen hardloopliefhebbers zich bij de Nike Store op de Kalverstraat. Ter plekke wordt de groep opgesplitst in beginners, gemiddelde renners en gevorderden. Zo kun je zelf bepalen welke afstand je wil lopen. Elke groep krijgt een pacer (een haas) mee die de route en de snelheid bepaalt. Gisteren reed er bij elk groepje zelfs een fietser mee met keiharde muziek, zo cool!

foto3 LunarGlide Buy skunk seeds with paypal Buy cleocin t Himcocid price NikeRunClub1 NikeRunClub2

Omdat ik wat last heb van mijn enkel en de dag ervoor ook al gelopen had, deed ik samen met Daisy van I Love Health met de beginners mee. We renden 3,5 km in het zonnetje over de Amsterdamse grachten en hadden onwijs veel bekijks. Heerlijk om weer eens in een andere omgeving te rennen dan mijn vaste rondjes in Rotterdam. Ook met een groep is het super; ik kan me zo voorstellen dat als je dit elke of om de week doet, je een hoop gelijkgestemde mensen leert kennen. Leuk voor de afwisseling! Helaas is er in 010 nog geen…

Ik ben in ieder geval weer helemaal gemotiveerd om die laatste trainingsweekjes tot mijn ultieme hardloopdoel er nog even helemaal vol voor te gaan. Op mijn liefste lievelingsschoenen. :)

Follow on Bloglovin

LEES OOK:

17 reacties

  1. Ik heb zelf ook de 4’s (gekocht met dikke vette korting bij een outlet in NY) en ze zijn hemels! Ik krijg er echt zo’n bouncy gevoel van! :D

 1. Ideaal als je zo schoenen mag uitproberen en ze ook nog mag houden. Ik ga binnenkort zo’n filmpje laten maken van hoe ik loop en daar aangepaste schoenen op kopen. Maar omdat ik nu last heb van mijn voet heb ik besloten dat nog even op de lange baan te schuiven. Ze zien er ook wel heel cool uit!

 2. Ah ik ben wel jaloers hoor dat je zoiets mee mag maken. Maar jij hebt er natuurlijk voor gestudeerd dus het is wel gaaf als je dingen krijgt die passen bij je interesses. :D

 3. Wat gaaf!! Lijkt me zo cool om met een groep te rennen. Zeker als je dan ook nog eens de schoenen mag houden. Ze zijn heel mooi.

 4. aah zo jammer dat je met de beginners moest, de Vondelpark run is ZO veel leuker! (kom gewoon nog een keer mee rennen ;)) hopelijk is je enkel snel weer goed, en veel plezier met je nieuwe patta’s! ze zijn fijn! :)

 5. Wat tof zeg! De schoenen zien er echt mooi uit.
  Liep in Nederland ook regelmatig, maar tegenwoordig probeer ik binnen te sporten. Buiten rennen zie ik hier in Beijing met de vieze lucht echt niet zo zitten.

 6. Oh my gaaawd, wat gaaf zeg. Ik ben soms echt zo jaloers op jou, haha! Ik wil ook joh. Hoewel ik nog steeds heel blij ben met mijn schoentjes (maar ik wil meerrrr).

 7. Wauw jij hebt echt mazzel! Ik heb asics en die waren al duur genoeg! Voor mij helaas geen coole schoenen zoals hierboven..

 8. Gaaf hoor! Ik ben nog steeds nieuwsgierig naar de flyknit lunar1. Maar zolang mijn saucony’s nog niet versleten zijn, ren ik daar nog heerlijk op