Sightseeing Rotterdam

Arimidex cost walmart

Mijn ouders vinden het maar niks dat ik naar Rotterdam ben verhuisd. Mijn moeder zou het liefst zien dat ik bij hen in de straat woon, maar Utrecht kon nog net. Pa en ma wonen in Culemborg en tsja, dan is 010 wel even een stukje rijden. Je gaat in ieder geval niet spontaan bij elkaar op de thee, dat moet je echt plannen. Johan krijgt dan ook regelmatig van mijn moeder te horen dat ze alles aan hem leuk vindt, behalve dat ie in Rotterdam woont.

Om hen te laten zien waarom ik met alle liefde voor mijn liefde het mooie Utrecht voor Rotterdam heb verruild, nodigde ik mijn ouders uit om een dagje sfeer te komen proeven. Natuurlijk zijn ze al een aantal keer bij ons thuis geweest, maar ik wilde hen een paar mooie plekjes laten zien en gewoon een dagje gezellig samen doorbrengen. Dat komt namelijk zelden voor! Woensdag was het zover: zij zijn die dag altijd vrij en ik deze week natuurlijk ook, dus dat kwam goed uit.

We begonnen uiteraard bij de Kralingse Plas, waar ik zo graag mijn rondjes loop. Ik moest papa en mama dit plekje laten zien, waar je zo heerlijk de drukte van de stad kunt ontvluchten. Dit is A?A?k Rotterdam! We lunchten in de zon bij De Tuin, met uitzicht over het water. Daarna liepen we nog even verder naar een goede fotospot, want dit moment moest natuurlijk vastgelegd worden.

Dat je in Rotterdam heel goed kunt shoppen, weet ik allang. Ik heb al heel wat euro’s achtergelaten in de binnenstad. Dat moesten zij dus ook ervaren! Uren hebben we rondgeslenterd, twee keer onderbraken we de shopmissie kort voor een drankje op een terras. Mijn vader hobbelde in eerste instantie geduldig achter mij en mijn moeder aan, maar al snel ging hij ook voor zichzelf op zoek. Gek genoeg viel de buit uiteindelijk tegen. Voor hen beiden dan, want ik scoorde nog wel een leuk bloesje en een paar zwarte laarsjes. Shit, Rotterdam had zijn shopreputatie die dag niet écht waargemaakt.

Johan had de hele dag gewerkt en sloot zich ’s avonds bij ons aan. We namen een watertaxi om aan de overkant van de Maas te komen. Het bootje vaart onder de Erasmusbrug door, echt zo leuk. Ik blijf die brug indrukwekkend vinden, wat een enorm ding. Waar mama (net zo’n angsthaas als ik) het een beetje eng vond, leek mijn pa er wel van te genieten. :)

Watertaxipapa

Cost of naprosyn

Op de Kop van Zuid vind je uiteraard het bekende Hotel New York, waar je heerlijk kunt eten en borrelen, maar ook Gauchos. Ik ben dol op dit Argentijnse restaurant, het vlees is zA? lekkerrr. Bovendien heeft deze vestiging een geweldig terras met uitzicht op de brug, dus vond ik dat we daar moesten gaan eten voor het Rotterdamse gevoel. Ik verwachtte dat het wel bij mijn ouders in de smaak zou vallen.

Gauchos

En dat deed het! Het waaide helaas vrij stevig, maar wij moesten daar natuurlijk koste wat het kost blijven zitten, haha. Het zonnetje scheen nog volop, het was goed uit te houden. We smulden van de (onbeperkte) spare-ribs (zij) en malse biefstuk (ik), waarbij mijn pa iedereen eruit at. Helaas verbrak hij het Gauchos-record van zeven (!) éribben dan weer lang niet. Er moest immers nog een toetje gegeten worden! Waarvoor we toch maar even naar binnen verhuisden…

PapaSpareRibs

Het was echt heel leuk om mijn ouders de hele dag om me heen te hebben. Om weer eens goed bij te praten en te lachen. Op zulke momenten ben ik zo blij dat ik zo’n fijne familie heb. Dat de band met mijn vader en moeder goed is en naarmate de jaren verstrijken alleen maar hechter lijkt te worden. Ook al wonen we niet bij elkaar in de buurt, we zijn er wel altijd voor elkaar. Ik hoop maar dat dat nog héél lang het geval mag zijn!
Order geriforte himalaya

Erasmusbrug

Follow on Bloglovin

LEES OOK:

21 reacties

 1. Jeetje wat lijk jij op je vader (qua foto’s dan, heb je natuurlijk nog nooit gezien). Ik woon net over de grens, 3 uur rijden van mijn ouders en gek genoeg zie ik ze ook heel vaak en is de band alleen maar hechter geworden omdat de tijd die je elkaar ziet echt quality-time is.

 2. Wij vonden het ook echt heel leuk. Ik zal Johan niet meer plagen dat jullie “zo ver”wonen!!! xxxx mama

 3. Wat leuk dat je dat gedaan hebt! :) Mensen hebben inderdaad vaak een slecht beeld van Rotterdam, maar hoe meer je ervan ontdekt, hoe leuker het wordt.

 4. Ha Marieke,
  Wat leuk dat je met zo veel trots over MIJN stad schrijft!!
  Ik woon al zeven jaar in Dordrecht. Maar Rotterdam , waar ik ben geboren en getogen, dat blijft DE stad.

  Groetjes

 5. Leuke blog en fijn zo`n band met je ouders. Ik zou willen dat ik ze nog had. Maar ouders maken zich altijd bezorgt, en daarom is het fijn om te kunnen laten zien dat het goed met je gaat. Heel leuk om dit te zien groetjes Gerda

 6. Leuk, zo’n dagje uit! Mijn ouders wonen een half uurtje van mij vandaan, en daarnaast werkt mijn moeder ook nog in Leeuwarden, dus ik zie ze gelukkig nog genoeg :)

 7. Yeah Rotterdam! Kom van origine uit een dorpje onder de rook van Rotterdam en heb in deze stad gestudeerd, gewoond en gewerkt. Woon tegenwoordig in de buurt van Culemborg. Geniet van je mooie woonomgeving meid, ik mis deze stad soms wel een beetje.

 8. aaahw wat lief dat je ze zo mee hebt genomen door de stad. Ik vind je echt op je vader lijken trouwens! Vooral bij die foto met zijn afgekloven spare ribjes :)

  Ben je ook al ooit de euromast in geweest? Daar kun je ook lekker eten, al is dat wel meer culinair dan veel :)

 9. He Marieke vanmiddag met je moeder gesproken ze was er helemaal vol van.Ze vertelde dat jullie een hele leuke dag hadden gehad en dat ik eens op Brouwertje.com moest kijken .Heb ik dus gedaan leuk hoor en Rotterdam is zeker een leuke plaats om te wonen.Veel geluk daar en we blijven je volgen via Brouwertje .com.Groetjes vanui Culemborg Ben en Yvonne

 10. Klinkt als een heerlijke dag! Leuk dat ze bij je kwamen :) Ik vind het ook altijd zo leuk als ze naar mijn stad komen!

 11. Wat geweldig om je ouders jouw stad zo te laten zien! Mooie foto’s, vooral die laatste is erg tof. Mijn ouders waren vandaag ook bij mij. Heerlijk om de tijd te hebben om lekker bij te kletsen, erg fijn!

 12. Leuk dat je, je ouders mee hebt genomen op tour! Grappig, gewoon in eigen land. Daar zou ik een aantal jaar geleden niet eens over na hebben gedacht. Fijn dat jullie zo’n goede band hebben, mooi om te zien!

 13. Wat is het heerlijk om je ouders zo een dagje mee te nemen om de stad te laten leren kennen. Leuk om te lezen dat je band met je ouders zo goed is. :D

 14. Wat heerlijk dat je je ouders zo’n dagje op bezoek had en ze de stad hebt laten zien. Fijn dat de band zo goed is en je ze allebei nog hebt. Van genieten! Ook al wonen jullie niet bij elkaar in de straat.