Testing 1, 2, 3

Weet je nog, de knieblessure die mij vorig jaar maanden aan de kant hield? Nou, the b*tch is back. Of naja, ik hoop dat het d’r kleine zusje is en dat ik haar heel snel weer kan verjagen, maar feit is dat ik hardlooptechnisch ruim twee weken heb stilgelegen.

Van het ene op het andere moment had ik weer last van mijn rechterknie. Ik heb sterk het vermoeden dat mijn gevecht met de Rotterdamse bruggen de oorzaak is geweest. Ik denk dat mijn knie vooral de afdaling niet heel geslaagd vond, die krijgt op zo’n moment natuurlijk aardig wat klappen te verwerken. Dat ik met het Nike-groepje Order zestril generic Order lady era side How much does aricept cost over de Amsterdamse grachten (met bruggetjes…) liep, hielp natuurlijk ook niet echt. De pijn was echt terug, zes weken voor de Dam tot Damloop. Hoe balen!

Ik was zA? lekker bezig. Ik liep drie keer per week, waarvan ten minste één wat langere afstand, op weg naar die 16,1 km. Ik was er helemaal van overtuigd dat ik het glansrijk ging halen. Maar ja, kloteknie betekent planning omgooien. Er zat niets anders op dan rust te nemen en hopen dat ik op tijd hersteld zou zijn. Daar word je behoorlijk onzeker van, kan ik je vertellen.

Twee weken heb ik niet hardgelopen. Naarmate 22 september dichterbij komt, krijg ik het echter steeds benauwder. Dinsdagavond hield ik het niet meer en wilde ik per se even een testrondje doen om te kijken hoe mijn knie het zou houden. Samen met Johan liep ik 5 km, waarna ik he-le-maal kapot was, haha. Dat niks doen had erin gehakt, pfff. Bizar hoe snel je die goede conditie weer kwijt bent.

Tijdens het lopen voelde ik geen pijn, dat was al een heel goed teken. Eenmaal thuis heb ik nog wat oefeningen gedaan, die ik nog wist van de fysio. Ook nu voel ik mijn knie nauwelijks, dus dat geeft de burger moed. Morgenavond wil ik weer proberen om iets verder te gaan dan 5 km, om hopelijk daarna de afstand echt weer aanzienlijk uit te bouwen.

Ik wil die Dam tot Dam zA? graag lopen! Ik heb er het hele jaar naar uitgekeken en zo goed getraind! Het is mijn ultieme hardloopdoel voor dit jaar en ik ga zA? hard huilen als uiteindelijk blijkt dat ik het niet ga halen. Dat zou een enorme domper zijn.

Nog 3,5 week, dan is het zover. De tijd gaat veel te snel. Maar ik probeer positief te blijven en nog alles te geven wat mogelijk is, want ik wil dit. Duimen jullie met me mee dat mijn knie zich de komende tijd koest houdt?

5k

Follow on Bloglovin

LEES OOK:

13 reacties

  1. Oh, wat balen! Blessures zijn zo rot! Ik hoop voor je dat je pijnvrij blijft. Over verminderde conditie zou ik me niet zo’n zorgen maken zolang je pijnvrij bent, je kunt de afstand altijd nog voltooien met om de vier oid kilometer eventjes wandelen en zo’n wedstrijd haalt natuurlijk veel uit je.

  2. Heel vervelend zeg! Ik snap dat je heel veel zin heb in de Dam tot Damloop, echt een geweldige wedstrijd! Super veel succes en ik duim voor je hoor!

  3. =( 3 weken voor de hm van Amsterdam kreeg ik ook een blessure aan mijn knie, simpelweg overbelast was toen de conclusie. Advies van mijn fysio: veel lunges, want je bovenbeenspier moet het werk doen i.p.v. je knie. En 3 weken later was ik gewoon van de partij. Hoop dat het je gaat lukken!

  4. Aaahh balen van je knie! Wel goed dat je na je run van dinsdag gelijk die oefeningen er tegenaan gooide. Dat moet vast geholpen hebben! Heel veel succes, ik ga voor je duimen! X

  5. Ah nee, wat rot zeg! Bah, wat zijn blessures naar. Maar gewoon ervoor gaan de komende weken, ik hoop echt dat je het gaat halen! En anders gewoon rustig aandoen, desnoods met pauzes lopen.
    Ik duim voor je en zie je op 22 september aan de start! (of nou ja, ik zal naar je zwaaien vanuit het Ahold-vak :P)

  6. Oh damn wat ontzettend balen dat het juist nu weer terug komt. Ik hoop zo dat je hem de komende tijd kan weg lopen zodat je alsnog mee kan doen met de Dam tot Dam loop.

  7. aah nee! je gaat het gewoon doen! heb je al eens van dat sporttape geprobeerd? laat je knie goed in tapen voor extra stevigheid en kijk hoe dat gaat! :)