Uit de oude doos: de 2e klas

Zie hieronder: de Marieke van 13-14 jaar. De tweede klas van de middelbare school was voor mij geweldig, maar niet vanaf dag 1. Na de brugklas waarin HAVO en VWO nog gemengd waren, werd ik in het tweede jaar in een Gymnasium-klas geplaatst. Huilend kwam ik thuis na de eerste kennismaking met mijn nieuwe klasgenoten: “Ik wil niet naar het Gymnasium, het zijn allemaal nerds.” Sorry oud-klasgenoten, als jullie dit lezen, maar het was wel echt een beetje zo. Ik zag veel brillen, grote leren schooltassen en vooral heel slimme mensen. Ik vond mezelf daar helemaal niet tussen passen. Nu ik deze schoolfoto weer zie, moet ik daar misschien toch op terugkomen.

Ik droeg graag geruite blousjes. Ik had wel twintig verschillende haarbanden, bij elke outfit een bijpassende. En die beugel… Wat een hel was dat ding. Iedere keer als ie weer wat strakker gedraaid was, deed mijn mond dagenlang zeer en kon ik amper eten. Ik probeerde er nog wel wat van te maken door steeds een andere kleur elastiekjes te kiezen: zo had ik eens met Kerst om en om rood en groen en waren blauw en roze mijn favoriet. Ik heb het ding 1,5 jaar moeten dragen.

Uiteindelijk werd de tweede klas een van de leukste jaren van mijn hele middelbare school-tijd. De nerds bleken hartstikke aardig en met buddies Naomi (bij wie ik een paar jaar geleden nog getuige was op haar huwelijk) en Henk-Jan (die mijn blog host) werd ik een hechte driehoek. Ook met de andere tweede klassen konden we heel goed overweg. We organiseerden samen klassenfeesten en ik kreeg mijn eerste vriendje, met wie ik het uiteindelijk (met een kleine onderbreking) 4,5 jaar vol heb gehouden.

Ik kijk met weemoed terug op mijn tijd op het Koningin Wilhelmina College in Culemborg. Ik heb daar zes geweldige jaren gehad en zo veel meegemaakt, met de tweede klas als een van de hoogtepunten. Wat zou het leuk zijn als er eens een reünie wordt georganiseerd…

schoolfoto

20 Comments

 1. gerda van erp 08 september 2013 at 11:26

  leuk om op terug te kijken toch ??? Dat zijn nu levenslessen . en uiteindelijk memory`s

 2. westmus 08 september 2013 at 11:27

  Wat een braaf meisje. :-) Zo ziet ze er toch uit. ;-)

 3. Geeksters 08 september 2013 at 11:33

  Leuk om zo terug te kijken!

 4. Dollie Brouwer 08 september 2013 at 11:44

  Leuk Marieke, ik ken de blouse nog goed hoor !!!! Inderdaad, bij elke outfit een andere haarband ! xxxx mama

 5. Marlies 08 september 2013 at 11:45

  Ik vind je stiekem ook een beetje een nerd :D :D

 6. Dina 08 september 2013 at 12:08

  Wat zag je er schattig uit zeg. Fijn dat je leuke herinneringen hebt aan je schooltijd!

 7. Tanja 08 september 2013 at 12:15

  Aaaah Marieke ,
  wat een schattige foto.!!!

 8. Lauradenkt 08 september 2013 at 12:29

  Die foto is lief!

 9. Michelle 08 september 2013 at 14:01

  Ahh haha wat een lieve foto! Leuke post :)
  Liefs

 10. Jolien 08 september 2013 at 14:48

  ooooh wat een schatje ben je toch! Waarom organiseer je niet gewoon zelf reünie? :D

 11. Mrs. T. 08 september 2013 at 16:35

  Oh, wat een schatje! ;-)

 12. Johan 08 september 2013 at 18:43

  Van beugel naar piercing. Prima! :)

 13. Veronica 08 september 2013 at 18:45

  haha cool dat je zo’n geweldige tijd hebt gehad. Als ik foto’s van die tijd zie krijg ik daar alleen maar een heel naar gevoel bij. Ik werd destijds enorm gepest helaas…

 14. Marcella 08 september 2013 at 19:54

  Leuk om zo terug te blikken. Gave foto, die blouse is lekker ouderwets. Tof dat je zo’n leuke tijd hebt gehad daar. Nu maar een reünie organiseren dus maar ;-)

 15. Mieke Schepens 08 september 2013 at 20:01

  Leuk om weer terug te kijken. Er gebeurde nogal wat op die leeftijd (bij mij) en ik heb niet van alles genoten, maar ik heb leren kiezen :-)

 16. Sabine 08 september 2013 at 21:51

  Och, wat schattig! :D Wat leuk om wat te lezen over je middelbare schooltijd. Ik kijk daar toch heel anders op terug, ik werd in de eerste en tweede klas gepest (zoals ook al op de basisschool, maar nog een tandje erger dan ik gewend was). Na de tweede klas verhuisde ik en kwam ik op een nieuwe school, waar ik bijna niet meer gepest ben, yay! Maar, ook daarvan zou ik nu niet staan te springen om een reünie, ik heb altijd wel moeite gehad om echt deel te worden van een ‘vriendengroep’, dus ik spreek eigenlijk niemand meer van die school…

 17. Mieke 08 september 2013 at 22:00

  Oh wat waren de ruitjesblousen met bijpassende haarbanden hip in die tijd! Echt jeugdsentiment. Erg leuk om te lezen.

 18. Lin 08 september 2013 at 22:52

  Aaaaaah!

 19. angela 09 september 2013 at 12:45

  Hilarisch! Ik heb zelf ook zo’n foto, maar dan in Pokahontas trui ;-)

 20. Peet 18 september 2013 at 22:11

  Wat leuk dat je zo’n oude foto online zet en natuurlijk fijne herinneringen hebt aan je schooltijd. Ik heb ook nog altijd contact met mijn beste vriendinnen uit die tijd, dat zijn vriendschappen om te koesteren.