Kriebels van de charmante Jersey Boys

Er is nu een dag voorbij en nog steeds krijg ik ‘m niet uit m’n hoofd: Beggin’, beggin’ youhouuhouuhouuu! Johan wordt knettergek van mijn gedans door het huis. Ik kan er niets aan doen, het is sterker dan ik. Ik ben gisteren naar de musical Jersey Boys geweest en vond het helemaal geweldig.

Ik ging samen met mijn musicalpartner in crime Marlies. Als er iemand is met wie ik graag naar musicals ga, is zij het. Zij snapt het namelijk, wat er zo leuk aan is. Zij snapt mijn gezwijmel bij René van Kooten, zij snapt dat er gedanst en meegezongen mag worden. Wat dat betreft was Jersey Boys een schot in de roos: beide ingrediënten voor een fijne middag (René én meezingers) waren aanwezig.

We spraken expres iets te vroeg af in Utrecht, zodat we onder het genot van extravagante Starbucks-drankjes eerst even goed konden bijkletsen. Daarna togen we richting Beatrix Theater, de vaste plek van deze musical. Vanaf de supergoede plekken op rij 8 hadden we prima zicht op de grijns van René van Kooten het podium en kun je ook de gezichtsuitdrukkingen goed zien. Een van de redenen dat ik altijd graag rang 1 zit als ik naar een musical ga.

We hadden het geluk dat René speelde deze middag. Dat moet je immers altijd maar afwachten, je kunt zomaar een understudy treffen. Mijn ervaring is dat die het ook altijd erg goed doen, maar René is een ander verhaal. Er is niemand zoals René.

Jersey Boys gaat over The Four Seasons, vier jongens uit New Jersey die besluiten een ster te worden. Hun droom wordt werkelijkheid; zonder op te geven of te vergeten waar ze vandaan komen bestormen ze de internationale hitlijsten met nummers als Beggin’, Oh What a Night en Can’t Take My Eyes Off You. Natuurlijk gaat dit gepaard met een hoop pieken en dalen.

Marlies en ik hebben echt van begin tot eind genoten. Het vierstemmige gezang was te gek en er waren veel liedjes bij waarvan ik dacht: hee, die ken ik ook! Voor het personage van Frankie Valli stond wel de understudy op het toneel, maar dat gaf niks. Wat zong hij goed! En hoog! Wow!

De mannen van Jersey Boys straalden onwijs veel energie en plezier uit. Het is een aanstekelijk stuk, met een lach en een traan. Bovendien blijven de hits héél lang in je hoofd hangen. Mijn moeder wil er ook graag heen, ik sluit dus niet uit dat ik deze musical nog een keer ga zien…

Voor meer informatie en kaartverkoop ga je naar Musicals.nl.

Scènefoto: Roy Beusker Fotografie

15 Comments

 1. Sylvia 20 oktober 2013 at 11:00

  Jaaah! Ik ben heel benieuwd, wil in februari gaan :D Ik houd van die muziek, fijn dat het jullie goed bevallen is :)

  1. Sylvia 20 oktober 2013 at 11:01

   Overigens zit ik altijd het liefste 2e rang: over het algemeen de beste kwaliteit-prijs verhouding en dan heb ik meer overzicht vanuit de zaal op het podium :)

 2. Denise 20 oktober 2013 at 11:22

  Hier wil ik ook wel heen! Wilde er in New York al heen, maar toen was alles uitverkocht. Dan maar naar de Nederlandse variant!

 3. tineke 20 oktober 2013 at 11:31

  Ik houd van musicals! :D Ik heb de mazzel dat ik een vriend heb die daar ook best van kan genieten ;) In december gaan we naar Flashdance, maar deze lijkt me ook heel gaaf! Jammer alleen dat de kaarten altijd zo duur zijn! :’)

 4. Ilse 20 oktober 2013 at 14:17

  Aaah, ik wil ook! Ik begrijp jouw gezwijmel bij René van Kooten namelijk ook heel goed ;)

 5. Sheelagh 20 oktober 2013 at 14:32

  Cool, heb ze gezien tijdens het Uitfeest is Utrecht, wil er ook graag heen. René is inderdaad super :)

 6. Mieke 20 oktober 2013 at 15:22

  Het lijkt me zo’n gave musical!! Ik hoor er alleen maar positieve berichten over.
  Eigenlijk was het plan dat ik gisteren ook zou gaan, maar er kwam wat tussen. Was wel toevallig geweest anders!
  Nu snel een nieuwe datum prikken en kaartjes scoren. :)

 7. Jolien 20 oktober 2013 at 19:24

  Oh musicals zijn zo leuk!

 8. Mrs. T. 20 oktober 2013 at 19:52

  Geweldig dat je het zo leuk gehad hebt. Dit soort musicals trekt mij helemaal niet juist.

  Enne, wie van de vier is René van Kooten? Of is dat een heel domme vraag. ;-)

  1. Marieke 20 oktober 2013 at 22:12

   Nee hoor, niet dom! ;) De tweede van links in die foto met alleen de gezichten!

 9. annouska 20 oktober 2013 at 20:46

  Oeh ik kende de hele musical nog niet, toch wel erg als musical fan.

 10. Anne 20 oktober 2013 at 21:49

  Dat zou ook echt wat voor mij zijn!

 11. Stacey 21 oktober 2013 at 11:54

  Super leuk verslag, en ik snap helemaal wat je bedoelt met Rene, dat is gewoon een verhaal apart. Die man pakt je in met een enkele blik en volgens mij vallen alle vrouwen dan in katzwijm!

  Ik ga 2 november met mijn vriend [die heb ik zo gek gekregen] dus ik duim dat ik net als jij van Rene mag gaan genieten!

 12. LNNK 22 oktober 2013 at 17:47

  Klinkt goed. Het is lang geleden dat ik naar een musical ben geweest. Deze musical is een goede reden om weer eens te gaan.