Over de Dr. Martens die ik niet kocht

Ik had vroeger Dr. Martens. Blauwe. Op de middelbare school droeg ik ze met een enorm wijde tuinbroek er overheen. (Iets wat Johan stijl achterover deed slaan toen ie het hoorde, haha.) Belachelijk duur waren ze, er ging meer dan een maand kleedgeld aan op, maar ik wilde ze toch. Iedereen had ze, in allerlei kleuren.

Ze waren ook stevig, van die schoenen die zo ongeveer nooit kapot gaan. Ik heb ze dan ook jarenlang bewaard, ik kon het niet over mijn hart verkrijgen ze weg te gooien. Tot ik bij de zoveelste verhuizing echt geen plek meer had en ze toch zijn gesneuveld.

Daar heb ik megaspijt van, want inmiddels zijn de Dr. Martens weer helemaal terug. Ik vind ze bij anderen onwijs leuk staan, bij bloggers, celebs en mensen op straat. Onder een skinny jeans, rechte broek en zelfs onder een jurkje. Tuurlijk, ze zijn wat grof, maar dat is juist lekker stoer. Ik hou wel van die (veter)laarsjes die een beetje nonchalant wijd om je benen hangen.

Een tijdje geleden was ik in Amsterdam in de stad en besloot ik de zwarte variant toch eens te passen. Met een blij gevoel van nostalgie vroeg ik de verkoper om ze in mijn maat te halen. Glunderend trok ik ze aan, om ze vervolgens in de spiegel eens goed te bekijken. Wat denk je? Stond voor geen meter.

De Dr. Martens waren veel te lomp aan mijn voeten. Terwijl er met mijn maatje 38 toch weinig verkeerd kan gaan, zou je denken. Ik had een zwarte skinny aan en voelde me met de grote stappers eronder net een bouwvakker op weg naar z’n volgende klus. Hoewel ze wel erg lekker zaten, wil het oog natuurlijk ook wat. Teleurgesteld liep ik de winkel weer uit.

Ik kreeg de laarzen echter niet uit mijn hoofd. Steeds als ik weer iemand voorbij zag lopen op Dr. Martens, ging ik weer twijfelen. Stonden ze me echt niet (meer) of zou ik gewoon even moeten wennen? Lijken ze zo huge of is dat echt zo? Moet ik ze niet gewoon eerst lekker uitlopen, zo van: hoe ouder, hoe mooier? Daarom nam ik Johan vanmorgen mee de stad in, zodat hij een oordeel kon vellen. Of ik zou ze toch kopen, of voorgoed uit mijn hoofd moeten zetten.

Door de titel van deze blog weet je al wat het geworden is: dat laatste. Johan lachte me zelfs een beetje uit toen ik ze aan had. “Je lijkt net Pipo.” Verdorie. Waarom staan ze iedereen, behalve mij?

Helaas, de Dr. Martens gaan het dus waarschijnlijk niet worden deze winter. De speurtocht naar een paar toffe, stoere (en wijde!) laarsjes gaat verder. Iemand ideeën? Of moet ik toch gewoon die Dr. Martens kopen? ;)

Beeld: simplyabbey

LEES OOK:

30 reacties

 1. Ik had exact dezelfde discussie deze week met mijn verkering. Vroeger had ik 2 paar; bruine en zwarte, en ik baal ook dat ik ze niet meer heb. Mijn verkering vindt het uberhaupt al raar dat ik die dingen vroeger droeg, want in ’t Gooi liepen daar alleen de echte alto’s mee. Maar goed, helaas dus. Ik ga ze niet kopen en zelfs niet passen, want ik vrees dat die schoenen mij nu echt niet meer staan……

 2. Hi Marieke,

  Ik ga eerlijk zijn ze staan cool bij heel veel mensen. Maar jij en ik komen er allebei niet mee weg. Daar is onze stijl net iets te classy voor. Ik zeg terug ermee en heel stoere stijlvolle boots uitzoeken.

 3. Die schoenen zouden mij niet staan. Ik ben vrij klein, dus dat soort schoenen , daar lijk ik propperig in. Maar ze staan je wel hoor.

 4. Ik had vroeger ook dr Martens! Haha goede herinneringen. Jammer dat ze je niet staan, opzoek naar leukere :)

  Ik heb het probleem dat ik korte beentjes heb en dikke kuiten, dus ik moet altijd oppassen met wat hogere schoenen.
  Ik heb hetzelfde probleem met Timberlands, vind ze zo gaaf, maar denk dat die mij voor geen meter staan..

 5. Ik heb zo iets van Gstar.. Ook heel lomp, maar toch heb ik ze gekocht omdat IK ze leuk vind. Kan mij t schelen dat anderen het niet vinden staan, zolang ik er zelf maar trots op rond kan lopen! :)

 6. Soms heb je gewoon vrouwelijk advies nodig. Je vriend kon misschien het tuinbroek- beeld niet van zijn netvlies afkrijgen. ;)
  Ik heb mijn zwarte nog steeds in de kast staan. Misschien toch maar weer eens oppoetsen en kijken of ze me (nog) een beetje staan. Met mijn maat 40…

 7. ik vind ook dat je beter advies kan vragen aan een vrouw… ik vraag mijn dochter altijd… mijn man vind namelijk dat álles gewoon kan….. =/

 8. Wat jammer dat je ze niet leuk vindt staan! Ik heb ze ook en vind ze helemaal geweldig, dus ja, ik zou ze gewoon aanraden natuurlijk haha! Maar ik kan goed begrijpen dat je in dit geval niet zo veel geld eraan uit wilt geven :)
  Liefs

 9. Ik ben wel zo eigenwijs geweest om Martens te kopen en elke keer als ik ze aan heb, heb ik weer dat nostalgische gevoel. Totdat ik naar beneden kijk en inderdaad van die lompe blokken zie. Totdat iemand pas een foto liet zien waar iemand Martens aan had en ik vond het zo tof staan. Bleek ik die persoon te zijn… Dus het zou goed kunnen dat je er van de verkeerde kant naar kijkt. En wat Mieke zegt, Johan is vast bevooroordeeld!

 10. Ik had ze vroeger ook, maar ze zaten me eigenlijk helemaal niet zo lekker. Ondanks dat ik ze ook nog steeds heel stoer vind, zou ik ze dus ook niet meer zo snel kopen. Maar oh.. wat heerlijk, die nostalgie… inderdaad… met geruite tuinbroek erboven ;-)

 11. Haha ik ken het probleem! Niet met deze schoenen (die zijn niet echt mijn ding), maar wel met hoge All Stars… Met maat 40 was ik met die schoenen inderdaad echt Pipo!

 12. Haha ik heb precies hetzelfde! Vroeger twee paar gehad, blauw en paars en zou nu zo graag weer willen. Ze liepen namelijk echt onwijs lekker, door geen andere schoen geevenaard maar ze staan echt te lomp. Erg jammer!

 13. Ik heb zelf red wings met veters, best lomp maar súper gaaf. En timberlands, die zijn gaaf!!

 14. Haha, heel herkenbaar! ^-^ Ik vind ze echt te gek en vooral te gek bij anderen en aan mijn voetjes staan ze ZO lomp… Ik heb maat 38/39, maar dunne enkels en benen en nou ja, het ziet er niet uit. Jammer!

 15. Wat jammer dat de schoenen je niet mooi staan. Bij mij staan volgens mij alle platte schoenen lomp, dus kies ik altijd voor hakjes.

 16. Ik heb dit met All Stars. Als ik die aan doe, is er niks leuks over van die schoenen. Waar ze bij anderen mooi toelopen en mooi strak zitten, lijken het bij mij net zwemvliezen. Of ik doe iets verkeerd. Kan ook.

  Verder baal ik als een stekker dat ik mijn Dr. Martens heb weggedaan jaren terug. Ze waren zwart en mat, echt perfect, maar ik vond ze toen niet mooi meer en uiteindelijk heb ik ze vaarwel gezegd. Ik heb nu wel een goedkoper alternatief: de biker boot. Ik heb een paar van H&M en ben tevreden! :)

 17. Whah dat is toch ook stom, zo naar iets uit kijken en dan blijkt het gewoon helemaal niet te staan. Dat lijkt me echt ontzettend balen, zeker als je eigen vriend het dan ook nog eens afkeurt. Ik heb helaas geen tips voor andere schoenen of laarsjes, maar als ik ze zie dan zal ik er zeker op terug komen. :D

 18. Ben ik nu de enige die eerst heeft moeten googlen om te weten wat Dr. Martens zijn? En ik snap nu ook waarom, ik vind ze vreselijk. Wees maar blij dat ze niet stonden….