Letterhonger (7)

Het is herfst en ik ga gewoon vrolijk door met lezen. In deze donkere tijden vind ik het heerlijk om op de bank onder een dekentje te kruipen of vroeg naar bed te gaan met een goed boek. Ook in Fyra baal ik soms dat ik al op mijn eindbestemming ben aangekomen, omdat ik zo verdiept zat in het verhaal. Ik heb er inmiddels weer vier uit, lees welke absoluut de moeite waard zijn en welke je maar beter kunt laten liggen!

Loes den Hollander ! Zwijgrecht
Zwijgrecht lag al een tijdje in mijn kast. Ik had ‘m een keer meegenomen van de redactie toen ik nog bij Vrouwonline.nl en Grazia.nl werkte. Ik kende Loes den Hollander van naam, maar had nog nooit iets van haar gelezen. Het verhaal van Zwijgrecht maakte me echter nieuwsgierig.

Het boek gaat over Cathelijne en Viola, die in een klein dorp wonen en beste vriendinnen zijn. Op een dag ontmoeten ze Amy, die vanuit de grote stad is verhuisd naar hun dorp, omdat ze haar verstikkende leven en vooral haar dominante tweelingzus wil ontvluchten. Al snel wordt Amy door de andere twee opgenomen en ontstaat er een hechte band, maar er is ook twijfel, spanning en irritatie. Als Cathelijnes ex-man opeens vermoord wordt aangetroffen, wordt dat alleen maar erger…

In Zwijgrecht wordt het verhaal om en om verteld door de drie hoofdpersonen, wat een prettige afwisseling is. Het zorgt ook voor spanning: wie vertelt de waarheid en wie verdraait de feiten? Dat geeft ook een aantal leuke, onverwachte wendingen. Ik zou dit boek dan ook best aanraden, al is het -heel eerlijk- niet een verhaal dat heel lang blijft hangen. Gewoon een lekker leesboek voor tussendoor!

éééé

Joyce Spijker ! Spotlight
Ik kreeg een recensie-exemplaar opgestuurd van dit boek, toen het nog niet eens in de winkels lag. Ik was nieuwsgierig geworden door het verhaal over upcoming actrice Kim, een mooie jonge meid die een ster is in Nederland en overal voor wordt gevraagd. Daarnaast de verhaallijn van Nora, een actrice op haar retour die er juist alles aan wil doen om weer zo succesvol te worden als vroeger. Gaat dat wel samen? Je raadt het al: niet bepaald. Het leven in de spotlights is voor beide vrouwen alles behalve eenvoudig.

Spotlight was een vermakelijk boek en las lekker weg. Beetje spanning, een vleugje erotiek en een schepje showbizz: prima combinatie. Het verhaal eindigde echter wel wat abrupt en dat vond ik een tikkeltje jammer. Komt er nog een vervolg of is het nu al klaar? Ik ben benieuwd wat we nog van deze schrijfster gaan horen.

éééé

Frank Kromer – Klatergoud & schone schijn
Journalist Frank Kromer struinde voor Het Parool anderhalf jaar alle Nederlandse glamourfeestjes af. Hij vond echter dat er nog veel meer te vertellen viel dan alleen zijn stukjes in de krant. Daarom hield hij alles bij: de sappige roddels, schnabbels, nepperij en achterklap. Dingen die het gewone publiek normaal gesproken niet te zien of te horen krijgt over onze BN!ers.

In Klatergoud & schone schijn vertelt hij in 23 nieuwe columns wat zich allemaal achter de maskers afspeelt. Aangezien ik een (on)gezonde obsessie interesse voor de showbizz heb, was dit boek voor mij natuurlijk een must-read. Met hoge verwachtingen dook ik erin, om ‘m uiteindelijk een beetje teleurgesteld dicht te slaan. Was dit het nou?

Wat blijkt: de Nederlandse sterren zijn ook maar mensen. Ze zijn niet vies van een schnabbel hier en daar, verlaten geen feestje zonder goodie bag en glamour blijkt ook niet alles. Goh. Niets nieuws onder de zon, als je het mij vraagt, en zeker niet schokkend. Ik had het veel smeuA?ger verwacht. Voortaan hou ik het dus weer bij NU.nl/Achterklap en RTL Boulevard.

éééé

Order naprosyn dosing Tofranil generico

Helen Fielding ! Bridget Jones: Mad About the Boy
Net als vele anderen was ik zwaar verontwaardigd dat de schrijfster van de Bridget Jones-boeken het in haar hoofd had gehaald Mark Darcy te laten doodgaan. Echt, hoe dan? Ik overwoog nog om dit nieuwe deel maar te laten schieten, maar mijn nieuwsgierigheid won het toen ik goede recensies las. Kon dit boek ook zonder Bridgets grote liefde leuk zijn?

Het antwoord: ja. Als je het voldongen feit dat Mark er echt niet meer is hebt kunnen accepteren, is het weer net zo!n geweldig boek als de vorige twee. Bridget is inmiddels de 50 gepasseerd (oké, even wennen) en single mom. Haar leven en huishouden zijn nog steeds een chaos, maar nu met twee kleine kinderen van 7 en 5 erbij. Kun je nagaan wat voor gezellige bende dat oplevert. Bridget worstelt nog altijd met haar gewicht, maar heeft wél een 30-jarige toy boy aan de haak geslagen. Maar of dat toekomst heeft?

Ik heb vanaf bladzijde 1 genoten. Bridget is weer in volle glorie terug en ik heb regelmatig hardop gegrinnikt. Door de verfilmingen van deel 1 en 2 zie ik wel constant Renee Zellweger voor me, maar dat is niet zo erg. Ik hoop van harte dat ook dit deel het witte doek zal halen.

Follow on Bloglovin

13 Comments

  1. Chezzelia 30 oktober 2013 at 10:23

    Ik twijfel nog steeds of ik Bridget Jones moet lezen. Iets houdt me tegen maar ik weet niet wat haha!

  2. Esther 30 oktober 2013 at 10:29

    Ik heb hetzelfde als Chezzelia. Ik heb online de eerste pagina’s van het boek gelezen en ik erger me nu al een beetje aan de schrijfstijl.

    Misschien moet ik gewoon op de film wachten ;-) (hopelijk wel met Renee!)

  3. Happy 30 oktober 2013 at 10:37

    Zwijgrecht lijkt me een interessant boek om te lezen.

  4. Sylvia 30 oktober 2013 at 10:48

    Zwijgrecht zou wel iets voor mij zijn ;)

  5. Nikki 30 oktober 2013 at 12:03

    Ik wil het boek van Bridget Jones!

  6. Veronica 30 oktober 2013 at 12:47

    Ik ben vooral erg benieuwd naar het boek van Bridget Jones, al moet ik de eerste twee stiekem nog lezen, ik heb alleen de films gezien.

  7. Mieke 30 oktober 2013 at 15:01

    De nieuwe Bridget Jones ligt hier ook in de boekenkast te wachten om gelezen te worden. En ik hoop bij voorbaat al dat het verfilmd gaat worden inderdaad.

  8. Anne 30 oktober 2013 at 15:05

    Toch “Zwijgrecht” maar een kansje geven na het lezen van je recensie. Maar eerst “Slaap” uitlezen, ook al een tip van jou! Wat een geweldig boek is dat, zeg.

  9. inge 30 oktober 2013 at 16:06

    ik durf het bijna niet te zeggen, maar die laatste moet ik lezen! hahahaha

  10. Mrs. T. 30 oktober 2013 at 18:42

    Ze trekken me allemaal niet zo eigenlijk. En gossie, die Bridget is wel een ‘oude’ moeder zeg.

  11. Nina 30 oktober 2013 at 20:24

    Ik ga snel de nieuwe bridget lezen! :)

  12. Kirsten 31 oktober 2013 at 15:36

    Ben toch ook wel nieuwsgierig naar deel 3 van Bridget Jones, ik wist helemaal niet dat deze uit was! Heb alleen aan mezelf beloofd eerst de andere vier nieuwe boeken uit te lezen voordat ik weer nieuwe ga kopen. Deze komt dan maar op mijn wishlist ;)

  13. Marcella 31 oktober 2013 at 22:35

    Leuke boeken weer. Ik las ook net een boek van Loes den Hollander. Niet mijn absolute favoriet, maar zeker spannend en leuk om te lezen.