Die stomme Hollanders

Minocycline prescription hospitaliere

Johan en ik gingen stappen op Curacao. Een dansje op het strand, in de buitenlucht, leek ons wel wat. Drankje erbij, niets meer aan doen. Dus gingen we, zoals gezegd in mijn laatste uitgebreide Curacao-blog, op zondagavond naar Beach Club Wet & Wild.

Daar troffen we aan wat we al hadden verwacht aan te treffen: één groot feest. Het is de plek waar alle stage lopende studenten, lokale jongeren en een handjevol toeristen helemaal los gaan. Ik vraag me nog steeds af waarom dat op zondagavond gebeurt en niet op zaterdagavond, dan kun je tenminste nog uitslapen de volgende dag. Maar goed, mijn logica geldt niet op Curacao, daar was ik inmiddels wel achter. Niemand maakt zich daar druk om ook maar iets. Hoe bevrijdend moet dat zijn.

Anyway, de dj had er zin in en probeerde iedereen, elke aanwezige doelgroep, tevreden te stellen. Dus wisselde hij de muziek een beetje af. Eerst een kwartiertje rap slash hiphop of hoe je het ook wil noemen. Iets waarop de Antilianen hun draai letterlijk en figuurlijk wel wisten te vinden. Er werd volop gedaggerd en ingewikkeld gerobotdanst, So You Think You Can Dance was er niets bij.

Daarna was het tijd voor de latino/a!s om hun kunsten te vertonen. Het ene Spaanstalige liedje na het andere kwam voorbij, er werd volop meegezongen en gejoeld. Mooie meisjes werden door zelfverzekerde jongens aan de hand genomen en over de hele dansvloer gezwierd. Losse heupen, sexy moves en uitdagende blikken; het was fascinerend om naar te kijken.

En toen was het de beurt aan de Hollanders. Die stomme Hollanders, die verbleekten bij de prachtige exotische uitstraling van de rest van het gezelschap. Uit de speakers schalde, we hadden het kunnen weten, Kedeng kedeng Buy cytotec tablets van Guus Meeuwis. Dat was volgens de dj blijkbaar typisch Hollands. De polonaise die natuurlijk direct werd gevormd in ieder geval wel.

Ik schaamde me dood. Die lompheid, dat gelal, dat a-sexy gehos. Dat waren wij. Ik stond erbij en keek ernaar, hopend dat het Hollands kwartiertje snel voorbij zou zijn. Vijftien minuten hebben zelden zA? lang geduurd.

Follow on Bloglovin Buy lady era reviews

18 Comments

 1. Resy 02 februari 2014 at 10:49

  Haha daarom houd ik ook niet zo van hollandse muziek… Maar opzich tijdens een avondje stappen met een drankje erbij kan het nog best gezellig zijn, gewoon jezelf en iedereen om je heen helemaal uitlachen. Zolang het maar niet te lang duurt haha ;)

 2. Mandy 02 februari 2014 at 11:02

  Hahaha wat schrijf je het leuk. Ik kan me voorstellen dat het genant was. Een stel houte klazen die geen ritme in hun genen hebben.

 3. Rowan | R E D R E I D I N G H O O D 02 februari 2014 at 11:06

  Ugh ja.. Wat hebben wij vreselijke ’typisch’ Hollandse moves en muziek. In andere culturen dansen ze zo veel mooier! Lijkt me overigens wel gaaf om te zien, hoor! Als ik ooit naar Curacou ga, ga ik ook naar zo’n club!

  Love,

  Rowan

  Personal Style Blog http://WWW.REDREIDINGHOOD.COM

 4. Susanne 02 februari 2014 at 11:27

  Haha! Ja ik ben erg blij dat ik wat ‘moves’ heb geleerd toen ik nog op Aruba woonde. Dat vloeiende bewegen is niet iets wat in ons Hollanders zit :-).

 5. Anne 02 februari 2014 at 11:33

  Oh ik kan het me helemaal voorstellen. Erg jammer!

 6. Nuria 02 februari 2014 at 11:36

  Hahaha, ooh dat schaamte gevoel is verschrikkelijk! Vorig jaar was ik ook een Turkse bruiloft en daar vond de DJ het nodig om alle Nederlanders op de dansvloer te vragen om even polonaise te lopen op Frans Bouwer, nouuu het schaamrood stond op m’n kaken!

 7. LNNK 02 februari 2014 at 12:13

  Ik vind dat soort muziek leuk met carnaval of de apres ski, daarbuiten hoeft het van mij ook niet zo nodig.

 8. Flaviena 02 februari 2014 at 12:23

  hahaha niets om je voor te schamen :) gewoon lekker om lachen, en lol maken

 9. annouska 02 februari 2014 at 12:26

  Omfg dat klinkt wel ernstig. Voor mij hoeft die muziek sowieso niet zo, ja met carnaval of apres ski zoals hierboven al gezegd wordt. Laat die hihop en latin dan maar lekker aan hoor

 10. Bente 02 februari 2014 at 13:06

  Hahah is dit echt gebeurd? Wat vreselijk ;)

 11. Mieke 02 februari 2014 at 14:13

  Oh, wat gênant!

 12. Maaike 02 februari 2014 at 15:06

  Ja, soms is Nederland zo irritant!

 13. Jenny 02 februari 2014 at 18:06

  hihi geweldig

 14. Marlies 02 februari 2014 at 21:44

  Whahaha vreselijk!

 15. Sheelagh 02 februari 2014 at 22:04

  Dat is inderdaad niet het beste deel van ons erfgoed, hihi.

 16. Indira 03 februari 2014 at 11:06

  Mijn god, ik zou me precies hetzelfde hebben gevoeld. Nederlandse muziek is ook gewoon beschamend!

 17. inge 04 februari 2014 at 20:54

  hahahahahahahahahaha beschamend idd!