Ik hou van hobby’s

Ik heb te weinig vrije tijd. Te weinig vrije tijd voor al mijn hobby!s. Het probleem is namelijk dat ik héél veel leuk vind. Mensen die zeggen zich te vervelen als ze alleen thuis zijn, begrijp ik niet. Ik heb honderdduizend dingen te doen!

Dat ik van bloggen, series, films, hardlopen en lezen hou, weten jullie allang. Maar ik kan soms ook van die gekke vlagen hebben, dat ik helemaal in de ban ben van iets. Van die dingen waarvan ik weet dat ik er eigenlijk maar beter niet aan kan beginnen.

Vaak is het iets heel knulligs. Ik ben een tijdje verslA?A?fd geweest aan Japanse puzzels. Dat is die variant waarbij je hokjes moet inkleuren en dan ontstaat er een afbeelding. Uren kan ik daarmee in de weer zijn en niemand snapt wat ik er zo leuk aan vind.

Momenteel heb ik Paper writing service Rollercoaster Mania, een spel op mijn iPad. Vroeger speelde ik thuis op de computer altijd Rollercoaster Tycoon, dit lijkt daar een beetje op. Ik wil mijn pretpark mooier, groter en efficiénter ingedeeld hebben en ben daarom constant alles aan het herindelen en verschuiven. Het is zelfs zo erg dat ik extra credits heb gekocht, zodat ik bepaalde attracties en kraampjes kon bouwen. Ik vind het gewoon cool, kan er niks aan doen. Anderen doen Candy Crush, ik doe dit.

Iets dat op mijn verlanglijstje staat, is leren haken. Via Instagram heb ik Dennis leren kennen, die echt de tofste knuffelbeestjes maakt. IK WIL DAT OOK KUNNEN! Ik hoef geen zelfgemaakte sjaals of mutsen, maar wel de aap, draak en haan in de afbeelding bovenaan deze blog. Ik ben alleen bang dat A?ls ik het eenmaal onder de knie heb (en dat lijkt me een hele klus), ik nergens anders meer aan kan denken en al mijn geld op gaat aan wol. (Voor de geluksvogels die dit al kunnen: Dennis heeft gratis patronen op Order panmycin by upjohn zijn site en brengt binnenkort zijn eigen boek uit, koop ‘m HIER!)

Aangezien ik dat haken nog niet kan, zit ik erover te denken om het armbandjes knopen weer op te pakken. Dat deed ik vroeger echt veel en nu zag ik bij Inge dat zij en haar zoontje daar ook volop mee bezig zijn. En nu kriebelt het bij mij ook weer, argh! Ik vond dat zo leuk en rustgevend om te doen altijd, gewoon voor de tv.

Verder zou ik ook nog écht goed willen leren WordPress!en, Photoshoppen en bakken. Bij wie mag ik in de leer?

Follow on Bloglovin Purchase shatavari cardamom

LEES OOK:

22 reacties

 1. Hey Marieke,

  Ik kan heel veel, vindt alles op gebied van knutselen wel leuk. Maar ook ik kan “NIET” haken. ik krijg het niet voor elkaar. GGGRRR!!!!!!! Zou het ook zo graag doen, er zijn zoveel leuke patroontjes. Breien kan ik Top ! maar Haken. GGGRRRR!!!!! Ook ik verveel me geen seconde, als ik thuis ben.

 2. Herkenbaar probleem! Ik speel keyboard, gitaar, schilder, photoshop, blog, codeer, lees idioot veel boeken. Ik heb me nog nooit verveeld thuis, en dat gaat ook niet gebeuren denk ik :)

 3. Oeh wat gaaf dat jij met wol aan de slag wil. Ik ben vorige week er ook mee begonnen maar dan met de zpagetti stof zeg maar. Ik probeer het ook niet te veel te doen want ik ken zoveel mensen waar het een dagelijkse bezigheid is waar uren en uren in gaat zitten :P.

  Rollercoaster Mania ziet er wel stoer uit, eens kijken of ik het ook voor mijn samsung tablet kan krijgen. :D

 4. Ik kan wel haken en wil het je wel leren hoor! En je hebt waarschijnlijk gelijk. Als je het kunt wil je alleen maar nieuw wol kopen en nog meer projectjes maken ;) Ik ben ook begonnen met knuffels maken en dat doe ik nogsteeds. Maar ik maak ook sjaal (en die zijn echt niet allemaal oudbollig en tuttig) en lekker warme dekens voor op de bank. En je lijstje met dingetjes die je wil haken blijft maar groeien….en komt geen einde aan.
  (zie mijn blog voor mijn haaksels).

 5. Hee Marieke,

  Haken leren is echt zo moeilijk niet hoor bovendien zijn er op youtube allerlei filmpjes te zien waarop duidelijk wordt uitgelegd (vaak tot vervelends toe) hoe je een bepaalde steek moet maken. Als ik naar die knuffels hierboven kijk zijn het de meest simpele haaksteken die je je maar kunt bedenken. Succes!!!

 6. Haken is super leuk en niet moeilijk! Als je eenmaal weet hoe het moet kun je alles haken :) Op dit moment ben ik nog vooral bezig met kussenhoesjes haken en ik ben met een muts bezig. Leuk die knuffels, ga ik eens proberen. Succes met alle hobby’s ;)

 7. Leuk! Ik heb ook duizend en één hobby’s gehad in mijn leven. Maar ik wissel vaak ook zo snel meer (bloggen is de enige uitzondering daarop, geloof ik). Dus dan zit je telkens met tassen vol wol, zakken stof en verf etc ;) Maar dat vervelen? Nee begrijp ik ook niet als mensen daar last van hebben…

 8. Haha, ik heb echt een hekel aan knutselen, fröbelen en alles wat ermee te maken heeft! Komt door mijn moeder (handvaardigheidsdocent, werkzaam bij Pipoos hobby-winkel). Ik heb in mijn jeugd zoveel MOETEN knutselen, dat ik NOOIT meer wil ;-) Mijn hobby’s beperken zich dus tot bloggen/schrijven, lezen, reizen en films :-)

 9. Ow ik wil ook zo graag leren haken! Vorige maand begonnen, maar het is bij één rij haakjes (noem je dat zo?) gebleven. Mij te ingewikkeld. Misschien moeten we samen op les.. (haha, zie je het al voor je..?)
  Lijkt me zo leuk voor Faas iets te kunnen maken!

  Verder zou ik wel wat creatiever in huis willen zijn qua inrichting, ik zie altijd zulke mooie spullen en DIY langskomen..

  En voor bakken mag je bij mij in de leer! (al is het zo als je een recept volgt al een heel eind komt!)

 10. Schattig die haakdiertjes. Ik stort me op bakken en fotograferen. Hardlopen is al een hele tijd naar de achtergrond geschoven..

 11. Ik heb zo’n zelfde soort lijstje en kom ook echt altijd tijd te kort. Een paar jaar geleden wilde ik sokken leren breien. Toen heb een flink paar fantastische sokken gemaakt en nu weet ik waarschijnlijk niet eens meer hoe het moet. Ik ben ook een tijdje verslaafd geweest aan legpuzzels van 1000 stukjes. Heel rustgevend in tijden van crisis. En die bandjes heb ik inderdaad ook gemaakt. Gelukkig werk ik met mensen met een verstandelijke beperking en komen dit soort hobby’s soms onder werktijd langs :-) Zijn mijn collega’s weer extra blij met me als ik best even met iemand wil puzzelen ha ha.

 12. Hobby’s! Ik probeer ze te minimaliseren :) Anders weet ik niet waar ik me bezig moet houden. Haken schijnt helemaal hip te zijn. Waar het weer vandaan komt??? Leuk zijn die knuffels wel

 13. Haha, herkenbaar stukje, vooral dat over helemaal in de ban van iets raken. Ik heb dat zooo erg. ‘Gelukkig’ lukt het mij om aan veel dingen die ik wil, maar gewoon niet te beginnen, dat scheelt wat rust in m’n hoofd ;) (En nu krijg ik zin om te simsen. Dat klinkt misschien niet zo ingewikkeld, maar het zo perfect mogelijk maken van het leven van je sims is een heuse sport!)

 14. Wat een schattige beestjes! Maar ik kan ze dan maar beter gewoon kopen, want ik zou niet weten waar ik moet beginnen om te leren haken. Volgens mij heb ik daar sowieso niet het geduld voor… Maar ik zou zeggen: YouTube en tutorials!

 15. Oh ik kan me dat vervelen ook echt niet voorstellen!

  Even los van werk, waar nu ook veel vrije tijd in gaat staan, heb ik nog mijn eigen fotografiebedrijf. En dan mijn blog, een andere website (en stiekem nog twee waar ik gewoon niet aan toe kom).

  Naast alles online kijk ik graag goede series en romcom’s. Lees graag boeken en het liefst in bad, maar dat komt er weinig van de laatste tijd. Ik ga graag wandelen met de hond. Moet echt meer tijd nemen om in de keuken te koken & bakken… Ach, ik moet gewoon eens drie weken vrij nemen en thuis blijven denk ik ;)

  WordPress: oefening baart kunst. Ik kom ook steeds verder door gewoon te doen.

 16. Ohh nu ik een zoontje heb verveel ik me niet vaak meer. Maar haken dat lijkt me ook heel vet, die aap en die haan. Hoe mooi! Liefs

 17. Ha! Voor Photoshop kom maar een keer deze kant op:)! Kan ik meteen wat Nijmegen Hotspotjes laten zien;). Ik was helemaal gelukkig toen ik het onder de knie kreeg. Herkenbaar al die hobby’s. Nooit tijd.. maar eigenlijk zo veel dingen die je zou willen doen… zonde eigenlijk he Misschien zouden we anders nog wel een extreem goede kunst in ons ontdekken als we het vaker zouden doen, haha.

 18. Rollercoaster! Jeugdsentiment! Als je iemand gevonden hebt die je al het laatst genoemde gaat leren, ben ik je klasgenoot! Liefs, Stella.

 19. Te veel hobby’s en te weinig tijd… ik ken het! Zie ik op internet weer iets nieuws voorbij komen: hoppa! Wil ik ook! Vergeet alleen dat ik niet alles tegelijk kan…