Road to 21K: Let’s go to the gym

Maxalt retail price

Hardlopen, wat was daar ook alweer leuk aan? Serieus, ik heb de ergste hardloopdip OOIT. Waarom zou ik in godsnaam naar buiten gaan in dit weer? Ja, ik weet dat het een milde winter is en dat het warm is voor deze tijd van het jaar, maar ik haat nog steeds de wind, de regen en het donker. En dus was ik al weken niet van de bank gekomen, want ik kon mezelf met geen mogelijkheid motiveren. Zelfs Johan (mijn haas) kreeg het niet voor elkaar.

De laatste tijd was ik dat zat. Ik baalde enorm van mezelf. Wat een enorme faalhaas was ik, dat ik lui op de bank bleef hangen terwijl anderen om mij heen zich in het zweet werkten. Die halve marathon komt er niet vanzelf! Ik weet dat ik altijd degene ben die zegt dat je je niets van een ander moet aantrekken, maar ook ik heb weleens mijn zwakke momenten. En dus ging ik op zoek naar een oplossing.

Die vond ik, in de sportschool even verderop.éGeA?nspireerdédoor schoonzusje Roelie, die op de loopband razendsnel naar 10 km opbouwde, en mijn lieve moeder. Zij heeft een hekel aan sporten, maar gaat nu toch maar mooi twee keer per week fitnessen en zwemmen. Misschien moest ik het ook maar weer eens een kans geven…

Ik heb namelijk wel vaker een sportschoolpoging gewaagd. In zo’n klein sjebbedebbie studentensportschooltje of eentje die te ver van mijn huis lag, waardoor ik te veel moeite moest doen om er überhaupt te komen. Dan haakte ik dus na twee keer alweer af. De David Lloyd-vestiging die ik op weg naar werk en op de terugweg altijd passeer, zag er echter mooi en groot uit – en hij is dichtbij!

Vrijdag belde ik of ik niet eens op proef mocht komen voor ik me gelijk voor een jaar zou vastleggen, en toevallig bleek er zaterdag en zondag een soort Open Weekend te zijn. Vol goede moed ging ik erheen en, het moet gezegd, ik was onder de indruk.

Ik werkte me in het zweet op de loopband. Dat klinkt saai, maar het voordeel van een loopband is dat je ‘m instelt op een bepaald tempo en je dus heel constant leert lopen. Na 20 minuten hield ik het voor gezien, ik wilde meer uitproberen. Ik fietste 15 minuten en probeerde daarna een hele rits apparaten uit. Om die 21 km goed te kunnen uitlopen, zal ik niet alleen mijn conditie moeten verbeteren, maar ook mijn lijf sterker moeten maken.

Vervolgens ging ik op onderzoek uit in de ruime, moderne Sports & Health Club. Er is een zwembad, waar ik baantjes kan trekken. Er zijn groepslessen, zoals body pump, kickboksen en yoga. Er is een sauna, plus nog een zonnebank. Kortom: Cheap aldactone no prescription I liked what I saw! Ponstel 250 mg price Ik hakte een knoop door en besloot me in te schrijven. Geen excuses meer, knallen met die hap. In het voorjaar ga ik weer lekker vaak buiten lopen, tot die tijd rock ik de sportschool!

Follow on Bloglovin

16 Comments

 1. Rory 25 februari 2014 at 08:51

  Ik ben dol op groepslessen. Inderdaad, bodypump, insanity en de lekkere simpele BBB-les. Probeer drie keer in de week te gaan. Maar wordt redelijk vaak twee keer de laatste tijd. Toch even wat meer aan doen. Het is gewoon ook zo goed voor je lijf. Plus je kan niet meer piekeren of nadenken als je lekker sport.

 2. Erwin 25 februari 2014 at 09:25

  Maar uiteindelijk zul je toch echt die kilometers moeten maken. :)

  En het liefste gewoon lekker in de buitenlucht, want even onder ons hè … binnen hardlopen? Seriously? ;)

  1. Marieke 25 februari 2014 at 09:42

   True, maar ik begin even met opbouwen op de loopband! Daar kun je ook kilometers op maken. Ik vind het heerlijk om binnen te rennen, lekker in korte broek en shirtje. Dat rent toch het fijnst! :)

 3. gerda van erp 25 februari 2014 at 09:27

  Het gevoel van oooooooooooo moet ik er weer heen ( ZO BEKEND ) HIHI. Ik sport nu ( mag nog niet veel ivm. nieuwe heup ) bij de fysiotherapeut 1 x per week. Maar als het mooie weer komt ga ik ook weer gewoon buiten lopen. ALLES ZO HERKENBAAR HAHAHA. Succes met sporten !!!

 4. Bente 25 februari 2014 at 09:30

  Goed bezig! Ik overweeg toch ook weer om me in te schrijven bij de sportschool. Mhhh… keuzes, keuzes..

 5. Chantal 25 februari 2014 at 09:34

  Haha! Ben daar in 2004 lid geweest. Ik baalde wel al heel snel dat ik een jaarcontract had. Maar het is inderdaad een mooie fitness. Alleen niet zo fijn dat je tijdens de yogales de knallende spinningmuziek van een deurtje verderop hoort. Hoop dat jij het beter doet, dan ik toen (vast!!) Veel succes en plezier!

  1. Marieke 25 februari 2014 at 09:43

   Ik heb nog nooit geyoga’d, dus weet niet of ik die les nou zo snel zou doen, maar dat klinkt idd niet heel fijn, haha. Ik ga meer voor de apparaten, body pump en het zwemmen! (Denk ik nu.) Thanx!

 6. Veronica 25 februari 2014 at 10:03

  Ik ben juist doordat het niet koud is gemotiveerd om te gaan hardlopen. Ik heb zo nu en dan ook wel eens een dipje maar ik loop in ieder geval wel elke week! Ik moet ook wel een beetje als ik de 10km in mei wil halen :)

  Ik vind het ook wel eens fijn om naar de sportschool te gaan maar in een zaal met al die apparaten zie je mij niet snel. Ik vind de groepslessen super leuk en bodypump is echt super! Als je dat twee keer per week doet bouw je ook in rap tempo op! Je word dan zo snel sterk! Succes in de sportschool!

 7. Suzanne 25 februari 2014 at 10:32

  Ik sta te trappelen om weer buiten hard te lopen. Mijn eerste 5K komen er weer aan, op naar de 21K ;) ! haha You can do it!

 8. Dollie Brouwer 25 februari 2014 at 11:45

  Heb me zojuist opgegeven voor een onbeperkt abonnement per maand. Heb gemerkt dat 1 x in de week niet goed voelt. Ik heb het gemist. Ja ja, het is echt zo. Ik ga er voor!!!!! Morgen weer!!! hahahaha xxxx mama

 9. Sandra 25 februari 2014 at 13:12

  Wat een goed besluit! Echte km maken zul je toch buiten doen, maar de groeplessen, krachttraining & sauna zijn natuurlijk een welkome aanvulling in je trainingsschema ;) En wat relaxt dat het zo dichtbij is! Hopelijk is dit een super impuls voor je motivatie!

 10. Ian 25 februari 2014 at 13:26

  Ik heb daar ooit gesport toen ik nog in Schiedam woonde. Toen was het nog Canons. Was echt een goede sportschool alleen behoorlijk duur maar ze hebben wel alles! Veel succes. ;-)

 11. Indira 25 februari 2014 at 16:57

  Ik wil eigenlijk thuis een loopband, maar die krengen zijn peperduur… Hoop dat je snel op kan bouwen naar die 21, heel veel succes! Gaat vast goedkomen, want dat je nu betaalt voor een abonnement lijkt me wel een goede motivatie om er toch een paar keer per week voor te gaan.

 12. rachel 25 februari 2014 at 18:02

  ooohh ben jaloerrsssss!!:D:D

  veel plezier daarzo maar dat gaat wel goed komen :)

 13. Rosalie 25 februari 2014 at 18:27

  Die sportschool zit volgensmij ook in Amsterdam, ik ga ook maar eens kijken of ik een proefles kan doen.

 14. Birte 25 februari 2014 at 22:43

  Klinkt als een heel erg goeie sportschool, als je er ook een zwembad hebt. You go, girl!