Snotteren bij Love Story

“Neem zakdoekjes mee!” Dat was het advies dat ik kreeg toen ik op Twitter liet weten eindelijk Love Story te gaan zien, de liefdesmusical met hoofdrollen voor Freek Bartels en Celinde Schoenmaker. Nou, die tip had ik serieus moeten nemen, want sjonge, wat heb ik gesnotterd.

Nu geniet ik altijd intens van musicals, maar erbij gehuild had ik pas één keer, bij Next to Normal. Dat Freek daarin ook een grote rol had, is denk ik geen toeval: ik vind hem erg sterk in serieuze rollen. Sowieso ben ik Freek-fan: ik zag hem eerder in Les Misérables en Joseph, twee pareltjes in de musicalwereld. Ook heb ik hem een keer geïnterviewd (net als Celinde trouwens) toen ik met cast, crew en pers naar Londen vloog voor Ghost, het stuk dat jammergenoeg voor onbepaalde tijd werd uitgesteld. Een sympathiekeling die hart voor zijn vak heeft en weet waar-ie het over heeft.

Maar goed, Love Story… Ik ging in mijn eentje, dus dat was al een heel nieuwe ervaring. Van tevoren at ik op aanraden van mijn Culy-vriendin Monique een heerlijke steak tartare bij De Ysbreeker, vlakbij het prachtige theater Carré waar de musical de afgelopen dagen stond. Daarna begaf ik me, lekker anoniem, tussen al die vreemde mensen die in groepjes waren gekomen om me helemaal in het op en top liefdesverhaal te verliezen. (Helaas af en toe teruggehaald naar de werkelijkheid door een neus ophalende achterbuurman en een buurvrouw die constant hardop commentaar dacht te moeten leveren.)

Love Story gaat over rijkeluiszoon Oliver (Freek) en arbeidersmeisje Jenny (Celinde) die twee enorme tegenpolen zijn, maar verschrikkelijk verliefd op elkaar worden. Ze besluiten te trouwen, tegen de wil van Olivers vader in, en Jenny geeft haar beurs voor een muziekopleiding in Parijs op om voor Oliver te zorgen terwijl hij zijn rechtenstudie afmaakt. Als dat is gelukt en hij een goede baan vindt, besluiten ze om voor een kindje te gaan. Helaas wil dat niet zo lukken en heeft de dokter een vreselijke mededeling…

Het is dat ik waterproof mascara van een héél goed merk heb, anders hadden de zwarte vegen tot op mijn kin gezeten. Men, wat heb ik gesnikt. Freek en Celinde zijn samen zó geloofwaardig! In het begin gaat het allemaal wat snel: ontmoeting, eerste date, verliefd, verloofd en getrouwd. Huppakee, alsof het niets is. Maar daardoor is er wel tijd om het einde, waar het uiteindelijk allemaal om draait, uit te diepen.

Freek was zijn fantastische zelf en Celinde, voor wie het haar eerste grote productie in Nederland is, maakte ook erg veel indruk. Wat een strot heeft zij, geweldig. Musicalfans: gaat dit zien! Maarre, neem zakdoekjes mee! ;)

Love Story is te zien in theaters door heel Nederland. Kijk voor meer informatie en kaartverkoop op de website.

Beeld: Roy Beusker Fotografie

17 Comments

 1. Marieke 02 maart 2014 at 09:17

  Wauw, klinkt heeeeerlijk! Ik ben gek op musicals, maar ga er echt niet vaak genoeg naartoe! Al ben ik wel wat meer van de vrolijke musicals, denk ik.

 2. Ines 02 maart 2014 at 09:35

  Klinkt superfijn! :)

 3. Nuria 02 maart 2014 at 09:57

  Wat mooi!! Klinkt als een mooi stuk!

 4. Maaike 02 maart 2014 at 10:05

  Klinkt mooi! Ik ga veel te weinig naar musicals, veel te duur meestal, maar ik hoop binnenkort weer eens te gaan! Die Celinde kan inderdaad mooi zingen trouwens!

 5. Wanda 02 maart 2014 at 10:41

  Ik ga toch eens even kijken of ze hier ook in de buurt komen! Vind vooral Freek altijd erg sterk overkomen…

 6. Rory 02 maart 2014 at 10:45

  Wow! Dat klinkt als een musical die gezien moet worden. Heel eerlijk…ik ben niet zo van de musicals. De eerste die ik in lange tijd had gezien en waarbij ik ook behoorlijke tranen moest laten was Soldaat van Oranje. Maar misschien kwam dat ook een heel klein beetje doordat het broertje van mijn man een tijd de hoofdrol heeft gespeeld (Jord Knotter).
  En laat ik eerlijk zijn. Bij een hele heftige scène moest een meisje van een jaar of tien (ze zat naast mij) huilen en ik voelde zó met haar mee.

 7. Rosalie 02 maart 2014 at 10:47

  Liefde voor Freek! :)

 8. Laura 02 maart 2014 at 10:54

  Dat klinkt heel erg mooi! Ik ben nog nooit naar een musical geweest, ben benieuwd wat ik ervan zou vinden.

 9. Anne 02 maart 2014 at 10:58

  Klinkt geweldig! Ik ga kijken of ze hier in de buurt komen!

 10. Nicky 02 maart 2014 at 11:01

  Onwijs mooie musical en wat was ik blij dat ik wel tissues mee had ;)

 11. annouska 02 maart 2014 at 11:36

  Oh dit klinkt wel als een musical die ik zeker wil gaan zien. Wauw :D

 12. Riz 02 maart 2014 at 18:10

  Ik ga nog een keer… Dit keer met een doos tissues..
  Freek weet serieuze rollen zo mooi en goed vorm te geven. Terwijl hij ook heel grappig kan zijn, dat bleek ook in deze musical bij de pasta song.

  Celinde en Freek zijn zo goed op elkaar in gespeeld, dat het zo volkomen normaal lijkt, alsof ze bij elkaar horen.

  En stoer!! dat jij helemaal alleen ging… zou ik nog niet durven denk ik.

 13. Mrs. T. 02 maart 2014 at 20:02

  Klinkt veelbelovend. Ik ga ook wel ‘ns alleen naar theater of bioscoop. Niets mis mee. Heb trouwens ook een hekel aan gepraat tijdens een voorstelling. Ik kijk dan altijd heel boos om. ;-)

 14. Sylvia 02 maart 2014 at 21:17

  Ik ben nu wel héél nieuwsgierig! Ik vond Joseph en Les Misérables ook geweldig, mede dankzij Freek :)

 15. Chantal 02 maart 2014 at 21:35

  Ik ben ook dol op musicals maar heb deze nog niet gezien. Je hebt me nieuwsgierig gemaakt ;)

 16. Sheelagh 03 maart 2014 at 08:37

  Oeh, hier ga ik sowieso heen, ziet er geweldig uit!

 17. Esther 03 maart 2014 at 08:48

  Jaaaaa wat een heerlijke musical! Ik was onder de indruk van Freek, daar had ik eerlijk gezegd niet zo veel van verwacht (shame on me!). En Celinde… Wat een plaatje, en wat een strot!