Uber cool

Het gebeurt me tegenwoordig zo vaak: ik kom na een leuke date in Amsterdam met een vriendin laat aan op Rotterdam Centraal. Het is koud en nat buiten, m’n tram rijdt voor m’n neus weg en op de borden zie ik dat de eerstvolgende pas twintig minuten later komt. Dan baal ik, en flink ook. Hoe fijn is het dan om in no time door een luxe taxi te worden opgepikt en thuis afgezet? Ik zeg je: heel fijn.

Woensdag heb ik in Rotterdam voor het eerst gebruik gemaakt van Uber. Deze taxidienst bestond al in Amsterdam, maar is sinds een tijdje ook in mijn stad actief. En daar ben ik zó blij om!

Eigenlijk vind ik taxi’s namelijk helemaal niks. Ik heb al zo vaak een sjebbedebbie taxi getroffen met creepy chauffeur die reed als een gek. Waarbij het zweet in m’n handen stond en ik de route met argusogen in de gaten hield… [dramaqueen-modus] Zou ik niet meegenomen worden naar een of ander verlaten bos ver hier vandaan? [/dramaqueen-modus]

Maar dat hoeft nu niet meer! Want er is Uber. En Uber is uber cool. Alle taxi’s die bij deze dienst aangesloten zijn, zijn nieuw en luxe. De chauffeurs hebben een examen moeten afleggen. Ze zijn betrouwbaar, netjes en beleefd. Bestellen gaat makkelijk: via de Uber-app zie je welke auto het dichtst bij jou in de buurt is, je bestelt ‘m met één klik en binnen mum van tijd staat ie voor je neus. Je hoeft geen contant geld bij je te hebben, want je account is gekoppeld aan je creditcard. (Heel fijn voor mij, want ik heb dus zelden contant geld bij me.) Na aankomst op je bestemming krijg je per mail netjes een afrekening van de rit.

Via vriendin Monique heb ik Uber kunnen uitproberen en ik ben echt heel enthousiast over dit concept. Omdat ik me via haar code aanmeldde, kreeg ik 20 euro Uber-tegoed. Wil jij dit ook? Meld je dan via mij aan! Daar word ik ook weer beter van, want als jij je eerste rit maakt, krijg ik ook 20 euro tegoed terug. WIN-WIN!

Gebruik bij het aanmelden de code uberbrouwertje of registreer je via deze link, dan gaat dat automatisch. Thank you & enjoy!

12 Comments

 1. Nuria 28 februari 2014 at 08:02

  Wauw, wat een uitvinding zeg!!

 2. Lin 28 februari 2014 at 08:25

  Ah, ga ik dit weekend nog doen.

 3. Jolien 28 februari 2014 at 09:09

  Nice, ga ik doen!!!

 4. Bente 28 februari 2014 at 09:14

  Dit kende ik nog niet! Klinkt erg chill.

 5. Linda 28 februari 2014 at 09:47

  Wat een uitvinding! Ik hoop dat het snel in 030 komt!

 6. Ines 28 februari 2014 at 18:48

  Klinkt superfijn!

 7. Michelle 28 februari 2014 at 22:16

  Wat een handig iets. Jammer dat ik niet in een stad woon en geen creditcard heb :(. Xx

 8. annouska 01 maart 2014 at 12:59

  Jammer het leek mij zo een toffe actie maar ik weiger een credit card aan te schaffen dus ik kan niet mee doen met deze actie haha. :P

 9. Paul 01 maart 2014 at 17:32

  Dat is een goede tip inderdaad. Want je verhaal over de shabby taxi’s herken ik. Helaas zijn de steden in het oosten van Nederland nog niet aangesloten.

 10. Anne 02 maart 2014 at 12:15

  Ik had er al van gehoord, ideaal systeem!

 11. Stephanie 02 maart 2014 at 20:54

  Chill!

  Ik heb alleen geen smartphone. :P En ik ga liever lopend, of het nou kutweer is of niet.

 12. Marcella 08 maart 2014 at 19:56

  Klinkt ideaal, mocht ik weer eens in Amsterdam of Rotterdam zijn, dan lijkt me dit erg handig.