Brouwertje’s Favourites: Hotspots Rotterdam #1

Ik woon nu ruim 1,5 jaar in Rotterdam en leer de stad steeds beter kennen. En wat ik er so far van heb gezien, bevalt me uitstekend! Het lijkt me daarom leuk om af en toe een lijstje te maken met mijn favoriete hotspots.

Uiteraard valt er nog veel meer te ontdekken, maar voor deze eerste keer zijn dit de 10 restaurants, café’s, lunchtentjes en bars waar ik graag heenga. Zelf ontdekt, of met hulp van andere Rotterdammers!

Lof der Zoetheid
Dit was de eerste hotspot waar Lin mij mee naartoe nam toen ik net in Rotterdam was komen wonen. We hadden elkaar pas één keer gezien bij de opening van Umami waar ze me uitnodigde eens te gaan ontbijten bij Lof der Zoetheid. Het was super gezellig en ook echt heel erg lekker! Voor €9,95 krijg je verschillende verse broodjes, scones, hartig en zoet beleg, een eitje, thee of koffie en verse jus. Mmmm! De high tea schijnt er ook to die for te zijn, dus die moet ik absoluut nog eens proberen.

Lof der Zoetheid – Noordplein 1 – www.lofderzoetheid.com

Blender
Bij Blender schijn je heerlijk te kunnen eten, maar dat heb ik nog niet getest. Ik ben er al wel een aantal keer geweest voor een lekkere cocktail en een avondje dansen. Dit moderne restaurant heeft namelijk een soort kelder die in het weekend wordt omgetoverd tot dansvloer. Goede muziek en leuke sfeer! (Ook vanwege de minimale leeftijd van 25 jaar.)

Blender – Schiedamsevest 91 – www.blenderrotterdam.nl

Destino
Als je zin hebt in Spaanse tapas, maar eens niet de standaard gehaktballetjes in tomatensaus en patatas bravas voorgeschoteld wilt krijgen, ga dan naar Destino. Een heel modern, maar sfeervol restaurant in Rotterdam Noord. Smakelijke tortilla, bijzondere lichtzoete aubergine-beignets, sappige minihamburgertjes, goede serranoham, malse kip en héél lekkere kroketjes met Ibericoham. Hoogtepunt van de avond was ons toetje: witte chocolade cheesecake! Oh. Em. Gee.

Destino – Zaagmolenkade 37/38 – www.restaurant-destino.nl

Bazar
In de zomer is de hele gezellig drukke Witte de Withstraat the place to be, maar ga ook vooral naar Bazar. Voor een zeer schappelijke prijs eet je hier gerechten uit het Midden-Oosten en Noord-Afrika. Het restaurant hangt vol vrolijk gekleurde lampen en ornamenten, wat een superleuk oosters sfeertje geeft. Mijn favoriet is de gemarineerde kip-spies met aardappeltjes en kerriemayonaise, mmmm! Bazar zit volgens mij trouwens ook in Amsterdam!

Bazar – Witte de Withstraat 16 – www.bazarrotterdam.nl

Foto: Annemerel

La Pizza
Bij La Pizza at ik voor het eerst tijdens een blogmeisjesdate met Lin, Jolien, Annemerel, Ashley en Fleur. Het is mijn favoriete Italiaan van Rotterdam! De pizza’s zijn (zoals de naam van het restaurant al doet vermoeden) overheerlijk, maar vergeet ook vooral de voorgerechten niet: bestel er meerdere en proef zoveel je kunt. Oh, en de chocoladesoezen als dessert!!!

La Pizza – Scheepstimmermanslaan 21 – www.lapizza.nl

Spaghettata
Ik hou echt van Italiaans eten, dus kom ik bij dit zusje (of broertje) van La Pizza ook graag. Van dezelfde eigenaar, dus dezelfde kwaliteit. Een mooi restaurant met heerlijk pasta’s & pizza’s en een gezellige sfeer. Een fles goede witte wijn erbij en je hebt gegarandeerd een topavond.

Spaghettata – Nieuwe Binnenweg 151 – www.spaghettata.nl

Hudson Bar & Kitchen
Als je zin hebt in een goede burger, ga dan naar Hudson. Wij aten daar laatst na een bioscoopbezoekje. De inrichting doet heel Amerikaans aan, de kaart ook: vlees en vis van de grill, flinke salades en andere typisch Amerikaanse gerechten. Ik vond de The Mexican-burger niet te versmaden en ook de dikke frieten die erbij werden geserveerd smaakten me goed. Wij hadden direct heimwee naar onze roadtrips door Amerika.

Hudson Bar & Kitchen – Schiedamsevest 28 – www.restauranthudson.nl/rotterdam

Antichic
Heb je zin in een echt uitgebreid diner en mag het best iets kosten? Ga dan naar Antichic! In dit kleine, maar heel sfeervolle restaurant wordt door een gepassioneerde eigenaar allerlei goddelijks voor je klaargemaakt. Er is geen menukaart, er wordt gekookt met producten van het seizoen. Altijd vers en verrassend. Je kiest uit een 3-, 4-, 5- of 6-gangendiner waar met liefde een passend wijnarrangement bij wordt gezocht. Dit is niet zomaar uiteten, nee, dit is een beleving!

Antichic – Soetensteeg 1 – www.antichic.nl

APARTT. Eten & Drinken
Ik maakte kennis met APARTT toen ik werd uitgenodigd voor een bloggersdiner. Taste on a Stone heet hun vrij nieuwe concept, weet je nog dat ik daarover schreef? Oh my, wat was dat vlees overheerlijk mals. Ik ben echt gek op vlees, dus ik genoot optimaal. APARTT heeft ook een normale kaart, dus als dit steengrillen 2.0 je niks lijkt, kun je in dit mooie restaurant ook a la carte bestellen. Neem in de zomer vooral plaats op het terras aan de Oude Haven!

APARTT. Eten & Drinken – Blaak 4 – www.apartt.nl

Brasserie Pierre
Pierre heb ik afgelopen week pas ontdekt, toen mijn BFF die sinds kort ook in Rotterdam woont, voorstelde daar eens te gaan eten. Ze zag deze brasserie in de ELLE in een top 25 van Rotterdamse restaurants. Op maandag en dinsdag hebben ze een speciaal menu van kleine gerechtjes, waar je voor €19,95 onbeperkt van mag bestellen. Wat hebben wij gesmuld! Zalmtartaar, gevulde portobello’s, frietjes met truffelmayo, salade met geitenkaas, gebakken brie en een smeuïge risotto. Het is dat we al vol zaten, maar er stond nog veel meer lekkers op de kaart! Ook de ambiance was heel gezellig, dus ons zien ze daar zeker eens terug.

Brasserie Pierre – Pannekoekstraat 38A – www.pierrerotterdam.nl

28 Comments

 1. Mariët 06 maart 2014 at 07:47

  Oeh, het is kwart voor 8 ’s ochtends maar ik heb nu al zin in pizza’s, steengrillen en cheesecake. Leuk lijstje zo! Als ik ooit in Rotterdam ga eten kijk ik zeker even hier. Bazar ben ik één keer geweest tijdens een fotoshoot, heb daar toen inderdaad héérlijk gegeten en de sfeer / aankleding in dat restaurant vind ik geweldig!

 2. Sam 06 maart 2014 at 08:15

  Ik ga volgende week met mijn zusje naar Rotterdam om de marathonroute te verkennen op een tandem. Heel fijn dus, deze tips!

 3. Deirdre 06 maart 2014 at 08:26

  Ah geweldig voor mij!! Heel veel nieuwe dingen die ik nog niet kende!! En zo te lezen de moeite waard om zeker te proberen :)

 4. Tessa 06 maart 2014 at 09:38

  Yay, ik werk in Rotterdam, maar woon in Haarlem en nu zijn er weer tal van restaurantjes om te proberen, leuk! Dank

 5. irene niec 06 maart 2014 at 09:45

  Dat ziet er allemaal heerlijk uit, ik krijg spontaan lekkere trek.

 6. Katinka 06 maart 2014 at 11:20

  aahh, altijd leuk dit soort lijstjes! Niets nieuws voor mij maar wel nog een tip: als je van italiaans houdt MOET je naar Oliva op de Witte de With, zo lekker.

  1. Marieke 06 maart 2014 at 21:05

   Die staat inderdaad hoog op mijn lijstje! Tnx!

 7. annouska 06 maart 2014 at 11:36

  Ik hoor het al, we hebben nog een hele hoop tentjes in Rotterdam te verkennen. :D

  Super leuk om te lezen! :D

 8. felice 06 maart 2014 at 12:46

  Leuk deze post! Brasserie Pierre ken ik nog niet, maar hij staat ondertussen geschreven in een boekje. Voor een volgende keer!

 9. San 06 maart 2014 at 13:03

  Ben je al een keer geweest bij Pizzaria AngeloBetti? Is vlakbij jou!

  1. Marieke 06 maart 2014 at 21:05

   Ja! Alleen zei iedereen dat dat de lekkerste pizza’s van Rotterdam zijn, maar eerlijk gezegd vind ik die van La Pizza lekkerder…

 10. Laura 06 maart 2014 at 14:39

  Leuk artikel! Ik woon sinds kort in Rotterdam en ik vind het altijd leuk om nieuwe hotspots te ontdekken. Ik kijk uit naar je volgende artikel!

 11. Dianne 06 maart 2014 at 14:43

  Heerlijk! Bij Blender kan je heel lekker eten. Hele leuke tent! Ik zit nu een jaar op school in Rotterdam en het is echt een fantastische stad!

 12. Lotte 06 maart 2014 at 18:18

  Ik vind dit stukje niet leuk. Nu zeg ik daar iets van, omdat ik het namelijk nageaapt vind. Origineel van Lin is stukken leuker.

  1. Marieke 06 maart 2014 at 21:04

   Natuurlijk mag je daar iets van zeggen. Geen probleem, je kan niet alles leuk vinden. Maar ik heb het niet nageaapt van Lin, er zijn tientallen blogs die weleens een lijstje hotspots in een bepaalde stad doen… En aangezien ik er nog niet zo lang woon, vond ik het leuk om de mijne in Rotterdam te delen.

 13. Edthee 06 maart 2014 at 18:31

  Leuke post Marieke! Woon nu zelf net 1 week in Rotterdam dus zal vast nog veel dingen van jouw lijstje bezoeken :)

 14. Ines 06 maart 2014 at 19:12

  Leuk, ga ik zeker opslaan moest er ooit eens een tripje Rotterdam aankomen!

 15. Lauradenkt 06 maart 2014 at 19:55

  Jaaaaa de falafel van Bazar <3

 16. Michelle 06 maart 2014 at 21:39

  Als ik weer eens in Rotterdam ben, zal ik zeker een kijkje nemen op deze lijst voor een lekker restaurant. Xx

 17. Mieke 06 maart 2014 at 22:27

  Leuke hotspots!
  Eerder deze week was ik een dagje in Rotterdam. Heb eindelijk eens bij bazar gegeten. Echt super gezellig en lekker inderdaad.

 18. Stephanie 06 maart 2014 at 22:34

  Leuk! M’n vriend woont nu bijna een jaar in R’dam. Dus ik heb de restaurants die me ’t meest aanspraken even in Evernote gezet :) kunnen we er een keer uit eten gaan weer!

 19. Marcella 08 maart 2014 at 20:26

  Ook dit jaar moet ik maar weer eens een dagje (of twee!) Rotterdam doen. Ik krijg hier honger van ;-)

 20. Petra 12 maart 2014 at 20:03

  Leuk, zo’n hotspots blogje. Handig om erbij te houden als we weer eens naar Rotterdam gaan :-) Krijg wel trek in lekkers zo… (ondanks dat ik net gegeten heb!)

 21. Andrea 15 maart 2014 at 16:38

  Ik ben gek op Rotterdam en zo blij dat ik hier nu bijna een jaar woon. Geboren en getogen, maar hele lange tijd in een gat in het midden van Nederland gewoon (culemborg). Zo fijn dat we hier zoveel leuks hebben om te doen en proeven. Een groot deel ken ik al, maar ik schrijf zeker nog een paar adresjes op!

  1. Marieke 15 maart 2014 at 20:25

   Wat grappig, ik kom uit Culemborg! Tot m’n 22e gewoond! Mijn ouders en broertje wonen er nog steeds. :)

   1. Andrea 16 maart 2014 at 08:47

    Echt? Wat een toeval. Ik kwam er op mijn 15de wonen en ging op mijn 28ste pas weg haha. Woonde in de nieuwbouwwijk (Parijsch). Mijn familie woont er ook nog. Op welke middelbare school zat je?

    1. Marieke 16 maart 2014 at 12:58

     Zeker toevallig! Ik zat op het KWC, echt een onwijs leuke tijd gehad. Deed in 2001 examen! Jij?

     1. Andrea 23 maart 2014 at 16:33

      Ohh, ik begon in 2000 op KWC, in 3 havo. Dus elkaar vast ooit gezien haha