Bloggerdeblog

Zo hee, wat een respect heb ik voor collega-bloggers die het presteren om elke dag, of soms zelfs meerdere keren per dag, een blogpost te publiceren. Ik heb het de afgelopen tijd geprobeerd, gewoon om eens te kijken of me dat zou lukken en wat het me oplevert. Nou, je ziet het terug in je statistieken en dat is superrr leuk. Grow bloggy, grow! Maar het levert ook iets anders, veel minder leuks op: druk.

Om een goede, leuke blogpost te schrijven waar je 100% tevreden over bent, heb je én tijd én zin én inspiratie nodig. En het ontbreekt me regelmatig aan één van die drie! Constant was ik in m’n hoofd bezig met onderwerpen en een planning. ‘Shit, ik heb nog geen blog voor morgen. Oh, maar als ik die nou op de heenweg in de trein tik in Word, kan ik ‘m op m’n werk even snel online zetten.’ En hoe blij was ik als ik in een vlaag van tijd-zin-inspiratie eens twee of drie blogs wist te tikken, zodat ik me daar de komende dagen even niet druk om hoefde te maken… Gekkenhuis! Zeker naast een fulltime baan.

Vorige week vrijdag, zaterdag én zondag had ik even geen blog online. In het begin werd ik daar een beetje onrustig van. Die mooie bezoekersaantallen zouden vast enorm instorten. Had ik daar nu zo hard voor gewerkt de laatste tijd? Zonde! Op dag 2 kon ik er al wat makkelijker m’n schouders over ophalen. Geen blog? Jammer dan. Ik had gewoon even wat beters te doen. Lui in bed series kijken met Johan bijvoorbeeld, of lekker de boekenserie lezen waar ik momenteel helemaal verslaafd aan ben. Sporten, eten met vrienden, naar de bios… Even niet thuis moeten blijven, omdat er nog een blog geschreven moet worden.

Het was een mooi experiment, ik heb er veel van geleerd. Bijvoorbeeld dat ik liever weer terugga naar de manier van bloggen die mij zo goed bevalt: gewoon als het mij uitkomt. Als echt alledrie de benodigde ingrediënten aanwezig zijn. Misschien is dat zomaar weer een paar dagen achter elkaar het geval, misschien een paar dagen niet. Alleen het weekoverzicht op maandag staat vast, de rest niet. En dat is helemaal prima.

Beeld: sxc.hu

28 Comments

 1. Yvon 30 maart 2014 at 11:28

  Gelijk heb je! Het moet wel leuk blijven en geen verplichting worden. Tenminste niet wanneer het niet je werk is.

  Zelf heb ik het ook een tijdje geprobeerd, maar ik werd er niet gezelliger op. ..

 2. Jenny 30 maart 2014 at 11:34

  Helemaal mee eens een hobby moet geen druk geven toch?

 3. Andrea 30 maart 2014 at 12:04

  Heel herkenbaar. In combi met mijn fulltime baan en studie kwam er op mijn ouden blog echt bijna nooit meer iets online. Nu blog ik samen met mijn zusje en dat is echt ideaal. We kunnen het afstemmen op onze schema’s. We hebben sinds 1 januari elke dag iets online staan en dat gaat eigenlijk zonder moeite. Het bloggen is nu echt relaxed en een fijne hobby.

 4. Lindsay | lindsayvallen.nl 30 maart 2014 at 13:18

  AMEN! Schat, echt werkelijk ik herken dat onrustige gevoel. Vond het al beangstigend dat (ook ;-) jij meeging in de pressure van de fulltime bloggers. Zoals ik je zojuist al appte omdat ik dit daarom een TOP post vind, mijn blog is mijn hobby, mijn uitlaatklep en helemaal van mij om die reden. Daarom haal ik er plezier uit. Juist OMDAT het geen baan is die me verplicht op welke manier dan ook. En stiekem vind ik dat ook de leukste blogs om te lezen ;-) Dus goed dat je het hebt geprobeerd, maar laat bloggen alsjeblieft zijn waar je vroeger zo happy van werd! En laat je zeker niet opjagen door fulltime bloggers! Hoera voor de hobby-bloggers! :-) En geniet van je rust! :-) xxx

 5. Babi 30 maart 2014 at 13:48

  Hear hear! Ik heb veel liever dat je jouw topstukjes blijft schrijven wanneer jij dat wilt, dan dat je kwaliteit moet inleveren voor kwantiteit! Ik haak af bij blogs die elke dag prutpostjes plaatsen for the sake of the game, jammer eigenlijk.

 6. Annemerel 30 maart 2014 at 14:26

  Verstandige beslissing. Bloggen om het moeten bloggen is niet fijn, zeker naast een fulltime baan.

 7. Wendy 30 maart 2014 at 15:06

  Heel herkenbaar. Ik probeer er ook een ritme in te krijgen, maar het lukt me gewoon niet. Fulltime baan, sociale dingetjes, veel te doen en dan …. geen tijd meer.

  Ach ja. Je blog is gewoon leuk hoor! Ook zonder vast schema :)

 8. Suzanne 30 maart 2014 at 16:26

  Je moet het natuurlijk met plezier blijven doen, het moet geen verplichting zijn. Ik ken het ook wel hoor, al zit ik op het moment bomvol inspiratie dat ik wel elke dag iets online heb hihi

 9. Nanda 30 maart 2014 at 16:32

  Herkenbaar, ik krijg er ook geen ritme in. Eerder blogde ik 3x per week, dat ding me goed af. Dat heb ik toen verhoogd naar om de dag en daar ging het mis. Ik denk dus dat ik het maar lekker bij 3x in de week hou, en als het een keer 2x is, dan is dat maar zo :)
  Het moet wel leuk blijven he!

 10. Roel 30 maart 2014 at 17:29

  Ik blog periodes wel en dan weer periodes niet. Heb er gewoonweg geen tijd voor, helaas. Ben wel jaloers op jouw blog, haha.

  Ik probeer wel iedere dag m’n Day One-app bij te houden. Als een soort van dagboek is het wel handig ;).

  In ieder geval geniet ik iedere keer weer van je blog: liever paar dagen niet en dan een enthousiaste post dan iedere dag een ‘mwah’ ;)

 11. Rosanne 30 maart 2014 at 17:38

  Ja, herkenbaar. Soms voel ik ook een druk, maar inderdaad: het moet vooral een passie zijn en blijven!

 12. Marieke 30 maart 2014 at 19:42

  Ik ken het probleem en vind het soms best een opgave om 2 blogs per dag online te krijgen. Maar ik doe het al jaren zo en het gaat nu zo goed, dat ik het zonde vind om minder te gaan posten, omdat je wel snel daalt. Toch snap ik jouw beslissing super goed! Want ik ben nu aan het afstuderen (scriptie en stage), heb een eigen bedrijf én blog 2 keer per dag… Dráma!

 13. Annemieke 30 maart 2014 at 19:48

  Ik herken je struggle, soms het idee hebben dat je “moet” bloggen. En als ik iets niet wil, is dat het wel. Nu ben ik sws nog een beetje zoekende in het bloggen, aangezien ik nog maar (ruim) een half jaar een blog online heb, maar ik kan al wel zeggen dat bloggen om het bloggen, niet mijn ding is. Bloggen maakt me happy, maar dit is niet het geval als ik van mezelf een blog moet schrijven. Dus idd, ik sluit me bij jouw woorden aan: “Misschien is dat zomaar weer een paar dagen achter elkaar het geval, misschien een paar dagen niet. En dat is helemaal prima.” Yes!

 14. Joli 30 maart 2014 at 20:10

  Wat een goede beslissing en zo herkenbaar.
  Soms stress ik helemaal als ik een dag niet blog maar ik krijg er wel meer rust door. Ik blog heel graag maar dagelijks een blog online zetten is gewoon niet haalbaar.
  En hoe fijn is het om time met je vriend door te brengen…
  Happy Blogging!

 15. Birte 30 maart 2014 at 21:05

  Voor mij is elke dag bloggen ook écht niet haalbaar. Gewoon een blog posten als het me uitkomt works just fine for me!

 16. Mieke 30 maart 2014 at 21:06

  Goede beslissing! Maar ook heel herkenbaar dat je er onrustig van kunt worden als de inspiratie even weg is. Het moet wel leuk blijven inderdaad.
  Gelukkig blijf je wel gewoon je weekoverzichten posten, die vind ik altijd zo leuk om te lezen. :)

 17. Wanda 30 maart 2014 at 22:17

  Heel herkenbaar hoor! Ik heb het in het verleden ook weleens geprobeerd maar merkte dat ik er alleen maar onrustig van werd als ik niks wist te bedenken. Nu blog ik meestal 4 keer in de week en dat werkt voor mij prima…

 18. Laura 30 maart 2014 at 22:36

  Amen! Even los van een aantal goede en grote bloggers zie ik het ook direct wanneer iemand blogt om wat online te hebben die dag. Zonde, want kwantiteit gaat dan opeens boven kwaliteit. En hoewel je bezoekers cijfers misschien het tegendeel zeggen, vind ik het vaak wel afbreuk doen.

  Ik blog wanneer het mij uitkomt, wanneer ik zin heb en bovenal inspiratie heb. Net als jij heb ik er wel één die ik elke week (en soms anderhalve week) doe: mijn geluksmomentjes. Omdat ik daar vrolijk van word.

 19. Petra 30 maart 2014 at 23:30

  Wat goed dat je er een experiment van hebt gemaakt. Ik heb het ook een poos geprobeerd, maar elke dag… dat red ik gewoon niet naast mijn werk en gezin. Zelfs al is bloggen onderdeel van mijn werk. Bloggen als je én tijd, én zin, én inspiratie hebt, blijft toch de beste combi. Dan zijn de blogartikelen puurder en fijner om te lezen. Ik merk het bij mezelf én bij wat ik lees bij anderen. Dus: gewoon lekker op je eigen manier blijven bloggen meid, dan schrijf je het leukste!! :-D

 20. rachel 31 maart 2014 at 01:53

  verstandig !!! als het nou je job is om te bloggen vind ik een bepaalde druk wel kunnen maar just for fun… nee en jezelf pushen tot een aantal blogs per dag online of week gaat alleen maar tegen werken. moet wel leuk blijven he!!

 21. Marcella 31 maart 2014 at 21:11

  Groot gelijk! Vorige week was het onwijs druk op m’n werk en ging ik met mijn moeder een paar dagen naar Parijs. Die blogs die ik nog ‘even’ voor vertrek had geschreven waren geen pareltjes en dat is duidelijk te zien in de statistieken. Zonde, maar het is dan ook veel leuker om echt trots te zijn op een fijn artikel!

 22. Frederique 01 april 2014 at 00:09

  Ik denk dat het ook wel scheelt DAT je een fulltime baan hebt. Simpelweg houdt dat in dat je ook veel minder tijd hebt om dingen te “beleven” waar je over zou kunnen bloggen, waardoor je wellicht minder inspiratie hebt?
  Ik merk dat ik zelf bijna nooit een dag heb waarop ik niet weet wat ik zou willen doen. Ik schrijf ook nooit echt heel ver in het voren, soms dat ik iets klaar zet voor de dag erna omdat het wel een dagje kan wachten, maar meestal niet. En toch lukt het me om zonder veel kunst- en vliegwerk al een jaar lang elke dag dingen te posten. En het blijft nog steeds leuk. Maar in combinatie met een fulltime baan zou ik het denk ik niet eens proberen! Chapeau dat je het toch geprobeerd hebt dus!

 23. paul 01 april 2014 at 09:54

  Goede insteek! Ik blijf terugkomen voor leuke stukjes, ook als je onregelmatig blogt. Liever kwaliteit dan kwantiteit.

 24. Betty 01 april 2014 at 12:28

  Heel herkenbaar! Ik wilde ook graag dagelijks een blogje online plaatsen, maar ik merk dat het niet altijd lukt. Qua tijd wel (bij mij), maar qua inspiratie gewoon echt niet. Jammer dan, het blijft een hobby, dus af en toe een dag niks is prima!

 25. Sheelagh 01 april 2014 at 13:32

  Herkenbaar verhaal, en gelijk heb je! Ik blog ook niet iedere dag omdat ik het vooral zelf leuk wil blijven vinden en inderdaad ook een fulltime baan heb. Gewoon lekker op je eigen tempo doorgaan!

 26. Sanne 02 april 2014 at 12:41

  Je hebt helemaal gelijk :) Je leven is al druk en hectisch genoeg, dan moet je jezelf ook nog niet eens gaan verplichten om dagelijks een blog te schrijven. En kwaliteit over kwantiteit he? :)

 27. annouska 03 april 2014 at 14:19

  Ik herken het helemaal, ik probeerde een jaar lang dagelijks blogjes te posten. Maar ik merk nu dat de druk toch wel iets te groot wordt naast mijn studie en dat mijn inspiratie af en toe ook gewoon ontbreekt. Bloggen moet fijn zijn en leuk blijven en als je daardoor iets minder vaak blogt dan maakt het toch helemaal niet uit?

 28. LNNK 03 april 2014 at 19:05

  Heel heel herkenbaar. Soms lukt het me, soms niet. Ik probeer niet teveel druk te voelen, maar soms best lastig. Bloggen is nu eenmaal een hobby dus die druk zou ik juist niet moeten voelen haha.