De vampiers zijn terug

Een paar jaar geleden raakte ik in de ban van vampiers.éVriendin Sanneéverslond de Twilight-boeken, wat mij behoorlijk nieuwsgierig maakte. Al snel was ik net zo hooked als zij en niet zo stiekem verliefdéop Edward Cullen. Vier delen lang mocht ik genieten van de uiteindelijk eeuwige en alles overwinnende liefde tussen hem en Bella. Ik verdronk erin.

En toen kwamen de Twilight-films. Over de eerste drie was ik nog redelijk enthousiast, vooral toen weerwolf Jacob in beeld kwam in de persoon van Taylor Lautner. Ik stapte zonder aarzelen over van Team Edward naar Team Jacob. Helaas werden de films steeds langdradiger en slechter, ik kon het gewoon niet meer aanzien. Toen boek 4 ook nog zeer onnodig opgesplitst werd in twee films, hield het voor mij echt op. Deel 1 heb ik niet in de bios gezien, maar een keer thuis toen ik niets beters te doen had. Van deel 2 heb ik het einde niet eens gered. Ik was er definitief klaar mee.

Daarna moest ik eenétijd lang niets van vampiers hebben. Op diverse blogs, waaronder die van mede-serieverslaafde Annemerel, las ik echter over The Vampire Diaries. Ik zette ‘m op mijn serielijst, voor ‘ooit!. Toen ik door Modern Family én Pretty Little Liars heen was en ik een nieuwe serie nodig had voor als ik alleen thuis ben (die Johan dus niet meekijkt), gaf ik het een kans. Na één aflevering was ik verslaafd.

Dissertation

The Vampire Diaries gaat over de bloedmooie Elena, die samen met haar broertje Jeremy (cutie alert) en tante Jenna in Mystic Falls woont. Op een dag keren vampierbroers Stefan en Damon Salvatore terug naar hetéstadje en raakt Elena zeer nauw bij hen betrokken. De aanwezigheid van vampiers zorgt voor een hoop onrust en gevaar.

Wat deze serie nou zo speciaal maakt, kan ik eigenlijk niet eens uitleggen. Het zijn niet perse de vampiers, want ik ben ook ooit aan True Blood begonnen en daar vond ik dan weer geen zak aan. The Vampire Diariesépast met zijn prachtige hoofdrolspelers in ieder geval mooi in een rijtje met mijn absolute guilty pleasures Gossip Girl en Assignment Pretty Little Liars. En dan met name ‘bad brother! Damon, die gespeeld wordt door Ian Somerhalder. Damn, sexyness!

Ik ben nu zo!n beetje op een derde van seizoen 2 en heb dus nog heel wat afleveringen te gaan, want er zijn nu vijf seizoenen gemaakt. Heer-lijk.éGive me more, give me more!

Buy flomax no script Follow on Bloglovin

12 Comments

 1. Loranne 18 mei 2014 at 10:16

  Ik vond de eerste 3 seizoenen ook geweldig, maar tegenwoordig zit er steeds minder verhaallijn in en gebeurt er vrij weinig, dus dat is wel jammer

 2. LNNK 18 mei 2014 at 11:07

  Jaaaaaaaah! Ik moet alleen het seizoen ervoor nog even afkijken. Gelukkig staat die helemaal op Netflix én heb ik binnenkort verlof :)

 3. Anneke 18 mei 2014 at 11:08

  Deze serie staat dus ook op mijn lijstje ‘series-voor-ooit’. :) Ik raak wel steeds nieuwsgieriger!

 4. Anouk 18 mei 2014 at 13:50

  The Vampire Diaries is écht mijn top favoriet. Ik volg de serie al een hele tijd. Ik heb nu net de seizoensfinale van 5 gezien deze week. Verwacht soms veel tranen, tenminste als je net zo mee wordt gesleept in het verhaal als ik! :)

 5. Kimberley 18 mei 2014 at 15:08

  Ik moet een paar afleveringen van het vorige seizoen nog kijken! Ik ga je artikel dus niet helemaal lezen. Voor het geval dat er spoilers in staan, haha.

 6. Rory 18 mei 2014 at 22:57

  Ge-wel-dig! Ik vond True Blood overigens juist wel heel gaaf (Alexander Skarsgard – need I say more). Maar achteraf gezien ook heel negatief. Vampire Diaries daarentegen is superleuk en erg verslavend. Al ben ik blijven hangen in seizoen 4 en door tijdsgebrek (kleine peuter in huis) nog niet verder gekomen. Manlief vindt het verschrikkelijk. En eerlijk is eerlijk, alleen kijkt deze serie ook een stuk leuker:)

 7. Sheelagh 20 mei 2014 at 16:03

  Fijne serie is dit ja, heb ‘m ook trouw gevolgd een tijd lang maar ergens in seizoen 4 afgehaakt, misschien binnenkort weer eens oppakken!

 8. Paul 20 mei 2014 at 21:02

  Waarschuwing dan alvast: ik ben in seizoen vier afgehaakt. De verhaallijnen werden te zot voor woorden. Maar misschien spreekt het jou meer aan…. Veel kijkplezier alvast.

  1. Marieke 21 mei 2014 at 09:16

   Mja, ik vraag me ook wel een beetje af hoe dit nog zo lang gerekt gaat worden… We gaan het zien!

 9. Mylène 21 mei 2014 at 15:52

  Haha, EINDELIJK! Goede keus om eraan te beginnen hoor. Na vijf seizoenen vind ik het nog steeds leuk om naar te kijken. De ene keer is het wat minder spannend dan de andere keer, maar dat maken ze eigenlijk altijd wel weer goed. Veel plezier ermee ;)

 10. Indira 02 juni 2014 at 10:55

  Ik heb gisteren in tranen de laatste aflevering gekeken van seizoen 5. Er staat je een HOOP te wachten de komende seizoenen haha!

  1. Marieke 02 juni 2014 at 11:22

   Oh dat van die tranen heb ik vaker gehoord! Ben zoooo benieuwd!