Marikenloop 2014: Afzien met een grote A

My God, wat was ik afgelopen zondag blij dat mijn nichtje Sabine en ik ons dit jaar hadden opgegeven voor de 5 km van de Marikenloop, in plaats van de 10 km. Gedurende de week waren de temperaturen steeds meer opgelopen, wat heerlijk is, maar niet als je midden op de dag moet hardlopen. Ik had echt niet geweten hoe ik er nA?g 5 km aan had moeten plakken!

Ik deed voor de tweede keer mee aan de Marikenloop in Nijmegen. Mijn familie komt er vandaan én ik ben naar dezelfde Mariken vernoemd als dit evenement. Ik loop ‘m dus graag, ondanks dat het parcours erg pittig is.

Johan en ik verzamelden ruim op tijd bij mijn nichtje en haar vriend thuis, waar ik kon omkleden, wat drinken en nog snel een banaan naar binnen werkte. Vervolgens gingen we op de fiets naar de start; wel zo makkelijk gezien de enorme drukte. Er deden dit jaar maar liefst 15.000 dames mee!

Sabine kent de route, ze had ‘m zelfs al een paar keer geoefend, dus waarschuwde ze me voor het stuk tussen km 2 en 3: een enorme open zandvlakte waar de zon vol op je bol schijnt. De Marikenloop gaat bovendien grotendeels door het bos. Heel mooi natuurlijk, maar ook pittig qua ondergrond. Tel bij die zanderige grindpaadjes nog hele stukken vals plat op en je weet: dit wordt afzien.

Foto: Marikenloop Facebook Buy cannabis seeds toronto

De eerste km ging goed, Sabine en ik startten vrij snel. We konden nog vrolijk samen zwaaien naar haar vader en zijn vrouw, die aan het begin stonden aan te moedigen. Al gauw wist ik echter dat ik dat tempo niet lang vol zou houden; ik heb de afgelopen tijd alleen maar op afstand getraind en zelfs mijn korte rondjes heel rustig gelopen. Op een gegeven moment heb ik Sabine dus helaas moeten laten gaan. Het leek ons tof om hand in hand te finishen, maar dat zat er niet in.

Johan, Sabines vriend en zijn familie stonden iets voor de 2 km. ‘Het is heeeeeet!! riep ik naar ze. Haha! Toen kwam inderdaad die zandvlakte en daar ging ik volledig op stuk. Jémig, ik had het zo warm en mijn benen voelden zo zwaar. Ik was niet de enige die het moeilijk had, om mij heen gingen heel veel meiden wandelen. Dat wilde ik perse niet, ik moest mezelf echt streng toespreken: ‘Kom op Mariek, het is maar 5 km, dit slaat nergens op!!

Lasuna online auctions

Op 3 km stonden onze supporters weer. ‘Wat een hel!! schreeuwde ik deze keer. Ik had al mijn energie verbruikt, dus de km erna ging nog slechter. Ik had het gevoel dat ik stilstond, ik kwam amper vooruit. Gelukkig kwam het asfalt weer in zicht, alleen liep die weg omhoog… *huilt*

Toch kon ik, omdat ik wist dat het de laatste km was, nog een beetje versnellen om mijn tijd enigszins acceptabel te houden. Ik ging over de finish in 28:35 minuten, wat eigenlijk helemaal niet slecht is voor mijn doen. Het was in ieder geval mijn snelste 5 km van dit jaar! Sabine liep een toptijd van 27:46, waarvoor veel respect. Van haarévader kregen we bloemen, vet lief.

Na afloop hebben we heerlijk in de tuin gezeten met een welverdiende late lunch en natuurlijk de hele race uitgebreid geanalyseerd. Volgend jaar loop ik ‘m zeker weer, maar welke afstand het dan wordt? Daar moet ik nog maar even goed over nadenken… ;)

Himcocid cost

Update: Voor m’n start werd ik geA?nterviewd en ik had geen idee door wie, haha… Dat was ik vergeten te vragen. Een attente Twitteraar wees me erop, het staat op YouTube! Check onderstaand filmpje bij 0:53 minuten.

Follow on Bloglovin

27 Comments

 1. Joyce 20 mei 2014 at 08:02

  Wat een prestatie met de warmte netjes hoor!

 2. Marieke 20 mei 2014 at 08:57

  Potverdikkie wát een tijd heb je neergezet!!! Dat deed ik je ook niet na toen ik wél drie keer in de week rende! Héél knap! Enne: dat hand in hand finishen moet je echt een keer doen. Ik deed dat bij mijn eerste run en het was zó mooi!

 3. Lin 20 mei 2014 at 09:51

  Haha, super cool dat bord met ruim over de helft! Je hebt het goed gedaan, misschien ga ik volgend jaar wel met je mee.

 4. Anne 20 mei 2014 at 09:51

  Wat een mooie tijd met die warmte! Ik vind het verschrikkelijk om in de hete zon te lopen.

 5. Rianne 20 mei 2014 at 10:05

  Toch een super goede prestatie hoor! Knap gedaan met dit weer :)

 6. Veronica 20 mei 2014 at 10:16

  Ah joh! Kom op! We gaan gewoon samen de 10km doen! Ik sleep je er wel doorheen goed?

  Ik vond het ook zwaar! Maar ik ben zo blij dat ik het gedaan heb, dat euforische gevoel blijft maar hangen hihi. Toen ik merkte dat ik omhoog liep baalde ik enorm, daar had ik niet op getraind!

 7. Michelle 20 mei 2014 at 10:44

  Goed gedaan! En heel herkenbaar dat je er zo doorheen zat. Ik rende begin maart de halve marathon en 2 weken later de 5 kilometer tijdens de CPC. Die magere 5 kilometers waren denk ik de zwaarste ooit! Net als jij had ik niet op snelheid getraind door die halve en na de eerste kilometer al mijn energie verspild, want ik dacht ‘ik hoef maar 5 kilometer’. Daar heb ik wel van geleerd haha!

 8. Petra 20 mei 2014 at 11:19

  Wauw, respect hoor! :-D

 9. Annemiek 20 mei 2014 at 11:57

  Ik heb er zelfs spierpijn van! Van een 5k! Gaat nergens over.

  Goed om te weten is dat je tot de start nog mag switchen van afstand.. Dus het maakt niet uit welke tijd je kiest! ;)

  1. Marieke 20 mei 2014 at 12:08

   Echt? Oh, dat wist ik niet. Dat biedt mogelijkheden, haha!

 10. Sandra 20 mei 2014 at 14:30

  Netjes gedaan hoor! Het was ook ontiegelijk warm. Toch vind ik het altijd weer gezellig, ook om daarna nog andere loopsters aan te moedigen. Volgend jaar ben ik er dus ook weer bij!

 11. Annemieke 20 mei 2014 at 15:56

  Good job! Je mag trots zijn, zeker omdat je in de week ervoor al een niet al te makkelijke 14km liep. Lijkt me een leuk evenement!

 12. Sabine Janssen 20 mei 2014 at 16:21

  Wij hebben het top gedaan! Op naar volgend jaar!

 13. Mrs. T. 20 mei 2014 at 21:25

  Ik vind het sowieso hartstikke stoer dat iemand überhaupt voor z’n lol rent. ;-)

 14. Mieke 20 mei 2014 at 21:56

  Wat goed dat je dan toch zo’n tijd neer hebt gezet! Lopen door mul zand is echt super zwaar. Respect!

 15. Karin 20 mei 2014 at 21:56

  Goed gedaan hoor!!
  En leuk om je stem een keer te horen :).

 16. Zina 20 mei 2014 at 22:35

  Een tijd van 28:35 is echt wel heel netjes hoor, vooral gezien de omstandigheden! Good job!

 17. Jessica 20 mei 2014 at 23:04

  Mooie tijd gezien de omstandigheden hoor! Ondanks dat het je vies tegenviel, heb je hem wel weer op je naam staan en train je er alleen maar door :) Volgende keer zul je zien dat het weer makkelijker gaat! En je moet niet vergeten dat je op het heetst van de dag rende, ook geen makkie!

 18. Mylène 21 mei 2014 at 15:36

  Poeee petje af hoor! Het was die dag inderdaad zo warm. En als je dan nog gaat lopen, knap!
  Ik wilde zelf ook meedoen, maar het was al vol en uiteindelijk kon ik die dag ook niet. Jammer, want ik wil hem wel graag een keer lopen. Hopelijk volgend jaar dan.

 19. Marieke 21 mei 2014 at 20:29

  haha leuk om eens jouw stem te horen! (valt me nu op dat ik dat dus nooit gehoord heb) Super dat je hebt meegedaan, ik doe ’t je niet na!

  1. Marieke 22 mei 2014 at 09:18

   Haha, klopt! Ik doe natuurlijk nooit video’s ofzo. :)

 20. Paul 23 mei 2014 at 12:37

  Pet je af, hardlopen door het mulle zand. Daar heb ik respect voor.

  1. Marieke 23 mei 2014 at 15:57

   Het was geen mul zand hoor, wel een verhard pad op zich. Maar wel zanderig en met steentjes!

 21. Yvon 25 mei 2014 at 05:42

  Knap hoor! Zo stuk gaan en het zwaar hebben, maar dan toch nog zo’n nette tijd neerzetten.

  De foto die je van Facebook geplukt hebt vind ik persoonlijk erg leuk; mijn oude huisje staat er op! Naja, het gebouw dan :)

 22. Maurits 25 mei 2014 at 08:41

  Wat leuk dat interview!!!!! En respect dat je het gelopen hebt hoor

 23. Angela 25 mei 2014 at 14:30

  Petje af meid! Leuk filmpje ook. Grappig om je stem nu eens te horen ;-)