Terug naar Toscane

Toen ik in 2007 samen met Paulien naar Pisa en Florence ging, zwoer ik: ooit ga ik weer terug. Het was mijn tweede tripje naar Italië en het land had al flink indruk op me gemaakt. Deze stedentrip (en later die naar Rome) versterkte dat gevoel alleen maar: ik verloor er mijn hart aan. Nooit meer heeft een ander (Europees) land dat heerlijke gevoel kunnen overtreffen. Italië staat met stip op nummer 1 als ik mijn favoriete land in Europa moet noemen.

Pisa was zoals ik het me had voorgesteld: klein, met het grote scheve gevaarte als enorme trekpleister. Ook wij maakten de bekende foto’s; die waarop je de toren eigenhandig overeind houdt, als ware je de Hulk himself. Na één dag pakten we de trein naar Florence, die dwars door het Toscaanse landschap denderde. Ik keek mijn ogen uit.

Florence was meer dan wat ik had gedacht: gezellig, sfeervol, rijk aan cultuur. De hele stad straalde warmte uit. Ik leerde er cappuccino drinken en deed me tegoed aan de meest goddelijke pasta’s, pizza’s en ijscoupes. Dit was pas écht Italiaans eten; ik was thuis niks gewend! We waren er vier volle dagen en kregen er geen genoeg van.

Zeven jaar later krijg ik daadwerkelijk die herkansing. Ik, de bofferd, mag vier dagen op mediareis met reisaanbieder JUST AWAY. Samen met nog vijf bloggers en journalisten (onder wie lieve Lin, yay!) ga ik Toscane op een heel andere manier (her)ontdekken. Een kookworkshop, Vespa rijden en een Inferno-tour door Florence (gebaseerd op het boek van Dan Brown waar ik zo van hou!) staan op het programma. Ik vertrek vandaag en zal jullie er na afloop uiteráárd alles over vertellen.

Real time meegenieten? Volg me dan op Instagram en/of Twitter!

11 Comments

 1. Marleen 12 juni 2014 at 07:56

  Wat gaaf! 2 jaar geleden ben ik ook in Toscane geweest, en ik vond het daar zo mooi!

  Have fun x

 2. Bianca 12 juni 2014 at 08:35

  Heel veel plezier! Kijk uit naar jullie posts!

 3. Rosanne 12 juni 2014 at 08:48

  Geniet ervan, prachtig stukje Italië inderdaad!

 4. Annemieke 12 juni 2014 at 09:17

  Heel veel plezier, both of you. Geniet!

 5. Marcella 12 juni 2014 at 13:08

  Wat heerlijk joh, het wordt vast een onwijs toffe trip! Geniet er lekker van, ik ben benieuwd naar je foto’s en blog! Enjoy!

 6. Michelle 12 juni 2014 at 16:11

  Ik ben vorig jaar met mijn vriend met de auto naar Toscane gereden, de sfeer in die Italiaanse steden is zo leuk! Veel plezier :)

 7. Nanda 12 juni 2014 at 16:17

  Heel veel plezier, toscane lijkt me prachtig!

 8. Mieke 12 juni 2014 at 20:44

  Echt zo gaaf dat je deze trip mag maken! Zelf ben ik ook enorm fan van Toscane. In 2003 verbleef ik een hele maand in Florence om een cursus Italiaans te volgen. Ik kijk dus al heel erg uit naar je foto’s en verhalen over deze stad!

 9. Mrs. T. 12 juni 2014 at 21:10

  Oh wat gaaf zeg. Heel veel plezier. Ik ben nog nooit in Toscane geweest, maar het staat hoog op mijn lijstje!

 10. Chantal 12 juni 2014 at 22:17

  Wat gaaf! Ik zit deze zomer drie weken in Italië, maar moet nog plannen waar ik precies heen wil :)

 11. annouska 14 juni 2014 at 10:59

  Heel veel plezier! :D