Creatief met touwtjes

VroegA?h was ik heel creatief. Ik knutselde erop los met mijn vriendinnetjes. Fimoklei, pergamano, origami, punniken, theezakjes vouwen; ik deed het allemaal en vol overgave. Ik had hele koffers vol benodigdheden.

Loomen, de huidige rage met die armbandjes van elastiekjes, zou dan ook echt iets voor mij geweest zijn als ik wat jonger was. Nichtje Fleur (6) heeft het me geleerd en stiekem vond ik het hartstikke leuk. Heerlijk, dat fröbelen. Ik kon er altijd helemaal in opgaan, wat een rustgevend effect had.

Dat hele loom-dingetje zette me laatst aan het denken. Ik maakte vroeger namelijk ook heel graag armbandjes, maar dan van wol. Met restjes van oma en bolletjes katoen van de HEMA knoopte ik me een ongeluk. Een vriendinnetje op de camping leerde het me ooit en ik was meteen verslaafd. Op een gegeven moment had ik er zo veel gemaakt, dat ik ze zelfs voor een paar gulden per stuk verkocht.

Toen ik gistermiddag in de stad liep, passeerde ik toevallig een klein wol-/naaiwinkeltje. In een opwelling stapte ik er naar binnen en kocht ik vier bolletjes. Gewoon, om het weer eens te proberen. Zou ik het nog kunnen?

Nou, armbandjes knopen bleek zo’n gevalletje “dat verleer je niet”. Misschien wat suf, maar ik had er direct weer lol in. Lekker voor de tv, voetbal op de achtergrond. Even niet achter een beeldscherm, even nergens anders aan denken dan gelijkmatige knoopjes maken. Even het hoofd leeg. De eerste poging slaagde meteen, jeuj! En het leuke is: er zijn nu natuurlijk hele YouTube-tutorials te vinden waarmee ik nieuwe patroontjes kan leren. (Ik heb er een paar verzameld in een lijst, voor de liefhebbers.)

Yep, ik heb er een nieuwe (oude) hobby bij, ik ben benieuwd hoe lang deze vlaag zal duren… ;)

Follow on Bloglovin

Share Button

LEES OOK:

25 reacties

  1. Vind het lastig uitleggen, zou op YouTube even zoeken op ‘armbandjes knopen’ of ‘friendship bracelets’. Met beeld erbij is duidelijker! :)

 1. Oh, je hebt ‘m echt mooi strak geknoopt :) Leuk! Ik vind het ook heerlijk, hoor, dat ‘knutselen’. Zeker in de vakantie!

 2. Wat leuk! En heel netjes geknoopt. Zou haken niks voor je zijn? Is ook makkelijk te leren mbv YouTube, rustgevend en je kan er mooie en hippe dingen mee maken!

 3. Ziet er een stuk leuker uit dan die plastic gevalletjes die je momenteel overal ziet! Geeft mij een beetje het festivalbandjesgevoel. Tof.

 4. Oooh wat leuk! Dit heb ik ook heel veel gedaan vroeger :-) Heerlijk he, er helemaal in opgaan! Wat is je armbandje mooi geworden, leuke kleuren bij elkaar!

 5. http://www.braceletbook.com/
  daar vind je zat motieven!!! :-)
  Ik heb het vorig jaar ook weer herontdekt..
  tip voor je. Neem geen bolletjes katoen maar haakgaren..
  Is qua bol wel iets duurder. Maar geeft een mooiere resultaat en blijft veel langer goed.

 6. Jaaaa ik weet nog precies hoe dat moet! Ik zie die plastic dingen ineens overal. Ik weet pas een paar dagen dat het bestaat maar er staat zelfs een boek over plastic bandjes op nummer 1 in de bestseller top 60! Die van wol zijn veel leuker.

 7. Dat vind ik zó leuk! Ik heb een brede armband van de Topshop met verschillende kleine armbandjes in één (beetje lastig uitleggen), en zo eentje zit daar ook tussen. Eigenlijk in precies dezelfde kleuren!

 8. Haha, cool! Ik was vroeger ook zo creatief met bijvoorbeeld fimoklei en rubber, en krimpie dimpie (ofzo) maar heb er nu niet echt het geduld meer voor…

 9. Wat leuk! Ik zit ook steeds naar de loom armbandjes te kijken maar ik heb (nog) geen setje gekocht. Aangezien ik een mooie wolvoorraad heb kan ik deze wel eens gaan maken. Bedankt voor het idee! :)

 10. jaaaa leuk, ik knoop ook nog steeds armbandjes, alhoewel ik er de afgelopen weken idd meer geloomd heb hahaha maar het is weer lekker vakantie, dus gaat er weer volop geknoopt worden ook! ^^
  (ik knoop met borduurgaren, dat vind ik een mooier resultaat geven dan wol, is tegenwoordig overal voor weinig te scoren ook!)

 11. ooo super leuke kleurtjes en mooi strak geknoopt ook! Inderdaad vroegah was ik ook heel crea bezig! Sinds kort heb ik de creabea in mijzelf weer terug gevonden en ben ik met fimo klei aan de slag gegaan. Super leuk spul en je kan er van alles mee maken.