Het fenomeen Outfit of the Day

Op de één of andere manier hebben outfits of the day een grote aantrekkingskracht op mij. Ik volg een hele lijst met fashionbloggers puur en alleen om de foto’s van hun dagelijkse kloffie. Het is zo laagdrempelig om héél even te kijken in welke perfect gestylde combinaties ze zich vandaag weer hebben gehesen.

Ik, de fashion n00b, doe daar altijd enorm veel inspiratie van op. Soms kom ik tot de ontdekking dat ik de afzonderlijke kledingstukken ook in mijn kast heb hangen, maar zelf nog niet had bedacht dat die best leuk bij elkaar passen. Bovendien laat ik me regelmatig verleiden om die schoenen, broek of dat leuke shirtje zelf ook te kopen. Zo handig (en, oké, slecht voor mijn portemonnee) dat de meeste modebloggers er linkjes naar de betreffende webshops bij zetten.

Toen ik de afgelopen dagen in Sevilla was met vriendin Paulien, besloot ik het ook eens te proberen. Want ik wilde met mijn nieuwe Nikies op de foto. Ik kan je vertellen: dat poseren is zo makkelijk nog niet. Ikzelf had het geluk dat Paulien engelengeduld heeft en ze me bovendien al langer kent dan vandaag, want ik had heel wat pogingen nodig voor ik tevreden was over het resultaat.

‘Hier lach ik raarai’, ‘Mijn benen zijn dik!’, ‘Ik heb hamsterwangen!’, ‘Deze is te serieus’, ‘Kijk die onderkin!’ en zo kan ik nog wel even doorgaan. Dat Paulien het niet al heel snel spuugzat was, mag een wonder heten.

Ik probeerde, net echt, verschillende poses uit en keek ook eens niet in de lens. Met deze kiekjes als resultaat! (En ik ben dus vergeten detailfoto’s te laten maken van schoenen en bril, daar ga je al…) Hoewel ik ze uiteindelijk best leuk vind, ben ik weer tot de conclusie gekomen dat ik geen fashionblogger zou kunnen zijn. Ik ben enorm kieskeurig en het is veel te veel gedoe als je steeds een enorme fotosessie nodig hebt voor één outfitpost. Maar misschien dat oefening uiteindelijk wel kunst baart.

Beter blijf ik me gewoon lekker vergapen aan andermans toffe looks. En hou ik het qua foto’s maar bij selfies ;)

playsuit: Urban Outfitters (gekocht in Boston) – schoenen: Nike Roshe Run – zonnebril: Ray Ban

Follow on Bloglovin

18 Comments

 1. Danielle 27 juni 2014 at 10:40

  Haha, ik heb precies hetzelfde. Liefde voor al die mooie outfits, maar zelf met mijn hoofd voor de camera en laten zien wat ik aan heb, no thank you. Je foto’s vind ik trouwens wel echt ook, zeker ook die waar je nonchalant niet de camera in kijkt ;) En je Nikes, liefde!

 2. Lindsay | lindsayvallen.nl 27 juni 2014 at 10:42

  Herkenbaar haha! Ik ben ook een echte lurker van Pinterest en fashionblogs, maar waag me sinds kort ook aan de outfitfoto’s (met een geduldige man ;-) Leuke en mooie foto’s hoor, wat dat betreft doe je er niet voor onder knapperd! Fijne vrijdag! :-)

 3. Sabine de Witte 27 juni 2014 at 11:02

  Tof, ik vind het altijd heel leuk bij anderen, maar vergeet het zelf vaak en ben me zelf niet zo bewust van het feit dat anderen willen weten wat ik draag. Maar leuk om je outfits te zien!

 4. Rory 27 juni 2014 at 11:11

  Leuk:) en leuke foto’s hoor. Ik probeer het zo nu en dan ook wel eens. Zoals eerder met een artikel over budgetkleding. Spannend, maar wel leuk om te doen.

 5. Suzanne 27 juni 2014 at 11:14

  welcome to the club ;-)

 6. Ysanne 27 juni 2014 at 11:55

  Hahah, helemaal gelijk heb je! Je staat heel leuk op de foto’s, maar ik kan me heel goed inleven in je verhaall. Heb het zelf nog nooit geprobeerd maar ik zie mezelf ook al intens struggelen voor 1 leuke foto.

 7. Manon 27 juni 2014 at 12:31

  Leuk en leuke fotos!

 8. Jessica 27 juni 2014 at 12:32

  Hele leuke outfit & foto’s! Ik heb ook wel eens outfitposts gedaan, maar is idd een kunst om er goede kiekjes uit te krijgen :)

 9. josie 27 juni 2014 at 12:35

  Ik vind je outfit heel erg leuk en zou ‘m zelf ook dragen <3

 10. Paulien 27 juni 2014 at 17:13

  Wil best vaker outfit foto’s voor je maken hoor :-) xx

 11. Suuz 27 juni 2014 at 21:07

  Wat leuk!! ik bezoek zelf ook regelmatig fashionblogs.. love it! zoveel inspiratie.. en ook mijn pinpas moet er dan aan geloven hahaha.! super leuke outfit heb je hier aan, en de foto’s zijn prachtig!! doe maar vaker dit soort blogs!

 12. Mieke 27 juni 2014 at 21:08

  Heel herkenbaar, zelf begin ik daar ook echt niet aan. Maar jouw foto’s zijn wel leuk geworden!
  Misschien is het net als met selfies: oefening baart kunst.

 13. Annemieke 27 juni 2014 at 21:25

  Hahaha, herkenbaar ;-) Een #fromwhereistand voelt zelfs onwennig ;-) Ik check ook regelmatig andere blogs voor outfits, heb een aantal favorieten die me inspireren en vind het heerlijk om andere looks te “beoordelen”. Wat betreft jouw #ootd: liefde voor je nieuwe Nike’s!

 14. Lisa 28 juni 2014 at 12:31

  Ik vind vooral je jumpsuit (het is toch een jumpsuit?) heel leuk! En de foto’s zijn ook tof, vooral die laatste twee.
  Verder herken ik je probleem – ik wil heel vaak mijn ootd vastleggen, maar dat duurt gewoon veeeel te lang en dan vind ik alsnog dat ik er dom opsta. Dus probeer ik het maar niet meer.

  1. Marieke 28 juni 2014 at 18:23

   Volgens mij (maar pin me er niet op vast) heet zo’n korte variant een playsuit. ;) Maar goed, ik ben een n00b, dus kan er ook naast zitten!

 15. Nuria 28 juni 2014 at 17:14

  Haha, ik heb het ook wel eens geprobeerd hoor maar dat poseren is echt niet zo makkelijk als je denkt!

 16. Marcella 29 juni 2014 at 22:43

  Tof om je fijne schoenen zo te dragen, staat erg mooi! En prachtige foto’s ook!

 17. Sheelagh 06 juli 2014 at 15:10

  Haha, herkenbaar wel hoor! Toch doe ik het af en toe wel, maar ik vind juist dat de afwisseling het leuk maakt. Op om de dag een andere outfitpost zit ik bijvoorbeeld niet te wachten…