Toscane: Pittoresk Pisa

Een bezoek aan de streek Toscane is niet compleet zonder een stop in het kleine, pittoreske stadje Pisa. Jawel, van die scheve toren. Ik had ‘m al een keer eerder gezien, maar dat gaf niet, het blijft een indrukwekkend en ook wel vreemd ding.

Op dag 4 van de inspirerende JUST AWAY-reis moesten we helaas afscheid nemen van onze heerlijke, sfeervolle accommodatie. Wat hadden we het er fijn gehad, zo middenin de prachtige groene Toscaanse natuur. Ik had er een enorm vakantiegevoel en kwam echt helemaal tot rust.

De busreis naar Pisa duurde zo’n 1,5-2 uur, dus dat was wel even een eindje. Geen probleem, ik had nog een aflevering van The Vampire Diaries op m’n iPad staan en even een tukje doen was wel lekker, na het steeds vroeg opstaan en de lange, indrukwekkende dagen.

Onze bus mocht het centrum van Pisa niet in, dus stapten we net buiten de stad over op een pendelbus, die vlakbij de toren stopte. Daar werden we helaas direct overvallen door hordes verkopers die maar bléven aandringen. Daar heb ik dus de grootste hekel aan, rot op met je souvenirs. Nee is nee! Maar daar hebben ze echt maling aan. Negeren dus maar.

De toren van Pisa is de vrijstaande klokkentoren die bij de Duomo di Pisa (kathedraal) hoort. Tijdens het bouwen ervan begon ie al scheef te zakken, waarna men gewoon weer recht omhoog verder is gegaan. Daardoor is de toren naast scheef ook krom!

Ondanks de massa’s mensen, die de zo bekende foto’s maken, blijf ik het indrukwekkend vinden om daar te staan. De kathedraal is ook echt mooi, zó gedetailleerd gemaakt. Nadat we zelf ook de nodige kiekjes hadden geschoten, nam onze stadsgids ons mee naar het centrum van Pisa. Dit stadje heeft meer te bieden dan alleen zijn grote trekpleister! Gek genoeg interesseert blijkbaar bijna niemand dat, want er was daar geen toerist te bekennen.

In het historische centrum vind je leuke winkelstraatjes, grote pleinen, terrasjes én een hele goede ijssalon: La Bottega del Gelato. Ik nam zelf niets, maar mocht van al mijn reisgenootjes een hapje proeven. De merengue-mousse en de cookies waren mijn favoriet, mmmm.

Tijdens ons verblijf in Toscane had ik nog geen één keer pizza gegeten, dat kon natuurlijk niet. When in Italy, eat pizza! Gelukkig moest er nog een keer geluncht worden.

Bij Il Toscano kregen we als voorgerecht smakelijke antipasti (ik ben vooral groot fan van de parmaham), maar helaas was er daarna geen tijd meer om onze pizza’s rustig op te eten. De bus en het vliegtuig wachtten! We kregen dozen mee om de pizza te vervoeren en aten die dus onderweg op. Ach, dat had ook wel iets. :)

Jammergenoeg hadden we iets vertraging, maar de vlucht verliep verder gelukkig voorspoedig. Lin en ik gingen moe, maar zeer voldaan met de trein terug naar Rotterdam.

JUST AWAY en Cherry Picker: bedankt dat ik mee mocht op deze geweldige reis naar mijn favoriete Europese land. Ik ben er weer een stukje meer van gaan houden!

Follow on Bloglovin

9 Comments

 1. Ilse 24 juni 2014 at 07:35

  Wat een mooie kathedraal!
  Jammer dat jullie je op het einde zo moesten haasten.

 2. Manon 24 juni 2014 at 08:24

  Ik vind het er echt mooi uitzien daar.

 3. Annemieke 24 juni 2014 at 08:43

  Geweldig(e) verslag(en). Het is voor mij inmiddels ook alweer wat jaren geleden dat ik in Italië was, maar je posts doen me verlangen naar weer een bezoekje. Ik moet Inferno nog lezen en denk dat ik daarna snel een tripje Florence wil doen.

 4. Rianne 24 juni 2014 at 08:54

  Lijkt me heel leuk om te zien!

 5. Danielle 24 juni 2014 at 09:39

  Looking goooood! Dit staat nog steeds op mijn bucketlist!

 6. Rosanne 24 juni 2014 at 09:57

  Mooie foto’s Marieke!

 7. Benthe 24 juni 2014 at 14:42

  Wat een gave trip was dit!

 8. Marcella 29 juni 2014 at 22:40

  Ook Pisa lijkt me mooi. Tof einde van jullie gave trip! En pizza eten hoort uiteraard in Toscane :-)

 9. Simone 02 juli 2014 at 16:48

  Stom genoeg ben ik dus nog niet eerder in Pisa geweest, wel een keer bijna… ;) Maar dat tellen we maar niet mee. Ik hoor er gemengde berichten over en voornamelijk in de trant van dat het tegenvalt, maar ben blij te horen dat jij het naar je zin hebt gehad. Toch maar gewoon een keer gaan denk ik!