Slapen bij Schiphol

Omdat ik geen zin had om een hele maand (en achteraf dus nog langer…) alleen thuis te zitten terwijl Johan voor het WK in Brazilié zat, besloot ik al snel dat ik ook een tripje naar het buitenland verdiende. Gelukkig had vriendin Paulien daar wel oren naar, dus boekten we een stedentrip. Het werd Sevilla, want we wilden naar Spanje en over deze stad hadden we al veel goeds gehoord.

De vertrekdatum maakte ons niet veel uit, dus schakelden we de superhandige site Skyscanner.nl in. Daar kun je precies zien wanneer de tickets het goedkoopst zijn en welke vliegtijden het gunstigst. Zo kregen wij het voor elkaar om vier volle dagen te hebben: om 6.45 uur heen en op de laatste dag om 20.30 uur terug. Ideaal!

Maar, dat betekent wel dat je achterlijk vroeg op Schiphol moet zijn. En aangezien wij in Rotterdam wonen, zou dat betekenen dat we nA?g vroeger, midden in de nacht, in de auto zouden moeten zitten. Het mailtje met daarin de vraag of ik het nieuwe Carbozyne delivery Shipping nasonex hotel ibis Amsterdam Airport eens wilde uitproberen, kwam dan ook als geroepen!

De avond voor vertrek naar Sevilla arriveerden we rond 21.00 uur bij het hotel. Er is voldoende parkeergelegenheid en mijn auto kon er ook alle dagen blijven staan. Een stuk goedkoper dan parkeren op Schiphol; je betaalt 30 euro voor max. drie weken.

Het hotel is kort geleden helemaal verbouwd en de lobby ziet er supermodern uit. Loungehoekjes, lange hoge tafels, een 24/7 Take Away met een uitgebreid assortiment eten en drinken. Bovendien is er een Grand Café waar wij, na het koffers droppen, nog even een wijntje dronken met een schaal nacho!s erbij. Mmmm! Een uitstekendébegin van de minivakantie!

De kamer was redelijk simpel ingericht, maar van alle gemakken voorzien, en de bedden meer dan prima. Het blijft pijnlijk om de wekker op 3.30 uur te zetten, maar goed, als we thuis hadden geslapen, zou het nog erger zijn geweest. Nighty night!

En zo stonden we (met kleine oogjes) al om 4.15 uur aan het heerlijke, uitgebreide ontbijtbuffet. Paulien hield het bij wat yoghurt met fruit, maar ik ging los. Ik kan A?ltijd eten, ook op dat tijdstip. Heel veel hartjes voor ontbijtbuffetten in hotels; ik vind alles lekker en schep dus ook meerdere keren op. Ach, met de dag beginnen met een goede bodem is niks mis, vind ik.

Vanaf Business plan hotel ibis Amsterdam Airport gaan er constant pendelbusjes naar Schiphol (en weer terug), die er nog geen 10 minuten over doen. Wij namen de allereerste om 4.50 uur en waren bepaald niet de enige. Niet veel later hadden we onze koffertjes ingecheckt en ploften we nog een tikkeltje slaperig neer bij Starbucks voor een broodnodige shot cafeA?ne. Op naar Sevilla, waarover later uiteraard nog veel meer!

Follow on Bloglovin

LEES OOK:

19 reacties

 1. Wat een goede tip! Ik woon vlak bij Schiphol maar kan me voorstellen dat het voor sommigen nog best een eindje rijden is. Helemaal ’s nachts. Dan is dit hotel natuurlijk ideaal!

 2. zo ziet er goed uit zeg :D en och meis ik zou ook helemaal los gaan bij dat ontbijtbuffet hhahha heerlijk al die dingetjes hhahah

 3. mijn vriend en ik hebben een keer gebruik gemaakt van een groupon aanbieding waarbij we in een hotel vlakbij schiphol konden slapen en ook onze auto daar konden laten staan. Wat ideaal zeg! We zijn inderdaad ook gewend om midden in de nacht al te moeten rijden en dit was zo veel relaxter!

 4. Klinkt ideaal, zo’n extra nachtje weg in een hotel voor je vakantie. Benieuwd naar je reisverslag van Sevilla!

 5. Klinkt als een goed begin van de vakantie! Voor mij niet heel nodig aangezien ik op een half uurtje rijden van Schiphol af woon :)

 6. Omdat we een aantal x vroeg vlogen naar Amerika, was dat helemaal niet te doen vanuit Leeuwarden. Zo hebben we meerdere keren overnacht vlakbij Schiphol. Twee keer in dit Ibis hotel, maar de laatste keer beviel me bar slecht. Onwijs gehorig en een heel slecht bed. Maar door jouw blog zou ik het weer overwegen. Nu nog een reis zoeken ;-)

 7. Hoi Marieke,

  Dankjewel voor je leuke blog. We vinden het heel fijn om te lezen dat je zo’n goede ervaring hebt gehad in het hotel en we zien je graag terug wanneer je weer een vroege vlucht hebt!

 8. Leuk stuk! En handig inderdaad, heb het hotel zelf ook mogen testen. Even een vraagje: ik ben zo stom geweest om geen foto’s te maken. Zou ik er een paar van jou mogen gebruiken, uiteraard met bronvermelding?

 9. Dat is inderdaad wel handig. Ik rijd het liefst met de trein naar schiphol, maar ’s nachts is dat natuurlijk niet echt een optie.

 10. Altijd handig om in de buurt van de luchthaven te verblijven. Ik moet nu vaak ’s nachts inderdaad een eindje rijden en dat is toch onrustiger.

 11. Ziet er goed uit, zowel het hotel als het ontbijtbuffet, haha.

  Ideaal zijn zulke hotels, zeker voor mensen die van verder moeten komen en wanneer je op onmenselijke tijdstippen vliegt.