Hoelahoepen met Robin Hoop

Dat je Robin heet, idolaat bent van hoopdance en je eigen bedrijfje dan Robin Hoop noemt. Kijk, dat vind ik al tamelijk briljant. Als je dan ook nog hartstikke leuk, gezellig en enthousiast bent én het hoepelplezier kunt overbrengen op stijve harken als wij (= hardlopers), dan doe je iets héél erg goed!

Afgelopen maandag gaf Robin van Robin Hoop een workshop hoopdance in Rotterdam. In het Vroesenpark, lekker dicht bij mijn huis. Lin is een vriendin van Robin en volgt regelmatig hoelahoep-lessen bij haar. Ze had er al vaak enthousiast over verteld, waardoor crew buddy Madelon en ik erg nieuwsgierig waren geworden. Héél vroeger kon ik het best aardig, met zo!n speelgoedding van Bart Smit, maar nu? En dus regelden Lin en Robin een proefles, waarbij Phone tracker, Spy on iphone. Nienke, Josie en Order ponstel ingredients Jennie ook aanhaakten.

Robin had een hele stapel felgekleurde hoepels meegenomen, allemaal kregen we er eentje te leen. We begonnen met een paar oefeningen om een beetje op te warmen en de heupen los te maken, waarna het tijd was voor het échte werk.

Je zou denken dat je met je hele onderlichaam grote rondjes moet draaien, maar dat blijkt niet het geval. De kunst isédat je je heupen alleen naar voren en achteren beweegt. Toegegeven: dat klinkt heel makkelijk, maar dat is het niet, haha… De ene na de andere hoepel kletterde na twee keer draaien weer op het gras. Maar: oefening baart kunst en al snel had ik het door. En ik kan je vertellen: dat is coooool!

Ik kon de hoepel echt heel lang omhoog houden, ondertussen kletsend en uiteindelijk ookéstapjes zettend. Maar het heet niet voor niets hoopDANCE, dus leerde Robin ons ook hoe je de hoepel op leuke andere manieren kunt gebruiken, waardoor er een soort dansje ontstaat. Zo sprongen we door de hoepel heen en draaiden ‘m zelfs boven ons hoofd om één hand.

Hoopdance is goed voor je hele lichaam en blijkt een serieuze work-out. Vooral m!n buik- en bovenbeenspieren voelde ik na afloop en de volgende dag goed. Daarnaast zet het ook nog je hersenen aan het werk, want er komt aardigéwat hand/oog-coérdinatie bij kijken. En dat is goed, want zo denk je even niet aan die dagelijkse drukte en maak je je hoofd helemaal leeg. Hoepelen is gewoon hartstikke leuk!

Hoopselfies maken is zo makkelijk nog niet.

Ik ben echt mega-enthousiast en wil het zeker vaker doen. Ik denk erover om bij Robin mijn eigen hoepel te bestellen, dat kan via haar website. Alles is mogelijk qua ontwerp, maar inspiratie vind je opéFacebook Bactrim online without prescription éof Instagram. De hoepels zijn opvouwbaar, dus makkelijk mee te nemen naar het park of strand. En Robinéis ook in te huren voor vrijgezellen-, bedrijfs- of verjaardagsfeestjes.

Ik zeg: doen!

Follow on Bloglovin

12 Comments

 1. Laura 17 juli 2014 at 12:07

  Oooh… ik wil zo’n workshop in Almere! *gaat Googlen*

 2. Ester 17 juli 2014 at 13:18

  Dat is weer eens wat anders :-) Leuk!

 3. rachel 17 juli 2014 at 16:58

  is super leuk dat!!!!

 4. LNNK 18 juli 2014 at 10:20

  Oh dat lijkt me zo leuk. Een tijd geleden nog eens proberen te hoepelen, maar het is inderdaad helemaal niet zo makkelijk!

 5. Anouk 19 juli 2014 at 05:06

  Wat ideaal dat je ze op kunt vouwen! Lijkt me heerlijk Hoelahoepen.. direct een heimwee gevoel naar vroeger. Leuke foto’s zijn er gemaakt! Ik geloof graag dat het ECHT een work-out is, tof!

 6. Nuria 19 juli 2014 at 08:30

  Haha, super tof! Thuis hoepel ik ook vaak, heb een hoepen met meer gewicht.. Schijnt goed te zijn voor je buikspieren maar vind het eigenlijk ook gewoon leuk om te doen!

 7. Mieke 19 juli 2014 at 11:58

  Zo leuk! En gave foto’s ook!
  Ik heb zelf ook een hoepel, maar gebruik hem eigenlijk te weinig. Misschien maar eens kijken of hier ook dergelijke workshops/ lessen in de buurt worden gegeven. :)

 8. Yvon 19 juli 2014 at 17:26

  Hoopen is leuk!
  De mijne heb ik inmiddels al een jaartje of twee en hoewel ik hem maar weinig gebruik ben ik er nog steeds blij mee.

 9. Kirsten 20 juli 2014 at 20:33

  Klinkt echt super leuk!

 10. Marcella 21 juli 2014 at 22:02

  Wat heb ik dat lángggg niet gedaan zeg! Lijkt me erg leuk om weer es te doen, lijkt me erg leuk. Al is het vast ook even wennen om de hoepel wat vast te houden ;-)

 11. inge 31 juli 2014 at 18:59

  hoepelen is zoooo leuk, ik doe het echt al jaren! ^^ ben wel aan een nieuwe hoepel toe, maar tegenwoordig verkopen ze alleen van die kleine knake-hoepeltjes of meteen zo’n achterlijk dure, omdat het nu hip is..

  dat two dots is idd erg verslavend, maar na een hele dag (oké, steeds tussendoor) zit ik zo vast als wat op level 20! whaaaaaa!