GirlsLove2SUP

Op een mooie zomerse dag, met de zon op je bol en in je bikini op het water iets leuks doen wat ook nog eens heel goed voor je is… Dat klinkt goed toch? Nou, dat was het ook: wij gingen afgelopen zondag met de GirlsLove2Run Crew SUP’en op de Bergse Plas in Rotterdam!

Mijn oud-collegaatje Hester doet fanatiek aan SUP’en. SUP staat voor Stand Up Paddle, waarbij je staand op een board het water op gaat en peddelt om vooruit te komen. Ik wilde dat al heel lang eens zelf proberen en het toeval wilde dat Hester namens Free Movement onder de naam SUPer Girls on Tour clinics geeft aan groepen enthousiastelingen. Madelon was net zo nieuwsgierig als ik, dus gingen we samen eens kijken toen Hester een SUP-wedstrijd had in ons mooie Rotterdam. Daar smeedden we de eerste plannen: we zouden gaan SUP’en met onze crew!

De animo was groot: de hele crew wilde erbij zijn en het grootste deel kon ook daadwerkelijk. De meeste dames komen uit Amsterdam en nadat Madelon, Lin en ik in april al de urban side van onze stad hadden laten zien, showden we ze nu dat Rotterdam ook rust, groen en water heeft. De Bergse Plas is echt een heerlijke plek.

We verzamelden bij Watersportvereniging Aegir, waar Hester & Co. al druk bezig waren met de voorbereidingen. Na een korte warming-up en uitleg over hoe op het board te staan, hoe te peddelen en hoe er weer op te klimmen als je in het water bent gevallen, was het dan eindelijk tijd voor actie.

Aangezien ik best bang ben aangelegd, vond ik het in het begin dan ook een tikkeltje spannend. Het voelde allemaal behoorlijk wiebelig aan! Op m’n knieën vond ik echter snel mijn balans en toen durfde ik het wel aan om te gaan staan. Whoehooeee!

We SUP’ten achter elkaar aan over de plas, oefenden met bochtjes maken en de eerste dames gingen nat. Gelukkig was het superrr lekker weer, dus was het geen straf om het water in te kukelen. ;) Toen iedereen het enigszins onder de knie had, hielden we heuse sprintwedstrijdjes, waarbij Manon uiteindelijk als terechte winnaar uit de bus kwam. Ik ging zelf vrij sloom, maar hee, ik ben allang blij dat ik er niet vanaf ben gevallen. ;)

SUP’en is naast leuk, gezellig en grappig ook een enorm goede work-out. Je traint alle spieren in je lijf en dan met name je arm- en buikspieren. Niet verkeerd! Daarnaast is het, als de zon schijnt, ook een goede manier om lekker bruin te worden. Wat wil je nog meer?

We maakten nog een groepsfoto, wat nog een heel gedoe was, want sommigen dreven wat af… (Annemerel. Ik noem geen namen.) Toen iedereen weer veilig aan de kant stond, droogden we ons af en streken we neer op een kleedje voor een lekkere picknick. Rotterdamse cateraar Westerkaatje had voor brood en smeersels gezorgd, 67 Wines leverde koele witte wijn af. Daarnaast was er voor iedereen een goodie bag met daarin Alpro Coconut, Propercorn, Vita Coco, Rituals en Tony’s.

Het was, zoals altijd, weer een topmiddag met de leuke sporty girls van de crew. Ik blijf het herhalen: wat krijg ik toch altijd een energie van onze bijeenkomsten. Bedankt lieve ladies! Op naar de volgende!

Zelf doen? Op de Facebook-pagina van Free Movement Sports vind je alle events van de SUPer Girls on Tour op een rij!

Foto’s: Johan & Evert Buitendijk Fotogafie

18 Comments

 1. Laura 29 juli 2014 at 07:29

  Je hebt me enthousiast gemaakt! Ik ga me inschrijven voor 14 september in Haarlem waarschijnlijk (even dubbelchecken of Fer geen dienst heeft en ik dan dus geen vervoer)

  1. Marieke 29 juli 2014 at 09:42

   Tof! Moet je doen. Ik vond het echt geweldig leuk. :)

 2. Linda 29 juli 2014 at 08:31

  Ik wilde gaan SUP’en in Dubai, maar telkens waren er geen boards te huur. Dus ben blij met je tip, nu kan ik gewoon lekker in Nederland gaan SUP’en :)

 3. Rosanne 29 juli 2014 at 08:34

  Jaaa, dat is leuk! Heel veel mensen hebben er een suf beeld van, terwijl het veel zwaarder is dan het lijkt. Leuk dat jullie dit met z’n allen hebben gedaan :)

 4. Madelon 29 juli 2014 at 09:01

  Wat was het leuk hè?!! Was echt een SUPer SUNday! :)

 5. Annemieke 29 juli 2014 at 09:12

  Enorm gaaf! Het lijkt zo eenvoudig, tot je het zelf probeert, volgens mij. Wat een leuke crewmeeting!

 6. Cindy 29 juli 2014 at 09:46

  Mijn broer doet ook regelmatig aan suppen, ik zou het zelf ook echt heel graag een keer willen doen, lijkt me zo gaaf (en zwaar ook)

 7. Daphna 29 juli 2014 at 10:44

  Zo jammer dat ik er niet bij was :(

 8. Sabine 29 juli 2014 at 10:56

  Ah, als je dit leuk vindt moet je een keer gaan golfsurfen! Net even wat spannender en met meer kick…. (Ik vind suppen een beetje saai, mag ik dat zeggen?! –> insert emoticon aapje met handjes voor mond)

  1. Marieke 29 juli 2014 at 11:38

   Dat mag jij zeker zeggen. ;) Maar ik ben nogal bangig aangelegd, dus dit was om te beginnen prrrima, haha. Heb echt NUL ervaring met watersport namelijk. Maar surfen wil ik zeker eens doen!

 9. Willemvk 29 juli 2014 at 12:56

  Leuke middag zo te zien

 10. Jorien 29 juli 2014 at 13:05

  Gave foto’s zeg :)Ik heb het suppen een tijdje geleden ontdekt en vind het echt sup-er leuk! Het liefst zou ik ook een eigen supboard kopen (zo’n opblaasbare) om lekker in de buurt te gaan suppen!

 11. Ines 29 juli 2014 at 13:14

  Ziet er geweldig leuk uit :D

 12. Anne 29 juli 2014 at 17:10

  Hihi, ik wist echt niet dat dit suppen heet! Ik heb ooit geprobeerd te golfsurfen en dat was één grote faal, maar misschien zou dit nog iets beter te doen zijn.. :)

 13. Iris 29 juli 2014 at 18:49

  Gaaf zeg! Is kijken of ik mn vriendinnen enthousiast kan krijgen

 14. Sandra 29 juli 2014 at 21:07

  Ik kwam het SUP’en ook al tegen bij de andere meiden en hoe leuk! Ik heb nog nooit geSUP’t (wat is daaaar de juiste vervoeging van?!), maar ben wel erg fan van golfsurfen. Zou dit graag eens doen!

 15. inge 31 juli 2014 at 21:33

  superleuk! wordt hier ook steeds populairder, terwijl ik ooit dacht dat er iemand z’n zeil kwijt was en dus maar ging peddelen, jaren terug toen ik ’t voor ’t eerst zag hahaha ik weet nog dat ik dacht, waar zouden ze die peddel vandaan hebben dan? ;-)

 16. Lindsay | lindsayvallen.nl 05 augustus 2014 at 16:22

  DIT. IS. ECHT. ZO. GAAAAAAF! Wat een tof verslag zeg, dit lijkt me echt super om te doen. Ik ben NU aan het Google’n waar dit in Utrecht kan :-) Enne, wat een lijven allemaal, babes!