Aftellen naar Ozzie

De herfst heeft nu echt definitief zijn intrede gedaan. Het wordt donker, koud en vreselijk nat hier in ons kikkerlandje. De regen klettert tegen de ramen van de Intercity direct, de redactie en ons huis. Er worden weerswaarschuwingen afgegeven vanwege hevige herfststormen, waardoor je gegarandeerd in de file of NS-ellende belandt. Eén grote treurnis is het.

Maar terwijl heel Nederland zich langzaam maar zeer zeker opmaakt voor de winter, tellen wij af naar ons zonnige avontuur! Eindelijk komt voor ons de droomreis, die we al zo lang willen maken, dichter en dichter bij. Waar ik dezeézomer, en ook de afgelopen weken zelfs nog, jaloers heb moeten toekijken hoe vrienden, familie en collega’s lekker op vakantie gingen, komt die van ons nu ook echt in zicht. Je snapt: wijékunnen niet wachten!

Nog zeven weken, dan stappen wij in het vliegtuig voor een roadtrip van maar liefst vier weken langs de oostkust van Australié. Voor anderen misschien peanuts, maar ikében nog nooit zA? lang van huis en haard weggeweest. Alleen dat idee al, dat ik gewoon een hele maand aan de andere kant van de wereldbol zit, bezorgt me kriebels. Positieve kriebels dan hA?… Hoe heerlijk moet het zijn om zo’n periode ver weg te zijn van je dagelijkse verplichtingen? Ik hou van mijn werk, begrijp me niet verkeerd, maar reizen is na Johan toch echt mijn grootste liefde hoor! Als we ooit deéStaatsloterij winnen, zaléik vakeréin het buitenland zitten dan hier. (Sorry mam…)

Ik zie wel op tegen de reis er naartoe. We vliegen eerst naar Hong Kong, dat duurtéal ruim 11 uur. Daarna gelijk door naar Sydney, dat is nog eens ruim 9 uur erbij. Pfff… Ik vermaak me wel met series en boeken, en vaak kan ik ook nog wel wat slapen. Maar ik ben zo bang voor turbulentie! Sinds Jolien me vertelde over haar horrorvlucht vanuit Bali, vol kotsende mensen, heb ik (met mijn kotsfobie) dat doemscenario dus de hele tijd in mijn hoofd, haha.

Maar goed, de voorpret is dus in volle gang en we tellen heel ongeduldig af. Voor ons kunnen de komende weken niet snel genoeg gaan! Onder mijn vorige blog, waarin ik vertelde dat weéonze trip geboekt hadden, kreeg ik al heel veel bruikbare tips. Mocht jeénog meer absolute must-see’s of must-do’s voor ons hebben, laat ze dan vooral weten! Ik schrijf alles op en neem het mee in mijn koffer. Ozzie, here we come!

Beeld: Flickr/ Can you buy aldactone over the counter 1, 2 Buy skunk seeds with paypal , 3 Cheap ponstel medication , 4

Follow on Bloglovin

LEES OOK:

26 reacties

 1. Aaaawwh dat neusje van die schildpad, wat svhattig:p
  Ik heb toevallig vanochtend een blog online gezet over de route van mijn eerste backpackreis (ik was 18) naar Australie, was zo geweldig.. Heel veel plezier!

 2. Als ik dit zo lees krijg ik ook steeds meer de behoefte om weer eens richting Australlië te gaan. Wordt tijd dat we die staatsloterij eens winnen! ;) Geniet van de voorpret!

 3. Jullie gaan het zoooo gaaf hebben! Als ik de loterij win verhuis ik meteen naar Down Under. Ik begreep van Johan dat je nogal last hebt van zeeziekte, dus dan is een minicruise op de Whitsundays wellicht niet het beste idee. Is wel supergaaf en het geld meer dan waard. Twee keer mijn hoogtepunt geweest tijdens mijn twee Australiëreizen.

  Een tweede tip is de riadtrip van zo’n 1000 km van Sydney naar Melbourne. Je kunt twee routes kiezen; langs de kust en via de Blue Mountains en andere natuurgebieden. Wij kozen voor de Blue Mountains, mede omdat we 4 jaar daarvoor al de Great Ocean Road (ook zeker een aanrader!) hadden gedaan. En dat heeft ons niet teleurgesteld. Mooie wandelroutes in de Blie Mountains, lekker vis eten in Batesman’s Bay en onderweg lekker stoppen op mooie plekjes. Wij hebben er 4 dagen over gedaan, ivm laatste dagen in Melbourne, maar je kunt de trip zo lang maken als je wilt. De Blue Mountains zijn zo groot, daar kun je dagen in doorbrengen.

  Nog een tip: vermijd Gladstone. Hebben wij helaas verplicht 3 dagen doorgebracht ivm tyfoon. Maar geen zorgen, jullie gaan echt een supergave reis hebben. Heel veel plezier met de voorpret alvast!

  1. Ik ben inderdaad snel zeeziek en we reizen van Sydney omhoog naar Cairns, dus Melbourne is geen optie… ;) Toch bedankt, haha! Hebben er heel veel zin in!

 4. Oh wat ontzettend gaaf dat je daar heen gaat zeg! Snap wel dat je er ongelofelijk veel zin in hebt, aangezien iedereen om je heen in de zomervakantie is geweest en jij niet.

 5. Australie is geweldig! Ik ben in 2009 met een vriendin geweest, ruim 3 weken en ik teer nog steeds op al die geweldige herinneringen!
  Was je toevallig ook fan van de Flying Doctors?
  We zijn in Minyip geweest, waar die serie toen werd opgenomen..heel gaaf om daar rond te lopen!
  Maar das wel voor echte fans….;-)
  Groetjes!

 6. Ohhhh wat heerlijk om daar naar uit te kijken! Ik ben nu al benieuwd naar alle selfies die je natuurlijk overal gaat/moet maken!!

 7. Als je een reistablet in neemt (primatour oid), dan heb je geen last van de turbulentie, althans je wordt niet misselijk ;-)
  Bijkomend voordeel is dat je er wat slaperig van wordt!

 8. Hoop inderdaad dat jullie nooit de staatsloterij winnen(hahaha), maar deze reis gunnen wij jullie natuurlijk van harte (jullie hebben keihard gewerkt dit jaar!) Veel plezier met de voorpret xxxx mama

 9. Yeah! Australië is zo leuk. Ik heb me er goed vermaakt in ieder geval en er is genoeg te doen. Ik heb op mijn blog nog wat reisverhalen staan over Australië, misschien heb je daar nog wat aan?

 10. Zo’n gaaf vooruitzicht! Wat zullen we straks jaloers zijn als jullie lekker in de zon zitten terwijl het hier koud en nat is.

 11. Gosh Aussie <3 ben er in 2012 twee weken geweest met vriendlief (naar Sydney en Brisbane). Maar 4 weken is sowieso beter, ha ha! Er is ZOVEEL te zien!

  Ik wil jullie enorm veel plezier wensen! :) Sterkte met de reis ;p

 12. Hihi die laatste foto :D
  Ik vind het heel tof voor je dat je deze reis eindelijk gaat maken :) Het trekt mij totaal niet (reizen en Australie) maar ik ben nu al heel erg benieuwd naar je verhalen! Mag ik alvast een eetdate inplannen voor als je terug bent? ;-)

 13. Ik denk dat de tijd voorbij gaat vliegen! En nu lekker genieten van de voorpret… dat is ook zo fijn! Vind je moeder het lastig dat jullie zo lang/ver weg gaan?

 14. Ik was afgelopen februari 5 weken in Nieuw-Zeeland, dus ik weet hoe fijn het is om de winter even te ontvluchten. Ook al hadden we daar ook regen, erg was het niet want we zaten in prachtig NZ! Echt genieten! En die vluchten van mij duurde ook langggg, maar de tijd vliegt om joh. Echt! Zo heerlijk om de tijd te hebben om de prachtige oostkust te verkennen. Ik kijk uit naar jullie geweldige avonturen en wonderschone foto’s! Ik wil in januari trouwens graag naar Curacao, mede door jouw enthousiasme :-)

 15. Hoi Marieke, voor onze reis kreeg ik nog wat tips van mijn nicht in Australië, misschien heb je hier wat aan.
  Port MacQuarie – River Cruise (halve dag) en je ziet bijna altijd wel dolfijnen.
  Gold Coast – Surfers Paradise is de leukste plaats met het meeste te doen.
  Richting Noosa – de weg via de Sunshine Coast hinterland is het mooiste. Je kunt dan stoppen in een plaatsje Montville. Je kunt van die weg de hele kust overzien en het is niet veel om. Je komt dan ook langs de Glasshouse Mountains.
  Airlie Beach – als je met de ferry naar Magnetic Island gaat, is het leuk om daar een Moke te huren.
  Townsville- heeft een grote berg en het uitzicht op de top is de moeite waard.