Dit was mijn week 42

Een dagje later dan gepland, maar hier is dan alsnog mijn weekoverzicht! Ik vond het verslag van dé race van het jaar (althans, voor mij) te belangrijk om te laten liggen tot vandaag. Ik moest mijn verhaal kwijt! Daarom moest deze diary-blog even plaatsmaken, wat jullie volgens mijégeen probleem vonden, gezien de leuke reacties op het einde van mijn Road to 21K! Onwijs bedankt, echt superrr lief.

En dan nu: mijn week 42!

Vorige week maandag begon mijn week goed, want er stond een groot interview met enéeenémooie foto vanéKlaas-Jan in Metro.

De rest van de dag deed ik, behalve werken, helemaal niks. Elk moment rust was meegenomen met de run van zondag in het vooruitzicht.

Dinsdagavond had ik wel een date, namelijk met Fleur! We kennen elkaar al lang online en hadden elkaar ook al een paar keer in het echt gezien tijdens blogmeetings en -etentjes, maar nu gingen we gezellig even met z’n tweetjes bijkletsen. Ik wachtte op haar op de Dam, waar het een drukke bedoening was vanwege de kermis.

Op aanraden van mijn crew buddy (en tevens Fleurs collega) Claartje gingen we voor tapas bij Poco Loco. Heel leuk tentje en alles smaakte ons goed. Aanrader! En dat op loopafstand van Amsterdam CS, altijd handig als je erna nog met de trein naar huis moet. Het was een gezellig avondje!

Woensdagochtend: een vanilla latte en vers leesvoer in de trein. Not that kind of girl van Lena Dunham is tot nu toe erg vermakelijk.

Er kwam een kadootje voor me binnen op de redactie: een heuse Pretty Little Liars-trui! Eind deze maand heb ik een PLL-diner en dit was alvast een voorproefje.

Na werktijd renden Johan en ik samen een lekker ontspannen rondje rondéhet Vroesenpark. Het wordt nu echt donker ’s avonds, zo jammer. Hardlopen na het eten wordt voor mij dan wel erg lastig, tenzij Johan meegaat natuurlijk, dan durf ik wel.

Daarna in pyjamabroek en lekker warme sokken met de benen omhoog. Verder met S02 van The Bridge! We zijn bijna bij het einde aanbeland.

De volgende dag kwamenétwee alleraardigste dames de nieuwste uitvinding van Kwekkeboom brengen op de redactie: ovensnacks. Deze bittergarnituur zou net zo knapperig zijn als de variant uit de frituur en daar hadden ze gelijk in, mmmm! De hapjes vielen in de smaak. :)

De herfst is definitief in volle gang. Wat een dramaweer was het donderdag!

Qua huishouden loopt het bij ons thuis wegens drukte even niet echt van een leien dakje. We hadden niks in huis donderdag en ook geen zin om te koken, dus bestelden we maar weer sushi. Helemaal niet erg natuurlijk… ;) Een week zonder sushi is een week niet geleefd!

Vrijdag was ik lekker vrij, whoei! Lekker uitslapen en The Bridge kijken in bed.

Daarna namen Johan en ik eindelijk een kijkje bij de nieuwste aanwinst in onze stad: de Markthal! Wat een onwijs gaaf gebouw en wat een heerlijkheden worden er verkocht. Daar gaan we zeker vaker naartoe!

We lunchten bij een Italiaanse kraam met een terrasje bovenop. Ik nam eenébroodje Caprese, mjammie!

Ook Johan is erg trots op zijn stad. ;)

Order lasuna online

Ik twijfelde of ik nog een heel klein loslooprondje zou doen, want ik was bang voor stijve benen. Van experts mocht het wel, als ik me fit voelde. Dus ik ging toch even 3,5 km op pad. En datéwas fijn!

’s Avonds maakte ik één van mijn lievelingsmaaltjes: risotto. Ik probeerde een nieuwe variant uit: bij Natasja had ik een recept gezien met zoete aardappel en dat leek me erg smakelijk. Ik verving de courgette door champignons en voegde nog wat rucola toe. En het was goddelijk! (Toegegeven: zo ziet het er niet uit, haha.)

Lisinopril no prescription 20mg

Ik had in de stad op aanraden van Johan een Hittepit gekocht. Ik had er weleens van gehoord, maar het nog nooit geprobeerd. Maar mennn, wat is dat lekker warm zo in je nek! Pure ontspanning. Wel jammer dat het ding enorm stinkt, haha.

Op Film1 On Demand (dat hebben we naast Netflix ook nog) keken weéThanks for Sharing. Ik had ‘m grappiger verwacht, maar het was alsnog een prima filmpje voor de vrijdagavond.

Zaterdag togen we naar de Marathon Expo in Amsterdam om ons startnummer vast op te halen. We wilden daar op race dayégeen stress van hebben.

Er hing al een gemoedelijke én ook wel eenétikkeltje gespannen sfeer. Zo leuk altijd, die hardloopevents!

Got it! Ook bij mij waren de zenuwen duidelijk aanwezig.

Nog één dag te gaan, dan moet het gebeuren!

We lunchten bij het eerste de beste eetcafé’tje dat we tegenkwamen. Steak met friet, eenégoede bodem! Lekkah.

’s Avonds natuurlijk pastaaaa! Een simpele, maar o zo smakelijke spaghetti bolognese stond er op het menu.

Johan moest nog werken, bij Feyenoord-Heracles, dus had ik deéavond voor mezelf. Ik ben weer door Under the Dome heen, dus begon ik aan een nieuwe (vrouwen)serie.éEen paaréTwitter-volgers raadden meéHart of Dixie aan.éIk keek twee afleveringen en vind het al erg leuk!

Race day! Terwijl wij ons ontbijtje aten en op ons gemak een sporttas inpakten, ging in Amsterdam de hele marathon al van start. De echte toppers liepen 10 km in nog geen half uur… slik.

Pre-race selfie! Kijk onze gespannen koppies, haha.

Post-race selfie! Helemaal stuk in de armen van m’n liefste. Over mijn zware run heb je alles al kunnen lezen in mijn uitgebreide blog van gisteren. Inmiddels kan ik zeggen dat ik trots ben op mijn prestatie!

We sloten de dag af met een welverdiend bord friet en Tony’s als toetje. Op naar een nieuwe week!

Follow on Bloglovin Snapchat spy, Sms spy.

27 Comments

 1. Rosanne 21 oktober 2014 at 07:48

  Oh men, die pasta’s van jou zien er altijd zo goddelijk uit. Zelfs op dinsdagochtend, haha ;) Lekker druk weekje weer!

 2. Lara 21 oktober 2014 at 08:44

  Jaaaa, Hart of Dixie is echt een van mijn favoriete series. Wie vind je de leukste kerel? ;-)

  1. Marieke 21 oktober 2014 at 09:17

   Ik heb er pas twee gezien die me wel wat lijken, en dan ga ik toch voor die bad boy buurman! ;) Jij?

   1. Lara 21 oktober 2014 at 12:29

    Hah, precies hetzelfde. Zelfs in series val ik op foute mannen ;)

    1. Marieke 21 oktober 2014 at 13:01

     Kijk je The Vampire Diaries? Dan ga je vast, net als ik, voor Damon! Oioioioioi…

 3. Maaike 21 oktober 2014 at 08:58

  Oef die tapas ziet er super lekker uit!

 4. Manon 21 oktober 2014 at 09:01

  Leuke foto’s. Je hebt het erg gezellig gehad. Tapas eten is echt mijn favoriet, het is zo lekker! Ik ga het binnenkort weer doen. Ik ben eigenlijk echt heel erg benieuwd naar dat boek, heb hem nu een paar keer voorbij zien komen.

 5. Simone 21 oktober 2014 at 09:45

  Hele mooie foto’s van jullie voor en na de race, en die beloning ziet er ook eerrrgg goed uit!

 6. Mirne 21 oktober 2014 at 09:49

  De tapas zien er zo lekker uit! En de loop heb je echt goed gedaan!

 7. Kirsten 21 oktober 2014 at 10:17

  Ja Hart of Dixie is een heerlijke vrouwenserie. Misschien een overbodige vraag, maat ken je de serie Girls al (van Lena Dunham)? Ook echt een aanrader!

  1. Marieke 21 oktober 2014 at 11:50

   Girls heb ik geprobeerd, maar ik haakte na de eerste aflevering al af… Misschien nog maar een kans geven, hoor zó veel mensen die het helemaal geweldig vinden.

 8. Stacey 21 oktober 2014 at 11:07

  Leuk verslagje weer! Ik blijf het super vinden dat je de halve hebt gelopen, daar mag je echt heel trots op zijn. De spanning die je vooraf aan de race had in de week is heel herkenbaar dat had ik ook bij mijn eerste halve.

 9. Martine 21 oktober 2014 at 11:24

  Nog niet aan de Apple TV? In combi met Netflix is dit echt super handig, en je kijkt veel relaxter op TV ipv laptop…

  1. Marieke 21 oktober 2014 at 11:50

   Apple TV kan niet op onze huidige tv helaas. Netflix kijken we via de Wii op onze tv, gaat ook goed! The Bridge had ik alleen gedownload en kon dus niet op tv. ;)

 10. rachel 21 oktober 2014 at 12:58

  leuke week weer met jawel teveel lekker eten hihi en idd schaf apple tv aan ;) echt een aanrader meis

 11. Joëlle 21 oktober 2014 at 14:50

  Sterkte met de spierpijn! Ik kon gisteren echt niet meer fatsoenlijk de trap op en af, haha.

  1. Marieke 21 oktober 2014 at 20:15

   Ik vandaag niet! OMG mijn bovenbenen! Haha!

 12. Nicetobeout 21 oktober 2014 at 16:06

  Wat een fijne week weer, hopelijk ben je weer een beetje bijgekomen van het marathon avontuur! Hoe kijk je er nu tegen aan?

  1. Marieke 21 oktober 2014 at 20:15

   Ik ben nu vooral heel trots en ik heb zin om door te trainen, zodat het me de volgende keer makkelijker afgaat! :)

 13. Ilse 21 oktober 2014 at 16:27

  Pasta en sushi, you’re a lucky girl! <3
  The Bridge was zo spannend, heb het samen met mijn vader gezien!

 14. Eline 21 oktober 2014 at 21:03

  Oh een PLL diner, ik wil mee! Toffe trui ook, heerlijk voor bankhangavonden!

 15. Sanne 21 oktober 2014 at 21:12

  Die PLL trui is zo gaaf :) Vanavond wordt een Halloween episode in de VS uitgezonden dus ik zit morgen weer klaar achter mn laptop!

 16. Paul 21 oktober 2014 at 21:48

  Wat een prestatie Marieke! En wat jammer dat je nu meteen moet afkicken van het hardlopen doordat het zo donker is. Dan maar een extra rondje in het weekend?

 17. Anne-Lieke 21 oktober 2014 at 22:33

  Een hittepetit! Nostalgie én een briljant idee met dit weer :)

 18. Kirsten 22 oktober 2014 at 18:50

  Ziet er goed uit Marieke! En die tapas…. Daar moet ik een keertje heen! Thanks for sharing ;). En als echte Amsterdammer die nooit in Rotterdam komt (je kent dat principe vast wel, haha) wil ik toch wel heel graag naar de Martkhal (en dan pak ik die grote h&m er meteen bij).

  Ik denk dat ik ook maar aan Hart for Dixie ga beginnen, even kijken of ik ’t ook wat vind :).

  Fijne week!

  Liefs,
  Kirsten

 19. Saskia 22 oktober 2014 at 22:24

  Tony zeezout caramel… Hmmm. Goed toetje. Mag ook wel na zo’n prestatie! Verder, zoals altijd, weer een heerlijk verslag.

 20. Marcella 24 oktober 2014 at 19:52

  Goed idee, ik zal de hittepit ook weer uit de kast halen. Ook als hij jaren oud is blijft ie stinken helaas ;-) Die pasta’s zien er heerlijk uit!