Eindelijk, na 10 jaar: op de foto met Klaas-Jan Huntelaar

In m’n hoofd had de ontmoeting al honderden keren plaatsgevonden. Ik had het helemaal voor me gezien: ik zou heel casual zijn hand schudden, ‘m vriendelijk toelachen, hem feliciteren met de overwinning en/of zijn prachtige goals, een luchtig grapje maken en uiteindelijk gezellig met hem op de foto gaan. Lekker spontaan allemaal. Maar toen ik Klaas-Jan Huntelaar dan eindelijk écht zag…

… kwam er niets van dat alles terecht.

Gisteren mocht ik met Carola mee naar de EK-kwalificatiewedstrijd Nederland-Letland in de Amsterdam ArenA. Supergaaf, want naast heel mooie plekken op de 1e ring aan de lange zijde, had ze ook toegang tot de spelershome geregeld. ‘Mariek, jij gaat met Klaas op de foto. Eerder gaan we niet naar huis.’

De hele dag had ik me al zenuwachtig gemaakt. Ik ben al járen fan van Klaas-Jan Huntelaar, zoals de meeste lezers en volgers weten. Sinds ie bij Ajax kwam spelen, al bijna tien jaar geleden, ben ik in de ban. Samen met Marlies ging ik ooit op Hunter-jacht, omdat we hadden gehoord dat de Ajax-spelers regelmatig de bloemetjes buiten zetten in de Palladium in Amsterdam. Het enige wat ik daarmee bereikte, was een boos (toenmalig) vriendje thuis, dat het niet tof vond dat ik naar een andere jongen op zoek ging. Klaas-Jan was helaas in geen velden of wegen te bekennen.

Vriendinnen regelden handtekeningen en stuurden me kaartjes met Valentijn, maar ontmoet had ik hem al die tijd dus nog nooit. Langs het trainingsveld staan wachten, tussen de kinderen en gillende meisjes, deed ik niet. Stel je voor dat Klaas me zou zien als de zoveelste kansloze groupie! Dat moest ik niet hebben natuurlijk. Op een gegeven moment ging ie naar het buitenland en tsja… toen bleven er nog maar weinig (eigenlijk geen) mogelijkheden over. Het was een fandom op afstand.

Tot gisteren! Het was een topwedstrijd, we wonnen met 6-0 en Klaas scoorde twee keer. Eén groot feest in het stadion. Daarna werd ik in de spelershome nerveuzer en nerveuzer, ik kreeg zelfs m’n witte wijn niet weg. Constant hield ik de deuropening in de gaten. Alle sterren kwamen voor bij: Wesley Sneijder, Daley Blind, Arjen Robben… Maar ze deden me allemaal niets. Ik kwam voor Klaas-Jan en voor niemand anders.

Daar was ie dan! En hij kwam steeds dichterbij! Mijn tafelgenoot, die hem persoonlijk kent, hield hem zoals afgesproken staande: ‘Klaas, je grootste fan wil even met je op de foto.’ Ik voelde mijn gezicht knalrood worden, ik kreeg het bloedheet en mijn hart ging enorm tekeer. ‘Doe normaal!’ sprak ik mezelf toe. Maar dat hielp natuurlijk geen zak, haha.

Ik stapte op hem af, gaf ‘m een hand en stelde mezelf beleefd voor. Zomaar naast hem gaan staan zonder iets te zeggen, vond ik namelijk ook wat gek en meer kon ik niet uitbrengen. Natuurlijk is hij mijn naam allang vergeten, maar ach… Klaas-Jan grijnsde wat, sloeg zijn arm om me heen en ik legde mijn hand op zijn rug. Spontaan lachen voor een foto, ehhh, hoe moest dat ook alweer?! Ik voelde mijn gespannen bekkie en tomatenhoofd; dit kon nóóit een leuk kiekje worden. OMG, gebeurt dit echt? Sta ik nu écht zo dicht tegen Klaas-Jan Huntelaar aan? Ja!

Ik had de fotograaf geïnstrueerd: maak er héél veel, dan zit er vast wel een goeie bij. Ik heb weleens leuker op foto’s gestaan, maar in dit geval maak ik me daar bepaald niet druk om. Mijn grote grijns en glimhoofd zeggen alles: dit was het wachten al die jaren absoluut waard.

Het hele gebeuren duurde nog geen vijf minuten, daarna ging Klaas weer verder, op weg naar zijn familie. Voor hem ben ik de zoveelste fan, voor hem was deze foto gewoon een routineklusje. Maar voor mij een absolute mijlpaal in mijn leven.

Met trillende handen deelde ik de foto snel op social media. Instagram, Twitter en Facebook ontploften, haha! Geweldig dat iedereen zo met me meeleefde en blij voor me was.

Lieve Klaas-Jan, bedankt voor dit mooie moment. Wat ben je toch leuk, ook in het echt! En lieve Carola, ongelofelijk gaaf dat je dit mogelijk hebt gemaakt. Ik ben je eeuwig dankbaar!

LEES OOK:

43 reacties

 1. GE-WEL-DIG. En het is grappig, want sinds ik weet dat jij KJH fan bent, denk ik elke keer als ik iets over hem lees of hem op het veld zie staan, aan jou.

 2. Aaahh, zo leuk! Ik kan me helemaal voorstellen hoe je je voelde want had hetzelfde toen ik oog in oog met Anouk stond. Haha. Zo mooi moment. Iets om te koesteren :)

 3. Wow Marieke! Ik kan me helemaal voorstellen hoe je je gevoeld moet hebben! Super tof! Goed bewaren die foto! X

 4. Jaaaaa! Eindelijk! Haha tof hoor, en ook nog eens bij een wedstrijd waar Nederland echt heeft huisgehouden (eindelijk eens!)

 5. Zo ontzettend gaaf! Hij is ook mijn favoriet, haha! Ik kan me heel goed in je inleven, dat je zo zenuwachtig was en zo haha!

 6. Wat heb je het geweldig leuk geschreven Marieke. En ik vind het super tof datje die foto met KJ hebt! Die pakken ze je niet meer af ;)

 7. Aawh, echt heel erg leuk! En dat gevoel is zo herkenbaar, dat had ik met Jeroen van Koningsbrugge. :)

 8. Geweldig verhaal! Maar je hebt ’t ‘m wel ff geflikt.
  Zo heb ik ooit naast mij favo zangeres gestaan en geen woord durven uitbrengen

 9. hahaha geweldig verhaal en Mariek! Wat gaaf!!! Echt een mijlpaal. Jij boft toch maar met je vriendinnen en netwerk dat je nu zo’n gaaf moment hebt meegemaakt :-D

 10. Jeujjj, wat gaaf Marieke! En toen hij scoorde tijdens de wedstrijd zei ik al dat Marieke nu wel heull blij zou zijn. Maar samen op de foto is natuurlijk nog zoveel gaver, te gek joh!!

 11. Toen ik de foto op Instagram zag, werd ik zelf zooo blij, haha. Al die verhalen van jou en eindelijk was daar het moment. Zou Klaas deze post ook gelezen hebben? Anders moeten we het even sharen met hem via twitter, ofzo. ;)

 12. Bizar toch eigenlijk dat je lijf dicht klapt bij het zien van een mens die toevallig heel populair was.

  Maaaaar toch wel heel vet dat je na al die jaren die ontmoeting hebt mogen meemaken! :D

 13. Ik ben niet zo thuis in de voetbalwereld, maar het is wel een mooi jongen om te zien! En jullie samen vormen ook een mooi plaatje!