Dit was mijn week 15

Na de drukke voorgaande week deed ik het nu weer bewust wat rustiger aan. Zolang je dat een beetje afwisselt en een balans vindt, is het allemaal prima vol te houden. Wel zitém’n hoofd erg vol met van alles en nogwat, dus is bloggen over andere zaken er ook (weer) niet van gekomen… Oeps.

Mijn weekoverzicht begint deze keer op dinsdag (vanwege Paasmaandag die ik er de vorige keer al bij had gepakt) en bevat veel eet- en marathonfoto’s!

Dinsdag is het altijd pannenkoekendag in onze kantine op het werk en de rij was kort. Ik kon het niet weerstaan, mmmm… Ik hou echt van pannenkoeken!

Woensdagavond was Johan aan het werk bij de bekerwedstrijd FC Groningen – Excelsior en als ik alleen moet eten, bestel ik negen van de tien keer sushi. Zo ook nu; ik maakte onderweg naar huis éven een pitstop bij mijn favo sushitent Sushi Qube!

(Ik moest vorige week héél hard lachen toen Elsbeth Reminyl delivery twitterde dat ze, vA?A?réze m’n weekoverzichten leest, altijd gokt hoe vaak ik die week sushi heb gegeten. Ben benieuwd of je deze keer goed zat! ;))é

Ik dook lekker vroeg m’n bed in met wat afleveringen New Girl. Ik begin het al iets leuker te vinden.

Donderdagavond was heel speciaal: ik mocht met mijn zwangere BFF mee haar naar echo! Het was bijzonderéom naar het kleine hummeltje in haar buik te mogen kijken, ik vond het een enorme eer. In alle opwinding vergat ik een foto te maken van het ziekenhuis, beetje jammer voor mijn diary.

Vrijdag was ik vrij en hadden we een druk programma. Er moest onder meer een marathonstartnummer worden opgehaald! Johan kreeg er meer en meer zin in. :)

Nog even de boodschap van vriend Daan beantwoorden die hij voor Johan op de muur had geschreven.

Marathonvoer: een flinke stapel pannenkoeken! Heus niet erg om dat twee keer in één week te eten….

We deden ’s avonds rustig aan met een filmpje. Mud, met Matthew McConaughey in de hoofdrol, was erg goed!

Zaterdag stond ook weer in het teken van de voorbereiding op de marathon. Pastaaaa! Ik maakte lasagne op verzoek van Johan. Daarna op tijd naar bed.

Zondag ging het gebeuren! De Marathon Rotterdam 2015 waar Johan zo lang en goed voor heeft getraind het afgelopen jaar. Ik was zelf bijna nerveuzer dan hij en met een dikke gelukskus nam ik afscheid bij zijn startvak. Ik was nu al trots en blij voor hem dat het eindelijk zover was. :)

Ik had een hele route uitgestippeld zodat ik Johan een paar keer zou kunnen zien. Goede vriend Henk-Jan fietste met me mee en hield me gezelschap. Gezellig!!!

We stonden op het 25-26 km-punt, dus het duurde wel even voor de eerste lopers voorbij kwamen. Het wachten was gelukkig geen straf in de zon. Later werd het helaas wel flink koud, toen we in de schaduwéstonden. Maar ja, ik had dit punt met Johan afgesproken om z’n gelletje aan te geven, dus ik moest er blijven staan! Gelukkig spotte ie me ruim op tijd en ik hem ook, hij zag er super fris en fit uit!

Vervolgenséals een gek naar Blaak gefietst, waar we Johan nog nét voorbij zagen lopen. Precies op tijd, superleuk!

Uiteraard wilde ik hem graag zien finishen, dus reden we daarna naar de Coolsingel. We wisten een goede plek vooraan te bemachtigen! En toen was het wachten…

De app waarmee je de tijden kon tracken werkte niet goed, dus we wisten niet precies hoe laat we ‘m konden verwachten. Waar bleef ie nou??!

Android keylogger, Mobile tracking.

Gelukkig zag ik ‘m finishen, whoehoeeee! Ik schreeuwde de longen uit m’n lijf, zodat ie mij ookézou zien. En dat deed ie! In een geweldige tijd van 3.59.42 ging ie over de streep, nét onder de vier uur. Dat wilde hij heel graag en dat is ‘m gewoon gelukt. Wat een prestatie!é(Niet mijn foto dit hoor, die maakte iemand anders van ‘m, maar ik vind ‘m zo cool.)

We haastten ons naar het afgesproken punt, want ik wilde mijn held knuffelen. Jaaaaa, daar was ie! Mijn schoonzusje maakte deze foto, zo leuk en lief. Ik ben echt MEGATROTS!

Best cannabis seeds bank

Meneer wilde friet met snacks & milkshake als avondeten en natuurlijk kreeg ie dat. Ik at graag mee, want hee, op een hoog tempo door Rotterdam fietsen was ook heus een flinke work-out.

Well done liefie! Volgend jaar weer!

Follow on Bloglovin

27 Comments

 1. Josianne 13 april 2015 at 07:08

  Wat heeft ‘ie dat supergoed gedaan! Echt knap hoor, een hele marathon rennen. Kan ‘ie vandaag nog lopen? Haha.

 2. Elisa 13 april 2015 at 07:50

  Je zou maar van sushi en hardlopen houden hihi :) Leuke weekoverzicht!

 3. Simone 13 april 2015 at 08:04

  Wauw, wat een top prestatie van Johan, en heel lief dat je hem op verschillende punten hebt aangemoedigd! Die pannenkoeken zien er heel goed uit trouwens, yum!

 4. Marcella 13 april 2015 at 08:10

  Wauww, wat een geweldige prestatie van Johan! Echt knap! Mooie foto van jullie knuffel, jij hebt de patat met het fietsen & aanmoedigen ook zeker verdiend ;-) En yum, pannenkoeken!!

 5. Patricia 13 april 2015 at 08:10

  Wat een herkenbare dag heb je gisteren gehad Marieke.
  Gefeliciteerd met de super prestatie van Johan.
  Mijn marathon held heeft je nog gezien. ‘Weet je wie ik nog heb gezien? De zus van Jesper, waar jij de blogjes van leest’ vertelde hij me gisteravond.
  Ook hier een week van pasta en ook hier wilde meneer patat met snacks gisteren avond. Tja en dan doe je mee he, want dat door Rotterdam crossen is ook best een work out inderdaad. Hoe gaat het de day after?

  Groetjes Patricia

  1. Marieke 13 april 2015 at 10:01

   Oh wat grappig dat jullie mijn broertje kennen! Ik zie nu jouw mailadres en ik denk dat ik jou ook wel ken, haha… :) Hoe heet jouw vriend? Dan ga ik dat tegen Jesper zeggen, leuk!

   1. Patricia 13 april 2015 at 16:21

    Mijn vriend heet Jeroen, hij kent Jesper ook niet goed hoor.
    Maar je weet hoe dat gaat in Culemborg. ;-) Je herkent gezichten.
    Hoe gaat het met Johan?

 6. Suuz 13 april 2015 at 09:18

  Wauw geweldige prestatie van Johan! Wat een heerlijk druk weekje weer vol leuke dingen!!!

 7. Stacey 13 april 2015 at 09:53

  Wat super knap van Johan zijn eerste marathon onder de 4 uur en wat lief dat je hem zo heb aan staan moedigen!

 8. Maaike 13 april 2015 at 10:01

  Ah wauw, dat heeft hij goed gedaan! Leuke foto ook van jullie samen <3

 9. Sabine 13 april 2015 at 10:41

  Wat een heerlijke foto’s, en wat een prestatie van Johan! Onder de 4 uur, wauw.

 10. Wendy 13 april 2015 at 11:23

  Jaaaa, ik heb hem voorbij zien komen op het 41 kilometerpunt, vlak voor de bocht naar de Coolsingel. Ik stond daar met mijn loopmaatjes van Run2Forty4, geweldig leuk!

  Gefeliciteerd, prachtige tijd hoor!

 11. Bente 13 april 2015 at 11:27

  Wauww wat goed van je bink, precies onder de 4 uur! En pannenkoeken bij de lunch… dat zou ik ook wel lusten!!

 12. Anneke 13 april 2015 at 11:46

  Zo grappig om te lezen dat vanaf vrijdag het weekend er voor mij en mijn vriend Nick precies het zelfde uit zag! Vrijdag middag Nick zijn startnummer opgehaald, zaterdag avond op zijn verzoek Lasange en zondag de ooo zo spannende dag waar we met zijn alle zo naar uit hebben gekeken! En ja ik was ook zo’n mega TROTSE vriendin! En toen jaaa op zijn verzoek een “vette hap” patat met snacks! Leukleuk! Nog even na genieten nu!

 13. Eline 13 april 2015 at 11:51

  Wat ziet johan er nog fris en fruitig uit na 42 km!

 14. Yamina 13 april 2015 at 12:05

  Wauw, Johan heeft echt heel goed gelopen! Ik weet zeker dat dat komt door zijn alle grootste fan ;).

 15. Mille Pagine 13 april 2015 at 13:12

  Ik sluit me aan bij het rijtje ‘wauw’-reacties: supergoed, kan ik alleen maar jaloers op zijn! Gefeliciteerd Johan!

 16. Ilse 13 april 2015 at 15:14

  Heerlijk zo’n rustige week zeg!
  Geweldige prestatie van Johan, gefeliciteerd!
  En koolhydraten stapelen is ook geen ramp!

 17. Nicetobeout 13 april 2015 at 16:09

  Wat goed van Johan!!! En wat een gave foto idd.

 18. Let's travel and see 13 april 2015 at 19:28

  Wat onzettend vet die Marathon, en wat een goede tijd! Wauw! Ik heb gister de 10,5k gelopen en kon me niet voorstellen dat er mensen waren die 4x zo lang moesten, echt heel knap!

 19. Mrs. T. 13 april 2015 at 19:37

  Wat een prestatie toch. Mijn vriendin liep ook mee en is ook, keitrots, gefinished.

  Ik vind Matthew McConaughey eigenlijk een enorm stuk, maar op deze foto nou niet echt. Had je geen leukere kunnen vinden?

  1. Marieke 13 april 2015 at 19:53

   Haha, helaas ziet ie er in deze film bepaald niet appetijtelijk uit. ;)

 20. Niels 13 april 2015 at 19:56

  Heerlijk om te lezen dat je zo gelukkig bent!!

 21. Nuria 14 april 2015 at 08:00

  Fijne foto’s en wat een prestatie van Johan!!

 22. Yvon 14 april 2015 at 15:59

  Wat een prestatie, énorm knap!!

  En die frietjes zien er ineens héél goed uit!

 23. Ester 14 april 2015 at 22:43

  Wat een tijd voor een eerste marathon! Wow!

 24. Elsbeth 15 april 2015 at 16:52

  Haha ik gokte 2x sushi. Damn… :)