Let’s get married #4: Hi-ha-honeymoon

Ik ben nog niet uitgeblogd over de ene reis (ik ga er snel mee verder, beloofd!) of de volgende is alweer geboekt. Johan en ik gaan op huwelijksreis dit jaar en wel naar Bali! Whoehoeee!

Het leek ons geweldig om, vlak nadat we elkaar het jawoord gegeven hebben en flink gefeest met iedereen die ons dierbaar is, in het vliegtuig te stappen op weg naar een mooie bestemming. Om samen nog een tijdje op die knalroze wolk te blijven zitten en na te genieten van de (zeggen ze…) mooiste dag van ons leven. Om onze eerste dagen als newly weds, als man en vrouw (aaahhh!), door te brengen op een hele mooie plek. Om het begin van deze nieuwe fase in ons leven nog even goed samen te vieren. Ofwel: om dus niet gelijk weer terug te vallen in de dagelijkse sleur, na al die maanden voorbereiding en dat ene hoogtepunt.

Dus doken we in mijn uitgebreide Excel-sheet (hello, mijn naam is Marieke en ik ben lichtelijk een control freak) en lieten we er berekeningen op los. Is een huwelijksreis direct na de bruiloft haalbaar of kunnen we beter nog even een paar maanden wachten? Al snel keken we elkaar aan: we doen het gewoon!

Maar, waar naartoe dan? Daar hadden we al even over nagedacht. Ik ben nog nooit in Azië geweest, op de een of andere manier trok dat me nooit zo. Ik ben niet zo iemand die met een backpack op haar rug een (ei)land doorkruist en dat beeld had ik toch wel een beetje bij dat continent. Maar vriendinnen (Paulien, Naomi, Jolien, Lindsey) gingen naar Bali, ook zonder volgepakte rugtas, en kwamen dolenthousiast terug. Het eiland heeft prachtige resorts, dus als je wat luxe wil, zit je daar ook heel goed. Perfect voor een honeymoon dus, én voor een eerste kennismaking met Azië, heb ik me laten vertellen.

Nadat de tickets waren geboekt, hebben we advies ingewonnen. We gaan twee weken weg en willen niet té veel rondreizen, maar wel mooie plekjes zien. Zelf dacht ik aan drie stops, waarna Jolien en Lin ons adviseerden om dan naar Seminyak, Ubud en Uluwatu te gaan.

Via booking.com en Airbnb vonden we vervolgens de meest fantastische hotels/resorts en een heuse villa, waar we het volgens mij enorm naar ons zin gaan hebben. Perfect om tot rust te komen na alle hectiek en flink bij te tanken. Zeg nou zelf; deze plaatjes zeggen toch genoeg?

Nog maar 4,5 maand te gaan!

23 Comments

 1. Gerda van Erp 15 april 2015 at 16:57

  Geweldig! !! Ik zeg doen. Wat een heerlijk voornemen hebben jullie gemaakt. Succes met alles.

 2. Nicetobeout 15 april 2015 at 17:07

  Dat van die knalroze wolk klopt wel hihi :) En hier nagenieten is toch super!

 3. Bente 15 april 2015 at 17:07

  Aah wat heerlijk! En een honeymoon hoort er wat mij betreft toch wel echt bij! Lijkt me echt super mooi en fijn daar.

 4. Lisa 15 april 2015 at 17:10

  Gaaf! Vorig jaar in Seminyak geweest, maar na een rondreis helaas te weinig van Bali verder gezien. Jammer, nu moeten we nog een keer terug

 5. Wendy 15 april 2015 at 17:14

  Oh geweldig! Ik kan uit ervaring spreken wanneer ik zeg dat Bali fantastisch is, zeker als eerste kennismaking met Azie en al helemaal voor een huwelijksreis. Onze huwelijksreis ging er namelijk ook naar toe en het was voor ons ook de allereerste keer Azie.

  Bali is super geweldig prachtig mooi. Ubud, Seminyak, Uluwatu, prima keuzes! Wij zijn twee weken lang ondergedompeld geweest in de prachtige, vriendelijke cultuur en in het vliegtuig terug zat ik te huilen omdat ik niet naar huis wilde. Dat is me nog nooit overkomen met een vakantie. Heel veel plezier alvast met de voorpret!

 6. Joëlle 15 april 2015 at 18:21

  Bali is heerlijk en echt Azië-light, dus wat dat betreft hoef je je geen zorgen te maken. Veel plezier!

 7. Ingrid211 15 april 2015 at 18:44

  Hey Marieke,
  Bali is echt geweldig :) heb al wat reizen mogen maken, maar nergens waren de mensjes zo lief als op Bali. Zo respectvol.
  Bezoek zeker de lokale markt in Ubud en het apenpark. Maar vergeet niet de git git waterval (hoop dat ik het goed schrijf) en het zwarte strand in Lovina. De tempel aan het Bragdan meer is ook prachtig en uiteraard de Tahner Lot.
  Sla Kuta over, dat is echt vreselijk (vond ik) met alle slechte Australiërs. In Sanur heb je een restaurant Ratatouille (van de film) van een Nederlandse vrouw en Indische man. Heel erg leuk, en ze hebben zelfs Nederlandse gerechten op de kaart zoals erwtensoep en boerenkool. Mocht je daar behoefte aan hebben ;-) maar uiteraard ook heerlijk Indisch eten.
  Ik heb vast de namen allemaal fout geschreven, maar met Google kom je vast een heel end.
  Ik weet zeker dat je op Bali een prachtige huwelijksreis gaat hebben.
  Alvast veel voorpret.
  Liefs Ingrid

 8. Ilse 15 april 2015 at 19:22

  Wauw, dat ziet er echt geweldig uit en heerlijk om met je huwelijksreis heen te gaan! :)

 9. Bianca 15 april 2015 at 20:00

  Een honeymoon is de perfecte manier om samen na te genieten van de bruiloft! En Bali is heeeeerlijk!! Top geregeld dus :-D

 10. Janneke 15 april 2015 at 20:37

  Aaaaah, heerlijk Marieke! Ziet er super uit, jouw Azië-ontgroening gaat wel goedkomen zo haha! Liefsx

  Ps. ik kom snel een keer langs op kantoor!

  1. Marieke 17 april 2015 at 13:18

   Jaaa, doen! Te lang geleden. :)

 11. Nuria 15 april 2015 at 20:39

  Wauw!!! Wat heerlijk zeg!!!

 12. Natasja 15 april 2015 at 21:28

  Wat een enorm fijn vooruitzicht! Daar moeten jullie zonder twijfel kunnen (na)genieten :)

 13. Mieke 15 april 2015 at 21:34

  Wat een super fijne plaatjes, heerlijk! Wat een vooruitzicht ook.
  Wij gingen ook op honeymoon in Bali… Goede oude tijd. ;) (alweer 7 jaar geleden, omg)

 14. Koen 15 april 2015 at 21:55

  Ziet er goed uit! Ik weet uit ervaring dat reizen met Johan altijd top is! Zou jij een nog betere reispartner zijn dan ik? Vrees van wel. En met mij had hij al lol voor tien he! Ik hoop op jullie huwelijk te zijn. All the best. Madrid als tussenstop? Groet Koen.

 15. Simone 15 april 2015 at 22:19

  Wauw, fantastisch. De foto’s beloven in ieder geval alleen maar goeds.

 16. Debby 16 april 2015 at 05:25

  Dat gaat snel, en wat leuk! Ben zelf ook nog nooit naar Azië geweest. Heel veel plezier alvast, het er naar uitkijken is al de helft van de pret :D

 17. Elisa 16 april 2015 at 08:16

  Wouw dit ziet er wel erg mooi uit allemaal.

 18. Andrea 16 april 2015 at 10:35

  Zo gaaf!! Seminyak is absoluut mijn favoriet! Zoveel leuke boetiekjes en healthy spots en natuurlijk een heerlijk strand, met hippe beachclubs. Heel veel plezier met de voorbereidingen!

 19. Mylène 17 april 2015 at 11:26

  Oooh man, zo gaaf! Ik ben twee keer op Bali geweest en het is echt een prachteiland. Heerlijk om daar nu ook al naar uit te kunnen kijken. Maar eerst die ene grote, belangrijke dag ;)

 20. Stephanie 17 april 2015 at 16:05

  Heeeeeeeel nice! Mijn vriend en ik willen ook echt naar Bali, of het nou voor vakantie is of als honeymoon. Lijkt me zo mooi daar!

 21. Marcella 19 april 2015 at 00:33

  Oeh, wat een heeeerlijk vooruitzicht Marieke! Echt plaatjes van resorts, dat wordt echt fijn genieten met z’n tweetjes! Enne, ik hoop met jouw blogs en foto’s mijn man ook te kunnen overtuigen van deze te gekke bestemming! Veel plezier met de voorpret, mooi vooruitzicht lady!

 22. Carpe Diem 27 augustus 2015 at 12:53

  Ubud en Uluwatu ben ik ook geweest, zeker een aanrader! Vooral Uluwatu met de fascinerende ketjak dans. Bali vonden we een heerlijk eiland, de mensen zijn zeer vriendelijk en de landschappen adembenemend. En dan als huwelijksreis, ik zeg “Zeer goede keus, enjoy!”