Letai??i??s get married #6: Brouwertje’s Bachelorette

Nietsvermoedend sluit je je laptop af. Je trekt snel even je slippers aan en je haast je naar buiten. Aan make-up had je nog niet gedacht, want je had geen speciale plannen voor die dag. Ja, je zou !s middags oppassen op het schattige zoontje van goede vrienden, maar daar hoef je niet je mooiste zelf voor te zijn. Samen met je husband-to-be wandel je naar het park, want daar zou je de betreffende vrienden met hun jongetje vast even zien voor hij moet gaan slapen.

Je loopt het park in, maar geen spoor van het ventje. ‘Waar hebben we afgesproken?! vraag je. ‘Bij de speeltuin!, antwoordt je naaste. Jij: ‘Waarom lopen we dan de andere kant op?! Hij: ‘Omdat ik hem daar zie rennen!! Je tuurt in de verte, je tuurt nog meer, maar je ziet ‘m gewoon écht niet. En dan hoor je opeens: ‘SURPRISEEEEE!’

Bride To Be
Het overkwam mij vorig weekend. Terwijl ik in de veronderstelling was dat het een relaxt oppasmiddagje zou worden, bleek dat gewoon een HUGE smoes. Zonder dat ik ook maar een vermoeden of onderbuikgevoel had, was mijn vrijgezellendag aangebroken. Daar stonden opeens mijn vriendinnen, schoonzussen en nichtje. Voor mij!!! Ik schrok me he-le-maal de pleuris, m!n hart zat in m!n keel en de tranen stroomden over mijn wangen, haha.

Ze hadden dit al weken, zo niet maanden geleden bekokstoofd, vertelden ze toen we op een kleedje in het park neerstreken en ons tegoed deden aan de Prosecco en lekkere hapjes. En ik had écht helemaal niets door gehad.

Johan haalde m!n schoenen, een spijkerbroek en toilettas, zodat ik me een beetje op kon frissen. Ik kreeg een T-shirt met daarop Just Be Your #SELFIE aan (kon ook niet anders als selfie queen natuurlijk), een haarband met sluier en een sjerp met Bride To Be erop. Daarna was het tijd voor de eerste activiteit van de dag: een rally door mijn mooie Rotterdam!

Rotterdamse rally
In duo!s reden we met auto!s door de stad, op zoek naar bekende hotspots. Door het ontcijferen van cryptische omschrijvingen wist je waar je precies naartoe moest. Google Maps aan dus, en gA?A?n! Eenmaal op de plek aangekomen, moesten er selfies worden gemaakt om punten te scoren! En al die selfies moesten in de WhatsApp-groep. Het was bovendien ook een race tegen de klok, want wie het eerst binnen was, kreeg bonuspunten. Dus hA?p, fout parkeren die auto, selfie schieten en doorrrr!

Wat heb ik onderweg gelachen om al die foto!s! Zo leuk om te zien dat de voor jou ‘gekke! duo!s, die elkaar niet of nauwelijks kennen, het hartstikke gezellig hebben met elkaar. Heel speciaal, ik kan niet anders zeggen.

Het eindpunt van de speurtocht was restaurant De Tuin aan de Kralingse Plas, waar we heerlijk mochten bijkomen in de zon. Want wat zat het weer ongelofelijk mee! Anderhalf uur hebben we lekker nagekletst met fris, wijn en bittergarnituur.

Hoelahoep
Activiteit 2: hoelahoepen! Jullie weten misschien nog dat ik vorig jaar een workshop hoopdance heb gehad en dat ik dat superrr leuk vond. Een paar weken geleden heb ik dan ook eindelijk een eigen hoepel aangeschaft. Nu kon ik mooi aan mijn gezelschap laten zien hoe cool dat wel niet is!

Ook daar heb ik weer enorm gelachen. Sommigen konden het gelijk, anderen worstelden zichtbaar. Maar ze deden het voor mij, en dat was fantastisch. Ik kan het niet vaak genoeg zeggen: wat heb ik lieve, lieve meiden om me heen.

Sushiiii
Hoepelen maakt hongerig. En wat mag op Brouwertje!s vrijgezellenfeest natuurlijk niet ontbreken? Juist, sushi!!! Zelfs de meiden die eigenlijk helemaal niet van sushi houden, gingen mee naar mijn favo all you can eat-restaurant Sushi Qube. Hoe lief.

Tijdens het eten was er nog een quiz met twintig vragen over mij, die iedereen moest invullen. Ik ook, zodat de antwoorden gecheckt konden worden. Wie kende mij het best? Ook dat was hilarisch en heel bijzonder!

De IJssalon
Een toetje mocht ik niet nemen, er stond iets anders op het programma. En wel de beste ijssalon van Rotterdam, genaamd !hoe origineel- De IJssalon. Mmmm! Toen we daar aankwamen, bleek echter dat ik wél wat moest doen voor m!n ijs. En dat van mijn meiden…

Er hing een IJssalon-jasje en !mutsje voor me klaar. Werk aan de winkel! Ik moest het ijs helemaal zelf scheppen. Geweldig leuk! Het was retedruk in de zaak en ik had de hele tijd het idee dat ik iedereen in de weg liep, maar volgens het IJssalon-meisje deed ik het hartstikke goed. Ik glom van trots.

Cocktail time
Bij de bekende Rotterdamse cocktailbar Level namen we daarna allemaal iets lekkers van de uitgebreide kaart. Uiteraard alcoholvrij voor de twee zwangere dames in ons gezelschap en degenen die nog naar huis moesten rijden. Maar dat maakte de pret er niet minder om! Ik genoot nog steeds met volle teugen van elk moment. Wat een topdag.

Stappen maar!
Een aantalémeiden haakte na de cocktails af wegens zwanger, trein of lange autorit naar huis. Het was ook al een lange, intensieve dag geweest! Maar er bleef een klein groepje die hards Xenical tablets price in south africa over dat met mij nog wel even het Rotterdamse nachtleven onveilig wilde maken. Dat hoort er uiteraard bij!

Met z’n vijven gingen we naar mijn lievelingsclubéBlender! Daar was het in het begin nog rustig, maar al snel stroomde de dansvloerévol. De dj draaide heerlijk, de wijntjes smaakten goed en we hadden onwijs veel lol. Ik was bovendien niet de enige vrijgezel in tha house How much nasonex should i take , dus al snel raakten we met een ander groepje aan de praat. Uiteraard moest ik even met de bachelor in kwestie op de foto.

Om kwart over 3épakte ik met de twee overgebleven partygangers een taxi naar huis, een kwartiertje later plofte ik moe maar heeeeel erg voldaan naast Johan in bed.

Ik heb geen woorden voor deze geweldig leuke dag. Alle activiteiten pasten zA? goed bij mij! Ergégrappig ook hoe veel aanspraak je hebt als je een sluier op je hoofd hebt. “Ga je trouwen?? Gefeliciteeeeeerd!” (Of: “Sterkte…”)

Lieve Paulien en Pien Buy reminyl online : onwijs bedankt voor het organiseren! Alles wasétot in de puntjes geregeld, iedereen was blij en ikzelf al helemaal! En lieve Naomi, Sabine, Marisa, Jantien, Roelie, Suzanne, Marieke, Marlies en Jolien: onwijs bedankt dat jullieédit feestje met mij wilden vieren. Ik heb me de hele dag speciaal gevoeld.

Love you all!

Follow on Bloglovin

25 Comments

 1. Karen 15 juni 2015 at 11:02

  Wat leuk Marieke! Hele fijne foto’s. Bijzonder hè, zo’n dag speciaal voor jou? Ik heb daar zo van genoten en bij mij waren het ook nog meerdere dagen want ik ging een weekend weg.

 2. Thessa 15 juni 2015 at 11:03

  Super leuk!! Ik word helemaal blij van je blogje ☺️

 3. Veronica 15 juni 2015 at 11:12

  Wat onwijs leuk! Ik heb ook zo onwijs genoten van mijn vrijgezellenfeestje. Ooh geniet alsjeblieft elk moment van alles want voor je er erg in heb zit je net als mij een paar weken na de bruiloft met een raar gevoel dat al dat leuks alweer voorbij is! dus geniet geniet geniet!!

  1. Marieke 15 juni 2015 at 11:47

   Jaaa, ben ik volop aan het doen! Ik heb aan de ene kant superrr veel zin in de bruiloft, maar ik hoor inderdaad van iedereen dat het zooo snel weer voorbij is. En dat vind ik dan weer níet leuk, haha!

 4. Bente 15 juni 2015 at 11:24

  Wat super dat je vriendinnen je zo hebben weten te verrassen! Klinkt als een top dag :)

 5. Roelie 15 juni 2015 at 11:27

  super leuk geschreven!!!
  Het was super leuk om je te zien genieten en dat ik erbij mocht zijn :-).

  Xxx

 6. Nuria 15 juni 2015 at 11:38

  Wat een super leuke verrassing!! Ziet eruit alsof je een super toffe dag (en nacht) hebt gehad!

 7. Tamara 15 juni 2015 at 12:04

  wat een heerlijke dag en wat ben je heerlijk verwend!

 8. Nice 15 juni 2015 at 12:16

  Wat een leuke foto’s en wat een gave dag!! Op naar de bruiloft!

 9. Kim 15 juni 2015 at 17:32

  Dat ziet er super leuk en gezellig uit! Lieve vriendinnen heb je. :)
  Liefs

 10. Cindy 15 juni 2015 at 19:03

  Aah wat superleuk zeg! Fijn dat je niet in zo’n vreselijk pak werd gehesen haha. Wat een goed weer had je.

 11. Lieke 15 juni 2015 at 19:28

  Superleuk dat ze je zo verrast hebben! En dat ze het allemaal zo goed geheim hadden. Ik zag je foto’s al voorbij komen op Instagram. Een dag om altijd leuk naar terug te kijken :)

 12. Mrs. T. 15 juni 2015 at 19:38

  Zo, ze hebben er echt werk van gemaakt. Gaaf hoor.

 13. Pien 15 juni 2015 at 19:52

  Zo leuk om je te zien genieten van alles! Heb het met veel plezier en liefde voor je georganiseerd!

 14. Ilse 15 juni 2015 at 20:21

  Wat een toffe dag zo en wat tof dat ze dat voor jou geregeld hebben! :)

 15. Betty 15 juni 2015 at 21:52

  Aaah zo te zien heb je een geweldig leuke dag gehad! Zo gaaf dat ze alles zo goed passend bij jou hadden uitgezocht. Nog even en dan is het zo ver! Zo spannend!

 16. rachel 16 juni 2015 at 10:17

  wat onwijs gaaf mariek :D ziet en klinkt eruit als een topdagje en nu op naar het huwelijk :D

 17. Sabien 16 juni 2015 at 17:04

  Wat een topdag!

 18. Marcella 16 juni 2015 at 17:51

  Wat een geweldig gaaf feest Marieke, klinkt als een heerlijke dat met de liefste meiden. Genieten!

 19. Andrea 16 juni 2015 at 18:31

  Zo leuk!!! Klinkt als de perfecte bachelorette party!

 20. ines 16 juni 2015 at 23:09

  Dit ziet er echt uit alsof je een topdag had, geweldig leuk :D

 21. Essie 17 juni 2015 at 14:04

  Wat leuk allemaal, en je bent altijd zo heerlijk enthousiast, daarvan word ik zelf al helemaal blij!

 22. Kim 18 juni 2015 at 14:53

  Je ziet dat je het super naar je zin hebt gehad! Super leuke activiteiten en ook fijn dat alles zo bij je past en goed voelt! Geniet nog lekker van de komende tijd :)

 23. Sheelagh 24 juni 2015 at 15:34

  Meteen weer even naar je blog gegaan omdat ik benieuwd was waar jij staat in de wedding-voorbereidingen :) Ziet er superleuk uit, je vrijgezellenfeest! Mooi dat je nog met stappen geeindigd bent, dat zie ik ook wel zitten. Ik heb de mijne nog niet gehad, het begint wel erg spannend te worden nu!

 24. Puck 03 juli 2015 at 01:31

  Ik kan me mijn vrijgezellenavond nog als de dag van gister herinneren. Zo leuk was dat. Vind eigenlijk dat dat ieder jaar, of iedere 5 jaar over gedaan moet worden. Zonde dat je er maar 1 krijgt.
  Nu nog trouwen. Ook al zo’n dag waar je er maar 1 van krijgt en die veel te snel voorbij is. Mijn advies, maak filmpjes. Een foto is leuk, maar met een filmpje haal je het moment echt terug. Vind het zo jammer dat ik nooit meer kan terughoren wat de ambtenaar allemaal vertelde.