Ik wil rood haar

Al een hele tijd weet ik: ik wil iets anders met mijn haar. Maar omdat ik niet zo goed wist wA?t, en eigenlijk een beetje een schijterd ben, liet ik het maar gewoon groeien en doe ik dus he-le-maal niks.

Ik heb het al eeuwen lang, hangend langs m!n gezicht zonder model en in m!n eigen kleur. Ik heb ooit rigoureus de schaar erin gezet, zonder goed nadenken, en had direct spijt. Ik nam me voor: dat doe ik nA?A?it meer. Marieke = lang haar, punt. Dat vind ik het leukst staan bij mezelf.

Maar dat betekent natuurlijk niet dat het altijd maar rechttoe-rechtaan moet. Er zijn best leuke dingen te doen met lang haar. Zoals spelen met kleur! Ik bewonder bijvoorbeeld Cynthia van MissLipgloss om haar durf. Want jémig, wat staat dat knalrode haar fantastisch. Al een paar keer liet ik !t Johan zien, als ze weer een mooie foto Generic hyzaar picture van zichzelf op Instagram had geplaatst. ‘Zal ik dit ook doen?! zei ik dan. ‘Waarom niet?! was zijn antwoord. Maar ik deed het nooit. Te grote stap.

VA?A?r de bruiloft durfde ik het risico al helemaal niet te nemen. Stel je voor dat het verkeerd zou uitpakken? Nee, ik wilde normaal, als mezelf, op de trouwfoto!s. Die bekijk je immers je hele leven nog en dan moet je niet een coupe ‘eenmalige spontane iets te heftige uitspatting! hebben.

Inmiddels ben ik zover dat ik het serieus overweeg. Ik vind m!n haar saai, ik ben het zat, ik wil het nu écht. De kleur van Cynthia is me nog steeds een stapje te ver, dus ga ik (denk ik) eerst voor een tussenstap é la Emma Stone. Ja, dit zei ik bijna drie jaar geleden ook al (leuk, zo!n blogarchief), maar nu ga ik ervoor. Echt. Zeer binnenkort zit ik in die kappersstoel.

Buy cannabidiol cost Buy cytotec abortion

18 Comments

 1. Shirley 25 oktober 2015 at 07:50

  Volgens mij zou het je goed staan. En in geval van nood kun je het altijd snel weer bruin verven.

 2. Josianne 25 oktober 2015 at 08:26

  Wat gaaf! Ik zou het zeker doen als ik jou was. En wat Shirley zegt: je kunt het altijd weer terug verven.

 3. Gerda van erp 25 oktober 2015 at 09:01

  Ik zeg… DOEN!!!

 4. Lotte 25 oktober 2015 at 09:04

  Eventueel eerst henna(spoeling)? Kun je voorzichtig wennen aan de rode gloed, zit je niet gelijk aan je uitgroei bijhouden vast en het is ook nog eens gezond voor je lange haar!

 5. Sabien 25 oktober 2015 at 09:09

  Oe spannend! Ik heb er onlangs flink de schaar ingezet (moest helaas… Dikke dode deeadlock was mijn haar, kon er niks mee) en ben er blij mee! Cynthia’s haarkleur is echt supermooi maar inderdaad slim om dat in stappen te doen. Oe en balayage is ook mooi… Afijn. Succes ben benieuwd!

 6. Simone 25 oktober 2015 at 11:18

  Haha dit is zó herkenbaar. Ik wil ook graag eens wat roder haar. Tijdje terug zelf thuis geverfd en het was me nog te bruin. Dus de volgende keer een tikje roder.

 7. Linda 25 oktober 2015 at 11:23

  Gewoon doen! Zal je hartstikke mooi staan. Als verf je te heftig is, begin je met zo’n kleurmousse. Na een paar wasbeurten is dat er weer uit.

 8. Nicetobeout 25 oktober 2015 at 15:48

  Grappig ik heb onlangs een koperbruine kleur in mijn haar gedaan en nu na een paar wasbeurten de ergste roodheid eraf is voel ik mij er wat beter bij. Was mij te rood voor mijn gevoel maar iedereen om mij heen vind het erg mooi staan.

 9. Michelle brouwt 25 oktober 2015 at 18:55

  Jaaa, wat leuk! Ik ben ook dol op rood haar.
  Ik verf mijn haar al een jaar of vier niet meer, na het een jaar of zeven wel altijd gedaan te hebben. Dus ik ben nu even lekker naturel juist, maar als ik het weer zou verven zou ik denk ik ook voor rood kiezen :) (Wel veel keuze in welke tint dan, haha)

 10. Lilian 25 oktober 2015 at 19:44

  Leuk! Ik ben helemaal niet van de beautyblogs, maar ik volg Cynthia ook omdat ik haar haar zo mooi vind! Ik wilde mijn haar ook rood verven, maar mijn man vindt dat niks (en hij moet er de hele dag naar kijken). Maar hem lijkt het wel leuk als ik het een keer blond doe, dus misschien doe ik dat. Ik wil – net als jij – ook graag iets anders en afknippen is echt een ramp (het groeit bij mij echt voor geen meter aan). En oververven is goedkoper dan hairextentions ;-) Succes!

 11. Ilse 25 oktober 2015 at 22:27

  Spannend zeg, het zal je vast goed staan!

 12. Angela 25 oktober 2015 at 22:50

  Cool! Ik ben benieuwd naar het resultaat.

 13. rachel 26 oktober 2015 at 09:53

  ben benieuwd maar het zal je zeker weten staan!!!

 14. Danielle 26 oktober 2015 at 13:49

  Ik denk dat die kleur van Emma Stone je prachtig staat!

 15. Annouska 26 oktober 2015 at 21:58

  Oeh die kleur van Emma is super mooi, ik denk dat jou dat ook zo goed gaat staan.

 16. Mariët 29 oktober 2015 at 19:20

  Oooh ik ben ook zo jaloers op mensen die prachtig rood (geverfd) haar hebben! Zo mooi vind ik dat. Wat stoer dat je er nu echt voor gaat, ik ben heeeel benieuwd!
  Met mijn uberlichte blonde haar pakt rood helaas niet goed uit, maar ik heb wel een ander tof idee…

 17. Jessica 30 oktober 2015 at 12:40

  Ik vind dus ook echt fantastisch! Het liefst zou ik zelf voor zo’n kleur als Blake Lively gaan, een beetje blond/rossig/rozerood. Ligt ook dicht bij mijn eigen blonde haren. Ik zeg doen! staat je vast heel goed, en anders verf je het gewoon weer bruin :)

 18. Marcella 14 november 2015 at 20:14

  Mooie kleur Marieke! Is het intussen al rood?