Brouwertjes Baby: De hele wereld is zwanger

Het ligt waarschijnlijk aan de levensfase waarin ik me momenteel bevind, of ik let er nu pas echt goed op nu we er zelf veel aan denken, maar de hele wereld lijkt zwanger. In mijn Facebook-timeline zie ik de een na de andere aankondiging van de nieuwste wereldwonders die op komst zijn. Op Twitter laten dolgelukkige mama!s to be weten dat het ook bij hen raak is en diverse bloggers die ik volg hebben het geluk om, als alles goed gaat, (weer) papa en mama te worden. Johan komt regelmatig thuis met de vraag: ‘Weet je wie vader wordt?! Ook in zijn omgeving is het om de haverklap raak.

Bovendien staat vriendin Cheapest effexor xr online Pien op knappen. Ze is werkelijk waar prA?chtig zwanger; ze heeft haar normale postuur plus buik. Meer niet. (Ik kan alleen maar hopen dat mij dat ook gegund is, al heb ik al jaren het voorgevoel dat ik, mocht ik zwanger raken, opzwel tot formaat olifant. Maar goed, dat is van latere zorg.) Binnen nu en twee weken moet baby nummer 2 ter wereld komen en we vinden het allemaal reuze spannend. Pien en haar Daan zijn naast zeer goede vrienden ook onze achterburen, dus slapen wij nu standaard met het geluid van onze telefoons A?A?n. Mocht de spruit zich ’s nachts aandienen, gaan Johan en ik bij hen thuis zitten, zodat hun Faas van 3 jaar gewoon lekker door kan slapen.

Al die zwangerschapsverhalen en (foto!s van) ronde buiken zorgen voor kriebels. Leuke kriebels in mijn geval. Natuurlijk vind ik het nog steeds spannend. Zoals ik tegen Purchase tofranil 25mg Lisinopril cost comparison Jolien zei die ernaar vroeg: het zal voor mij nooit néet spannend zijn. Maar de positiviteit overheerst; ik heb er nu alleen maar heel veel zin in om dat ook mee te maken en ban die ‘9-maanden-lang-boven-de-pot!-gedachte zo veel mogelijk uit m!n hoofd. Je weet niet hoe een zwangerschap zal verlopen, nu niet en nooit niet. Het feit dat er iets in je groeit, lijkt me gewoon zA?!n mooi en apart gevoel. En hoe zou een mix van Johan en mij eruit komen te zien? Geweldig om over te fantaseren!

Waarom we dan niet nu gelijk de pil in de prullenbak gooien? Omdat volgend jaar zomer ons nieuwbouwhuis klaar is! Het lijkt me vrij onhandig als ik dan een enorme toeter heb en bij wijze van spreken moet bevallen tussen de verhuisdozen. Natuurlijk, de kans is niet superrr groot dat het gelijk lukt na zestien jaar de pil te hebben geslikt (mijn lijf moet eerst ‘ontpillen!, zo heb ik gelezen), maar het kA?n wel. Na de oplevering van ons paleisje moeten er nog vloeren in, de wanden moeten worden gedaan, de keuken wordt geplaatst en de badkamer ook. Bovendien wil ik natuurlijk leuke meubels en frutsels shoppen! De lol gaat er volgens mij snel af als je dan groot en rond bent en dat is jammer, want het lijkt me juist zo leuk om ons eerste echte eigen grotemensenhuis in te richten.

Dus die twee maanden kunnen er dan ook nog wel bij! 1 Januari voelt als een mooi startpunt: nieuw jaar, nieuwe kansen. We zijn op die datum bovendien vijf jaar bij elkaar! Het jaar 2015 was ook wel enerverend genoeg met het aanzoek in Australié, de verkoop van het oude huis, het kopen van het nieuwe, het zoeken naar een tijdelijk huurhuis, de bruiloft en de huwelijksreis. ;) Nog even bijkomen en dan vol goede moed weer verder!