Een half jaar

Time flies when you’re having fun. Een cliché zo groot als de Mount Everest, maar o zo waar. Vandaag is het 29 februari en dus alweer een half jaar geleden dat Johan en ik in het huwelijksbootje stapten.

‘En, hoe bevalt dat nou, getrouwd zijn?’ Die vraag wordt me logischerwijs vaak gesteld. In de praktijk is er natuurlijk eigenlijk niet zo veel veranderd. Onze relatie is nog net zo leuk en gezellig als ervoor. Was die ene, dure dag al dat geld dan wel waard? ‘Jazeker!’ zeg ik dan volmondig.

Want ook al gaat het leven gewoon op normale voet door, het vóelt toch een beetje anders. Wij zijn officieel man en vrouw, we horen nu écht bij elkaar. Onze liefde voor elkaar, die zo ongelofelijk groot is, is in het bijzijn van al onze lieve familie en vrienden bezegeld. Die ene dag was heel speciaal. ‘Wat was het leuk hè?’ zeggen we nog regelmatig tegen elkaar, terwijl we door ons fotoboek bladeren of weer een traantje wegpinken bij de trouwvideo.

Bovendien noem ik Johan nu mijn man als ik het over hem heb, wat nog wel een beetje gek is. Ik heb mailadressen met Marieke van Boven als afzender en ik stel me ook zo voor aan mensen, net als dat ik op die manier de telefoon opneem of een restaurant reserveer. Dat gaat me steeds beter af!

‘En, hoe bevalt dat nou, getrouwd zijn?’ Nou, hartstikke goed. Ik kan het iedereen aanraden. :)

13 Comments

 1. Betty 29 februari 2016 at 14:12

  Och ja, zo’n dag is al het geld helemaal waard! Daar sluit ik me meteen bij aan! Het is heerlijk om die dag meegemaakt te hebben, om samen herinneringen op te halen en om de foto’s door te bladeren! Ik zou het zo over doen!

  Ik ben trouwens nog steeds verliefd op jullie trouwvideo <3

 2. Tessa 29 februari 2016 at 14:16

  Hoera! Wij trouwen op 6 mei en ik heb er zoveel zin in. #voorpretgalore! Gefeliciteerd :-).

 3. Rianca 29 februari 2016 at 14:29

  Wat een prachtige foto! Ik kijk nog vaak je bruiloftdagboek post terug. Vooral omdat ik jullie dagindeling echt heel fijn vind en ik over 3 maanden ga trouwen. Heb dus stiekem jullie dag een beetje als leidraad genomen voor de onze.

  En die trouwvideo is ook fantastisch <3

  1. Marieke 01 maart 2016 at 09:46

   Oh wat leuk Rianca! Wij hebben onze indeling ook als heel relaxt ervaren (los van de vertraging die we opliepen door file, maar ja, daar konden we weinig aan doen). Veel plezier nog met de voorpret!!!

 4. Gerda 29 februari 2016 at 14:36

  Wat een prachtige dag. Heb genoten van het filmpje. Veel geluk samen

 5. patricia 29 februari 2016 at 19:33

  Gefeliciteerd! en dat er nog vele jaren bijkomen.

 6. Annouska 29 februari 2016 at 20:20

  Wauw, wat vliegt die tijd toch zeg. En hoe wel er voor vele niks veranderd lijkt te zijn voor vele andere lijkt mij het toch een wereld van verschil te zijn als het om het gevoel gaat.

 7. Roelie 29 februari 2016 at 20:51

  Het was fantastisch!!!!!!

 8. Ilse 29 februari 2016 at 23:26

  Lijkt me echt fantastisch om mee te maken, ik ben verloofd dus mijn tijd komt nog! Geniet er maar samen van!

 9. rachel 01 maart 2016 at 10:44

  gaat dat snel he :D en gefeliciteerd!!!

 10. Sabine 01 maart 2016 at 15:45

  Wat heerlijk! Wij zijn sinds 2 weken verloofd en al helemaal aan het nadenken over de bruiloft. Ik liet toevallig jullie video zien aan mijn verloofde en hij vond het zo mooi dat hij nu ook zoiets wil hahaha. Zal dus nog wel wat gaan teruglezen hier om te kijken hoe jullie dat hebben gepland ;)

 11. Puck 03 maart 2016 at 10:25

  Gefeliciteerd! Wat gaat de tijd snel he…

 12. Marieke van Boven 06 maart 2016 at 20:37

  Het blijft toch erg grappig dat mijn schoonzus nu alweer een half jaar precies zo heet, als ik al 40 jaar ;)