Sorry, not sorry

Ik heb een nieuwe box. Een speakerbox, welteverstaan. En dat ding geeft me een geluid! Eindelijk kan ik eens die vervelende buurvrouw zijn die haar muziek veel te hard heeft staan. Ik stond de afgelopen jaren te vaak -letterlijk- aan de andere kant van de muur.

Ik ben een muziekliefhebber. Hoewel over mijn smaak te twisten valt, geniet ik intens van een goed (oké, subjectief…) concert, lekkere meeblA?rliedjes (ook al zing ik verschrikkelijk vals – niet subjectief) en songs uit mijn favoriete films en series. Maar je zult met me eens zijn: muziek klinkt het best als het lekker hard staat. (Dat dan mijn kraaiengeluid wegvalt, is slechts bijzaak.)

Heel vroeger had ik een stereotoren, gekocht van mijn verjaardagsgeld, maar de laatste jaren moest ik het doen met het geluid van mijn MacBook Air. En tsja, dat is niet veel. Vrij treurig zelfs. Prima om een YouTube-filmpje of een aflevering van mijn nieuwe favo serie Rita te kijken, maar meer moet je ook niet van ‘m verwachten. Dat zou ook oneerlijk zijn.

En toen las ik een lovende review van de UE Boom 2 op een blog, ik weet niet eens meer welke, en was gelijk verkocht. Wat een tof, stijlvol apparaat. Een 360-graden, schokbestendige en waterdichte bluetooth speaker die je verbindt (en bedient) met je smartphone of tablet. Waardoor je overal, waar je maar wilt jouw muziek kunt afspelen, in mijn geval met behulp van Spotify.

Ik kocht ‘m lange tijd niet; het ding is niet heel goedkoop en we zijn aan het sparen voor ons nieuwe huis. Zo noodzakelijk was deze speaker nu ook weer niet. Totdat ik dit weekend ineens een reclamespotje van Media Markt voorbij zag komen van hun ‘BTW, weg ermee!-actie. En Johan op het briljante idee kwam om me de speaker alvast cadeau te doen voor mijn verjaardag in maart. Waarom ook niet?!

En dus dans ik nu, as we speak (oké, ik nam even pauze om deze blog te tikken) door het huis en zing ik zonder enige gA?ne mee met nummers als Let It Go, Wrong Song (uit de serie Nashville),éDat is Mijn Wens uit College essay help De Kleine Zeemeermin en My Heart Will Go On uit mijn 90’s-playlist Order probalancspa Order combivent ... En vooruit, af en toe eens Muse.

Sorry buren, I’m not sorry.

17 Comments

 1. Patricia 31 januari 2016 at 16:48

  Oh lekker hoor! Tipje : als je Rita zo leuk vind is misschien de NLse remake Tessa ook wel wat? Enig nadeel, het is echt letterlijk gekopieerd.. Of nja de eerste 10min, toen kon ik het niet meer aan (andersom dan, ik zag eerst Tessa en probeerde daarna Rita) :p

  1. Marieke 31 januari 2016 at 17:39

   Ik heb die 10 minuten gezien, maar kon er echt niet naar kijken. Ik vind Nederlandse remakes echt verschrikkelijk. Rita is echt zo veel leuker!

 2. Bente 31 januari 2016 at 18:33

  Jaa zo fijn om een goede speakerbox te hebben! Wij kochten een paar maanden geleden een soundbar (ook met bluetooth verbinding). Naast dat onze tv nu super geluid heeft kunnen we ook heerlijk muziek luisteren via dat ding :)

 3. Ilse 31 januari 2016 at 18:48

  Heerlijk hè als je de muziek zo goed kan horen!

 4. Sabien 31 januari 2016 at 20:29

  100 punten voor ‘dat is mijn wens’ van DKZ trouwens!

 5. Mieke 31 januari 2016 at 21:07

  Mooi ding, goed cadeau! Fijn voor de buren toch, dat ze in ieder geval goed geluid hebben als jouw muziek door de buurt schalt. ;)

 6. Theo Brouwer (je vader) 01 februari 2016 at 11:27

  De oude stereotoren, met platenspeler, staat bij ons nog op de zolder.
  Dus straks…………!!!

  1. Marieke 01 februari 2016 at 14:26

   Haha, cool pap! Kan ik ‘m weer afstoffen!

 7. patricia 01 februari 2016 at 12:20

  o heerlijk! Als ik thuis ben, heb ik eigenlijk altijd muziek aan. Lekker mee blèren tijdens het steppen of huishoudelijke taken.

 8. Annouska 01 februari 2016 at 20:58

  Heerlijk he als je zo goede box hebt. Ik heb er sindskort ook 1 en als mijn buren weer eens op zaterdagmiddag kei hard latin muziek draaien, dan zet ik gewoon even de defqon playlist op. :D

 9. Liesbeth 02 februari 2016 at 00:57

  Mooi dingetje. Ik ben ook zo’n buurvrouw, gelukkig hoor ik het niet als ze kloppen of aanbellen:D

 10. rachel 02 februari 2016 at 11:48

  ideaal zo’n ding!! wij hebben er boven eentje staan want beneden heeft manlief zijn harmon kadol installatie waar mijn buren zeker niet blij mee zijn moahaha, en ja het is even een uitgave maar toch weer een investering in jullie nieuwe huis dalijk toch :D

 11. Noelle 03 februari 2016 at 06:56

  Mooi ding! Ik kende het merk nog niet maar als er een goed geluid uit komt: well done :D Wij hebben ook boxen maar ik durf niet zo goed luid muziek te draaien omdat onze buren eigenlijk altijd vrij stil zijn… Maar als je een buurvrouw hebt die ook hard muziek draait, zou ik zeggen: go for it :P

 12. Marcella 03 februari 2016 at 15:27

  Wij hebben ook zo’n box, echt ideaal. Hij gaat ook altijd mee op reis. Fijn!

 13. Eva - eighty7 10 februari 2016 at 14:28

  Ah lief van Johan; klinkt als een fijn ding!

 14. Hanneke 11 februari 2016 at 06:44

  Ideaal zo’n speakerbox!! Wij gebruiken deze vaak op verjaardagen of als we in de tuin zitten. Wij nodigen dan meestal de buren ook uit :).

 15. Mylene 16 februari 2016 at 17:18

  Jaaa, je hebt zo gelijk. Muziek moet hard staan en met mooi geluid! Kijk je nu ook je series en films op je laptop met de speakers aan?? Dat doe ik namelijk wel en dat maakt een filmavond helemaal compleet :D