Brouwertjes Baby: Zomaar een extra echo

(15 weken zwanger)
Vriendin Pien tagde me op Facebook onder een oproepje van ons verloskundig centrum. Eén van deémeiden daar wilde nog even oefenen voor haar echo-examen en zocht vrouwen, tussen de 12 en 14 weken zwanger, dieéwel een extra echo wilden. Hoewel ik op de betreffende echodatum al een paar dagen verder dan 14 weken zou zijn, stuurde ik toch een berichtje. En hoe lief: ze wilde graag een uitzondering maken en ik mocht komen!

Zo kwam het dat ik donderdagmiddag zomaar een extra echo had. Die kwam als geroepen, want mijn nieuwsgierigheidéstijgt met de dag. De geslachtsecho staat pas op 23 mei gepland en dat duurt voor mijn gevoel nog véél te lang. Ik was altijd al ongeduldig, maar de eerste maanden van m!n zwangerschap wakkeren dat alleen nog maar meer aan. Ik wil weten of we een jongetje of meisje krijgen!

Voor deze extra echo leek het me mooi om dierbare mensen mee te nemen. De echo!s bij 16 en 20 weken zijn zo speciaal of belangrijk dat ik ze graag samen met Johan wil doen, maar zo!n ‘kadootje! kon ik natuurlijk wel delen! Ik belde mijn moeder, maar die moest helaas werken. Mijn vader kon wel en ook mijn schoonmoeder wilde dat niet missen. Uiteindelijk belandde mijn vader jammergenoegéin een dikke file, waardoor hij genoodzaakt was om weer om te draaien en het dus niet haalde. Hopelijk komt er nog een volgende keer waar mijn ouders wel bij kunnen zijn!

Johan en ik gingen dus samen met zijn moeder op pad. Linda, de echoscopiste in opleiding (die daarnaast al ruim negen jaar verloskundige is), ontving ons hartelijk en ik mocht gelijk gaan liggen. Het was voor mij de derde keer en ik had weer dezelfde kriebels als daarvoor. We mochten weer naar ons kindje gluren!

Linda nam uitgebreid de tijd om onze baby van top tot teen te bekijken. Hij of zij was weer lekker beweeglijk en maakte het haar niet makkelijk! Tochékonden we bijna alles zien, waaronder een prachtige ruggengraat, keurige hersenontwikkeling en zelfs al een navelstreng. Wauw… En het geluid van een kloppend hartje gaat natuurlijk ook nA?A?it vervelen!

Voorzichtig vroeg ik of ze misschien al iets kon zeggen over het geslacht? Helaas, dat was nog een beetje vroeg, ze kon het niet (goed) zien. Ze gaf ook eerlijk toe dat ze nog iets te onervaren is om het met zekerheid te zeggen, dus durfde ze dat niet aan. Helemaal prima natuurlijk; liever dat, dan dat de kans groot is dat ze het bij het verkeerde eind heeft. We zullen dus écht nog even geduld moeten hebben!

We kregen weer een mooie foto mee en Linda mailde me er nog een hele lading na. Dolverliefd op onze kruimel liepen we de praktijk uit. Bedankt Verloskundig Centrum Bergweg voor dit geweldige kado!

3 Comments

 1. Patricia | TwijfelMoeder 13 mei 2017 at 10:59

  Wat geweldig! Had ik ook willen hebben. Schreef er al over dat ik vind dat je zo weinig echo’s krijgt als er geen medische noodzaak is.

 2. Tanja van Beers 13 mei 2017 at 17:38

  Lieve Marieke ,

  Wat een feestje dat ik mee mocht voor de extra echo.
  Zo ontroerend : een compleet mensje van 8,5 cm . Zo beweeglijk . Een wondertje . Er kwam een traantje aan te pas .

  ❤️
  Oma Tanja

 3. rachel 16 mei 2017 at 13:13

  super super gaaf even een extra kijkje he meis :D heerlijk!! en nu op naar de 23e :D spannend hoor en ik ben reuze benieuwd ;) xxxx