Brouwertjes Baby: Oei, ik groei

(13 weken en 6 dagen zwanger)
Dat je groeit als je zwanger bent, staat natuurlijk als een paal boven water. De één doet dat sneller dan de ander, maar een buik(je) krijg je sowieso. En het kan ook zomaar zo zijn dat de rest van je lichaam lekker meegroeit!

Ik ondervind al best een tijdje de lichamelijke gevolgen van het zwanger zijn. Al sinds de eerste paar weken zijn het vooral mijn borsten die een flinke groeispurt hebben ingezet. Nu heb ik normaal gesproken een bescheiden voorgevel, dus kan een cupje meer heus geen kwaad, maar het is zo jammer dat dat proces gepaard gaat met gevoeligheid en zelfs pijn. Rennen voor de tram was al nooit leuk, maar is nu al helemaal onbegonnen werk. M!n beha!s begonnen al snel te knellen, dus was een maatje groter noodzakelijk. Tot ik er daarna ‘voor de handigheid! nog maar eentje bestelde die inmiddels eigenlijk A?A?k al te klein is… Oh my God, gaat dit alle negen maanden door? (Please niet!)

Qua buik zijn het de eerste weken vooral je darmen die voor een bol, opgezet gevoel zorgen (zo heb ik gelezen). Nu draag ik eigenlijk altijd strakke broeken, dus je kunt je voorstellen dat die al vrij snel écht niet meer lekker zaten. Op m!n werk zat ik vaker met m!n knoop open dan dicht achter m!n bureau en droeg ik uiteindelijk 1,5 week lang alleen nog maar mijn baggy boyfriend jeans. Al mijn skinny!s kreeg ik gewoon niet meer dicht.

Dus bestelde ik bij 10 weken al mijn eerste zwangerschapsbroek. Ja, dat zal allemaal best vroeg zijn, maar ik vond het heerlijk. WA?t een uitvinding is dat! Aan het begin van de dag is ie nog te groot, maar naarmate de dag vordert, bolt er (zeker nu ik bijna de 14 weken aantik) echt wel wat op. Dan is zo!n elastieke band een enorme verademing kan ik je vertellen. Ook voor als je onbeperkt sushi gaat snaaien, trouwens… ;)

Momenteel is het zo dat je ’s ochtends eigenlijk bijna niet ziet dat ik zwanger ben, maar ’s avonds heb ik echt al wel een bescheiden buikje. And I love it! Heerlijk om ook van de buitenkant te kunnen zien dat er echt iets in mij groeit. Buitenstaanders zouden misschien nog kunnen denken dat ik net iets te dik ben of gewoon te veel heb gegeten, maar soit. Ik weet wel beter. *smelt*

Ondertussen smeer ik braaf elke dag met zwangerschapsolie om ervoor te zorgen dat ik geen of zo min mogelijk striae krijg. En duim ik bovendien dat mijn armen, benen, heupen en hoofd al rond genoeg zijn. Want curves, die had ik al! ;)

Het rompertje en de sokjes in de afbeelding bovenaan deze blog kreeg ik gisterenévan PR-bureau Coopr, waar ik voor mijn werk regelmatig contact mee heb. Zij hebben Netflix als klant en stuurden dit pakketje naar de redactie.éBriljant, nietwaar?!

LEES OOK:

10 reacties

  1. gewoon doen die broeken!! ik deed het ook want vond dat strakke rond me pens maar niks hahaha en hoe cool dat pakje :D

  2. Heerlijk die broeken en wat je BH betreft, ik kan je een meegroei BH adviseren ;) Even wennen maar zit uiteindelijk heel comfortabel.

  3. Ooooh heerlijk die broeken! Ik heb ze na de bevalling ook nog lang gedragen. Ik had er twee, skinnys van de h&m, en één korte broek. Zo fijn en zo bijzonder als je het echt goed gaat zien. Ik ben in heel m’n leven nog nooit zo trots op en blij met mijn lichaam geweest :).

  4. Ik heb serieus nog maanden na de bevalling mijn zwangerschapsbroeken, -rokken en jurken aangehad! Sterker nog: ik heb een aantal shirts nog regelmatig aan (en de jongste is al 3….) Zo comfortabel! En heel veel is nog best trendy ook (vooral de skinny broeken van de H&M die erg goed meerekken )
    Bij mij groeide mijn buik al heel snel (ben klein van stuk) maar dat vond ik inderdaad prachtig om te zien en te showen kan ook erg voordelig werken in de tram en trein

  5. Oh vroeg of niet die dingen zitten heerlijk! Ik liep met 6 weken al met mijn knopen open en kocht m’n eerste broek (maat 36) met 8 weken zwangerschap. Met 30 weken zwangerschap kocht ik maat 40 en 3 weken later kon ik die ook al niet meer aan en ging ik maar over op joggingbroeken haha. Goed ik speelde dan misschien wat vals met twee baby’s maar ik wist soms echt niet meer waar ik m’n kleding vandaan moest halen.

    Overigens kun je smeren wat je wilt. Als je aanleg hebt voor striae krijg je het toch wel (oeps! sorry!) Je moet dus even bij je moeder gaan kijken :)