Brouwertjes Baby: Het is een meisje!

(16 weken en 3 dagen zwanger)
Daar is ie dan, de blog die je wist dat zou komen. We weten ein-de-lijk het geslacht van onze baby: wij krijgen een meisje!

Toen de echoscopiste uitsprak dat wij een dochter verwachten, moest ik echt wel even huilen hoor! Alle spanning kwam eruit en ik vond het zó leuk om te horen! Dat je gewoon in één klap het kindje in je buik een stuk beter leert kennen (dat geldt dus ook als het een jongen was geweest). Het is nu nóg echter, nóg concreter. Zó speciaal, echt niet te beschrijven.

Ze kon het eerst helemaal niet goed zien, de baby hield de beentjes stevig bij elkaar. Daarom haalde ze er toch even een meer ervaren collega bij. Die zag direct het geslacht, het was voor haar overduidelijk. ‘Dit is een meid hoor!’ En daar kwamen de tranen…

Ik vind het heel gaaf dat wij de naam die we al jaren hebben, en die we stiekem al af en toe gebruikten voordat ik überhaupt zwanger was, nu daadwerkelijk aan iemand gaan geven. Ze komt er echt aan, ons meisje!

Toen we (stralend!) de praktijk uitliepen en elkaar een dikke gelukzalige knuffel hadden gegeven, zijn we direct familie en vrienden gaan bellen met het goede nieuws. Iedereen was uiteraard dolblij, en de meesten hadden het ook goed geraden! Ook op Instagram, Facebook en onder mijn blog dacht de meerderheid dat het een meisje zou zijn, heel grappig.

Dat we nu het geslacht weten, betekent ook dat ik écht kan beginnen met shoppen. Niet dat ik nu ineens een knalroze babykamer wil, daar hou ik niet zo van, maar de details en de kleertjes zal ik toch wel grotendeels op haar (!) afstemmen. Geweldig! Ik zweef voorlopig even op een héle grote roze wolk!!!

31 Comments

 1. Joyce 23 mei 2017 at 21:59

  Wat leuk zeg! Nou is ieder geslacht natuurlijk leuk, maar het wordt veel tastbaarder zo. Geniet lekker op je roze wolk!

 2. Dollie Brouwer 23 mei 2017 at 22:06

  Heerlijk….. een kleindochter!!! Zi blij met dit leuke nieuws! Een gelukkige oma!!!

 3. Marieke 23 mei 2017 at 22:07

  Whoohoo, superleuk om dat te weten! Wij hadden de meisjesnaam ook al, ik vond het heel gek dat ik toen ineens wist ‘wie’ er in mijn buik zat, maakte het inderdaad veel concreter. Heerlijk om te lezen dat je zo gelukkig bent :)

  1. Marieke 23 mei 2017 at 22:08

   Oh boy wat klinkt dat cheesy!

   1. Marieke 23 mei 2017 at 22:10

    Ahhh vet lief! Haha… Ik hou momenteel heel erg van cheesy, dus dankjewel! ;)

 4. Theo Brouwer 23 mei 2017 at 22:08

  De toekomstige opa had goed gegokt.
  Hartstikke leuk een kleindochter.

 5. Lindsay 23 mei 2017 at 22:17

  Welkom bij de club! <3 #meisjesmama En ik schreef het al bij Johan, ik vind het ook ZO bijzonder om de band tussen hubby en dochter te zien! Prachtig!

 6. Sheila 23 mei 2017 at 22:19

  Oooh… ik had het gevoel dat het een meisje zou zijn. Wat leuk! Ben super blij voor je/ jullie.

 7. Joyce 23 mei 2017 at 22:19

  Leuk hoor! En ik ben nu al heel nieuwsgierig naar de naam…. :-)
  Geniet nog even lekker op je roze wolk!

 8. Tiny Kuipers 23 mei 2017 at 22:21

  Ik zei het toch, geniet lekker op jullie roze wolk.

 9. Silke 23 mei 2017 at 22:29

  Super leuk! Van harte gefeliciteerd! Hier ook een mama van een meisje, Lindsay schrijft het al maar de band tussen je man en je dochter (ja, jouw dochter… hoe klinkt dat!) is zo bijzonder. Johan vind ik ook echt een typ om lekker met zijn dochter te kroelen, knuffelen en uit te leggen wat buitenspel nou is. Ook die kunnen met het bord op schoot hoor! ;) Geniet van je mooie roze wolk, jullie geluk straalt uit je blogje! Veel liefs!

  1. Marieke 24 mei 2017 at 09:43

   ‘Jouw dochter’ klinkt heeeeel gek en tegelijk superleuk! En Johan is inderdaad iemand die van kroelen en knuffelen houdt, hij kan niet wachten! En voetbal ontkomt ze waarschijnlijk niet aan bij ons, haha! Thanks voor je lieve woorden!

 10. iooon 23 mei 2017 at 22:34

  Jaaaaa proficiat!!! Wat leuk! Gericht shoppuhhh

 11. Michelle 23 mei 2017 at 22:56

  Ohhh wat leuk zeg! :) Dat had ik bij een jongetje vast ook gezegd maar dat maakt niet uit. Ik vind het heel herkenbaar dat jullie een meisjensnaam al zo lang hebben, dat hebben wij zelf ook. Lijkt me heel tof om die naam dan daadwerkelijk te mogen geven!
  Geniet van het shoppen! <3

 12. Elise 23 mei 2017 at 23:11

  Leuk ! En idd. Nu lekker wegdromen hoe het kleine meisje eruit ziet :) geniet lekker verder !

 13. Ilse 23 mei 2017 at 23:14

  Wat leuk zeg! Geniet van je wolk en het shoppen!

 14. Janneke 24 mei 2017 at 06:35

  Leuk Marieke! Ik herken het helemaal, als je het geslacht te horen krijgt, maakt het het allemaal opeens zo concreter. Ik ben benieuwd hoe lang je het roze buiten de deur weet te houden, hihi. Wij hadden ook het voornemen geen roze dochtertjes te creëren, maar ondertussen is er toch een roze suikerspin ontploft in ons huis. ‘Dat is gewoon mijn lievelingskleur mama!’ :D
  En hoe bijzonder dat jullie nu de naam kunnen gebruiken die jullie al heel lang in jullie hoofd hadden. Ook dat is herkenbaar, ik had Hannah’s naam al jn m’n hoofd op de middelbare school (haha, hoe erg!). Geniet van al het shoppen en het steeds meer zichtbaar en voelbaar zwanger worden van jullie meisje! :)

  1. Marieke 24 mei 2017 at 09:41

   Thanks Janneke, lief! Ik denk dat het roze al vrij snel zijn intrede doet hoor, echt een knalroze kamer wil ik niet, maar hier en daar een roze accessoire… Ohhh zo leuk! Haha. Wat gaaf dat jij ook de naam hebt kunnen gebruiken die je al zo lang in je hoofd had!

   1. Janneke 24 mei 2017 at 14:31

    Haha, met een beetje roze hier en daar is idd ook niets mis. Heel stiekem is mijn lievelingskleur met twee meiden in huis gewoon ook weer roze geworden. ;)

 15. Annemieke 24 mei 2017 at 08:01

  Wat leuk! En wat een leuke reeks blogs weer. Je enthousiasme is sky high en dat weet je altijd zo goed onder woorden te brengen. Geniet van je wolk, je frummel in je buik en Johan!

 16. Roel 24 mei 2017 at 08:15

  Wij hebben vorig jaar ook een meisje gekregen! Hartstikke leuk geniet vooral van het eerste jaar want dat gaat echt veels te snel. Maci loopt nu al gewoon rond!

 17. kim 24 mei 2017 at 09:33

  Ik heb recent je hele Miek is zwanger serie gelezen en ik kreeg er tranen van in mijn ogen. Wat super fijn dat je zo kunt genieten en dat je relatief weinig misselijk geweest bent (ik was zo’n geluksvogel die het hele eerste trimester misselijk was, hoop dat me dat bij een tweede bespaard wordt)
  Hele fijne zwangerschap gewenst!

 18. rachel 24 mei 2017 at 09:41

  *doet een dansje* vind het zo ontzettend leuk voor jullie :D

 19. Simone 24 mei 2017 at 12:15

  Oooh wat leuk!! Heel bijzonder dat jullie de naam die je al jaren in jullie hoofden zit nu aan een klein meisje gekoppeld gaat worden :-) Ik ben erg blij voor jullie!

 20. Mrs. T. 24 mei 2017 at 16:46

  Wat leuk zeg! En tja, meisjes zijn sowieso erg lief en leuk en schattig aldus deze meisjesmama.

 21. Angélica 24 mei 2017 at 21:12

  Wat leuk!! Gefeliciteerd!!

 22. Sabine 24 mei 2017 at 22:35

  Yay!! Ah wat leuk dit, ben erg benieuwd naar de naam! Hebben wij ook al klaar liggen voor een dochter. Ooit. Misschien. Heel ver weg… ;)

 23. Mille Pagine 26 mei 2017 at 22:39

  Wat fijn dat je het weet nu!

 24. Marcella 27 mei 2017 at 09:07

  Jeujj, goed gegokt! Leuk dat je een meisje krijgt op mijn verjaardag :-) Supertof Marieke!

 25. nettelie 30 mei 2017 at 22:03

  Ha, ik had het fout! Maar wat LEUK! Wat zullen jullie een prachtige dochter krijgen, en o wat zal ze geliefd worden <3

 26. Mylene 02 juni 2017 at 16:44

  Ik vind het zo leuk voor jullie! Ik kan me voorstellen dat het nu echt helemaal los kan gaan nu jullie weten dat het een meisje is. Hey enne… heeft KJH niet begin dit jaar een zoontje gekregen…? ;) Of ga ik nu te ver? Haha