Brouwertjes Baby: Onze “babymoon”

(20 weken en 2 dagen zwanger)
Het is echt zo’n ‘ding’ in zwangerschapsland, heb ik ontdekt. De babymoon, oftewel de laatste keer dat je samen met je partner, met z’n tweetjes, op vakantie gaat. Nog zonder kind dus. Ik vind het woord ‘babymoon’ heel lelijk, maar wij wilden zeker nog even op reis voor het grote avontuur gaat beginnen. En dus gingen wij eind mei (bij ruim 17 weken zwangerschap) voor twee weekjes naar Sardinië!

Ik moet eerlijk zeggen dat ik het best spannend vond om zwanger naar het buitenland te gaan. We gingen helemaal niet ver weg en Italië?? is natuurlijk een prima ontwikkeld land, maar toch. Stel je voor dat er iets zou gebeuren? En ik zou naar een Italiaanse dokter moeten of, nog erger, naar het ziekenhuis? Brrr. Dat zou echt een nachtmerrie zijn.

Uiteraard lieten we ons daardoor niet tegenhouden, dus boekten we een roadtripje over dit prachtige eiland. In totaal hebben we op vijf plekjes gezeten, afwisselend in hotels, B&B!s en bungalows. En het was geweldig! (Oké, de eerste vier dagen niet, want mijn koffer was vertraagd, maar daarna kon de vakantie echt beginnen.) Soms spookte het nog even door m!n hoofd, als we naar een locatie in een of andere uithoek reden: ‘Wat als ik nu een dokter nodig heb? Het duurt een uur voor die hier is!! Maar ik kon het gelukkig van me afzetten en echt wel genieten.

De baby genoot volgens mij ook volop, want ik groeide als kool die weken. De rust en de zon deden mij en haar (!) blijkbaar goed. Wel was ik !s avonds erg moe van lange dagen op pad zijn (ook al lag ik soms alleen maar uren te lezen onder een parasol) en zat ik bij het diner steeds erg snel vol. Maar dat geeft niet; het was vakantie en dan mag alles, niets hoeft. Lekker nog even een aflevering van een serie kijken op bed en op tijd slapen dus. Heerlijk! Ik kwam echt tot rust.

Sardinié zelf is een enorme aanrader. Het is een schitterend eiland met bergen, veel groen, knalblauw helder water en mooie stranden. In ieder geval aan de west- en noordkant; de andere twee kusten vonden wij minder de moeite waard. De wegen zijn goed begaanbaar, dus erg geschikt voor een rondreis(je) met een (huur)auto. Het eten is natuurlijk goddelijk, je kunt het zo duur maken als je zelf wilt, en het klimaat is in ieder geval in het voorseizoen zeer aangenaam. Ik ben alleen maar meer van Italié gaan houden dan ik al deed! En dat geldt ook helemaal voor mijn liefste man en onze kleine dame…

10 Comments

 1. Jeanine 19 juni 2017 at 23:10

  Wat heerlijk om nog even samen weg te kunnen. Babymoon echt nog nooit van gehoord (geen kinderen hier..) Maar idd beetje vreemde keus. Het ziet er heerlijk relaxt uit!

 2. Lindsay 20 juni 2017 at 09:01

  Zo leuk! Babymoon stond ook op ons lijstje, maar kan daarom erg genieten van jullie verslag! :-) Ik vind Italië ook super, wij gaan dit jaar voor het eerst vlieg

  (PS: Ik ben vorige week over gegaan op een nieuw thema en zie nu dat ik gewoon bijna hetzelfde thema heb als jij. Haha, blijkbaar ongemerkt en nu valt het me op! Goeie smaak dus :-)

  1. Lindsay 20 juni 2017 at 09:03

   Huh, de helft van mijn reactie is weg! Anyway, wij gaan dit jaar voor het eerst vliegen als gezin, ook al lekker aftellen geblazen. Als ze ouder is, staat een autovakantie naar Italie op ons lijstje :-)

   En wat zie je er onwijs goed uit! Pregnancy glow alles en mooi figuurtje hoor! <3

 3. rachel 20 juni 2017 at 09:55

  heerlijk toch om nog even samen op vakantie te gaan :D lekker even genieten nog voordat dalijk de drukte er is :D

 4. Ilse 21 juni 2017 at 23:46

  Wat een heerlijke foto’s!

 5. Marcella 23 juni 2017 at 09:47

  Heerlijk, zo’n vakantie met z’n tweetjes. Fijn dat je er zo van genoten hebt en tot rust bent gekomen. Ik was jaren geleden ook op Sardinië (veels te kort). Inderdaad mooi eiland!

 6. Malou | Blonde Blossom 26 juni 2017 at 19:40

  Oh het lijkt me erg bijzonder om zo voor de laatste keer met z’n tweeën op vakantie te gaan.. Maar het klink absoluut heerlijk! Ik ben nog nooit op Sardinië geweest, maar jouw verhaaltje klinkt erg goed. En wat een heerlijke foto’s ook! Malou x

 7. nettelie 28 juni 2017 at 12:27

  O wauw, via welke reisorganisatie hebben jullie dat (rond)reisje geboekt? Ik wil al heel lang een keer naar Sardinië, en jullie reis klinkt vrij perfect. Ik hoor het graag van je!

  1. Marieke 28 juni 2017 at 16:54

   Hoi Nettelie, wij hebben ‘m via Minerva Reizen geboekt. Ze hebben een aantal standaard rondreizen, maar ze doen het ook op maat als je andere wensen hebt (wij wilden bijv. wat meer langs de kust reizen). Succes!

   1. nettelie 29 juni 2017 at 10:18

    Thanks! :-D