Brouwertjes Baby: Kleine kwaaltjes

(27 weken en 5 dagen zwanger)
Ik ben inmiddels bijna 28 weken zwanger. Hoewel ik nog altijd kan zeggen dat het over het algemeen erg goed gaat, dat ik me op zich prima voel en niet mag klagen, beginnen de kleine kwaaltjes toch wel een beetje op te spelen…

Note: Ik weet dat dit allemaal erg meevalt, dat het nog veel erger kan en dat er kinderloze vrouwen zijn die deze klachtjes met heel veel liefde zouden doorstaan als het kon. Ik ben ook enorm dankbaar voor deze zwangerschap, dat weten jullie wel. Maar één klaagblogje tussendoor mag wel even, toch?

Het zijn geen gekke dingen, ze horen er allemaal bij als ik anderen (en het internet) mag geloven, maar lastig is het soms wel. Het wordt allemaal toch een tikkeltje ongemakkelijker. Uiteraard omdat m’n buik flink groeit en in de weg zit; zo ben ik erg benieuwd wanneer dat moment komt dat ik zelf mijn veters niet meer kan strikken…

Over die veters gesproken: ik krijg nog maar een heel klein deel van mijn redelijk uitgebreide schoenen-/sneakercollectie aan. Reden: vocht. Ik heb zulke dikke voeten, niet normaal. Enkels? Wat zijn dat? Als ik op mijn voet druk, blijft er gewoon een kuiltje in staan! Hoewel het geen pijn doet, staat het wel helemaal strak en erg prettig voelt dat niet!

Verder slaap ik regelmatig heel onrustig. Dan word ik middenin de nacht wakker en kom ik vervolgens niet meer in slaap. Gevolg: moe. Beetje jammer, want die gebroken nachten had ik liever nog even bewaard tot het kind er ook daadwerkelijk is.

Ander pijntje: mijn onderrug. Misschien ook omdat ik niet goed op mijn bureaustoel zit, maar mijn onderrug heeft het soms best zwaar. Dan weet ik echt even niet meer hoe ik moet zitten, liggen of staan. Gelukkig helpt het als Johan er met zijn warme handen overheen wrijft of mijn onderrug een beetje masseert. Love it!

Laatste dan: ik groei. Hoewel ik al twee cupmaten groter heb dan normaal, lijkt voor mijn in omvang toenemende boobies het einde nog niet in zicht. Datzelfde geldt voor de rest van mijn lijf: ik was altijd al redelijk curvy en dat zet nu lekker door. Ik shop me dus suf aan fijn zittende zwangerschapskleding en -ondergoed dat ik misschien nog maar een paar maanden draag. Best zonde.

Het goede nieuws: ons meisje is deze week weer goedgekeurd en ik ook. De verloskundige wist bij de reguliere controle te melden dat mijn bloeddruk in orde is, dat mijn baarmoeder goed groeit en de baby ook. Ze is inmiddels al zo!n 36 cm en 1 kg! Ik vind dat gróóóót!!! Maar ze moet nog even door natuurlijk. Bij 30 weken krijgen we eindelijk weer een echo en mogen we weer naar haar kijken. Dat is inmiddels veel te lang geleden!

Ook is de kraamzorg geweest voor een intakegesprek en hebben we bijna alles in huis wat nodig is. Daarnaast lijkt er op mijn werk een vervanger te zijn gevonden voor als ik met verlof ga begin oktober. Het wordt nu wel heel écht allemaal! Nog maar een kleine drie maanden en dan is ze er gewoon… dan zijn we voor áltijd met z’n drietjes. We kunnen niet wachten!

Share Button

LEES OOK:

6 reacties

  1. Heey Marieke.

    Hier zit er een met dezelfde kwaaltjes. Ipv vocht heeft zij maagzuur. Gewoon je lekker laten verwennen door je mannetje.

  2. Bij mij hebben zwangerschapsmassages heel erg goed geholpen tegen pijn in bekken en onderrug en vocht vasthouden. Mijn man heeft een cursus van 1 uur gedaan en handige tips meegekregen voor bepaalde handelingen en grepen. Ik zat dan achterstevoren
    op een stoel met mijn hoofd rustend op tafel. Overigens hielpen die massagetechnieken ook heeeeeel erg goed tegen rugweeen! Misschien dat er in Rotterdam een cursus te vinden is? Of een masseuse die dat geeft?

  3. Herkenbaar! Ook het groeien aan alle kanten. Ik had bij dr Zeeman (waar ik was voor wat schattige rompertjes) een paar basic tshirts gekocht in een maat groter dan normaal. Die shirts rekken echt goed mee, kon er met mijn 36w buik nog in en zijn maar 3,50 ofzo. En nu na mijn bevalling zijn ze weer aansluitend.

  4. Zwangerschap heeft zo ook zijn kwaaltjes en nadelen maar je krijgt er wel iets moois voor terug. En gelukkig dat alles goed is met jullie kindje! :)