Brouwertjes Baby: Verlof is fantastisch

(38 weken en 3 dagen zwanger)
Mijn derde week verlof is gisteren ingegaan. Van de in totaal 21. Dus ik heb nog even te gaan! En ik moet zeggen: wat is dat een héér-lijk vooruitzicht!

Verlof is echt het beste ooit. Natuurlijk zal het straks allemaal anders zijn als de baby er is, dan is het flink aanpoten en zal ik wel vrij weinig tijd meer voor mezelf hebben. Maar nu ze nog veilig in mijn buik zit, geniet ik er nog even volop van hoor!

Nu de laatste praktische dingen allemaal zijn gekocht, geregeld en klaargezet, kon het échte chillen beginnen. Geen wekker, een beetje tekenen in mijn bullet journal, series kijken, boeken lezen, lunchen met familie en vriendinnen, mensen die gezellig op de thee komen, vakantiefotoboeken maken, wat leuke dingetjes shoppen… Ik doe ook heus nuttige dingen zoals wasjes draaien en ophangen, het huis aan kant houden en zorgen dat het avondeten klaar staat als Johan thuiskomt uit zijn werk (hoe burgerlijk!), maar verder hoeft eigenlijk niets en mag alles. Dat bevalt me meer dan uitstekend.

Het lukt me aardig om mijn werk los te laten. Ik volg Superguide natuurlijk nog wel op social media, dus ik zie een boel voorbij komen, maar ik maak me er vooralsnog niet druk om. Ze redden het wel zonder mij! Een collega stuurt daarnaast elke week het nieuwe Veronica Magazine op met een briefje erbij, wat ik superleuk vind. Zo vergeten ze me in ieder geval niet! Stiekem dacht ik, toen mijn verlof begon, namelijk af en toe wel: gaan ze me wel missen? Straks doet mijn vervangster het veel te goed en willen ze me niet terug… Inmiddels sta ik er maar gewoon niet zo veel meer bij stil.

Een tijdje geleden kreeg ik van Johan een kadobon voor een zwangerschapsmassage, die ik vandaag eens even fijn ga verzilveren. Ook staat er eind van de middag weer een reguliere controle bij de verloskundige op de planning, ik ben benieuwd of daar nog iets bijzonders uitkomt. Ik verwacht het eigenlijk niet… Wel heb ik de laatste dagen een enorm ‘vol’ gevoel in m’n buik, de baby neemt nu echt alle ruimte in die ze nog maar kan vinden en dat voel je. Mijn hele buik is baby, zeg maar. Ik kan ook niet zo goed meer een fijne houding vinden om te zitten of te liggen.

We zijn zó nieuwsgierig wanneer ze denkt: ik heb geen plek meer, ik kom eraan! Tot nu toe is nog altijd het eerste wat we tegen elkaar zeggen als we wakker worden: ‘We hebben nog geen kind.’

9 Comments

 1. Anne 24 oktober 2017 at 10:24

  Spannend hè dat wachten! Geniet van de laatste dagen met de baby in je buik.

 2. Lenneke / freelennse.nl 24 oktober 2017 at 10:25

  Ben zo benieuwd naar jullie kleine! Fijn om te lezen dat het verlof je zo goed bevalt. Laat de baby maar snel komen, dan heb je nog zo lang mogelijk verlof mét kleintje. <3

 3. Corrie Vogel 24 oktober 2017 at 10:28

  Lieve Marieke, wens je graag een fijne verloftijd toe. De laatste loodjes. Succes.
  Tussendoor nog “effe” bevallen.
  En dan volop genieten van jullie meiske.
  Alle goeds, lieve groet van ons

 4. Annouska 24 oktober 2017 at 10:51

  Geniet er nog maar even van. Ik merk echt dat ik dat stukje verlof echt gemist heb, blijkbaar is het toch belangrijker dan je denkt die me-time voor je kleintje er is.

 5. Saskia 24 oktober 2017 at 13:17

  Geniet er nog even van! Voor je het weet is ze er.

 6. Rianne 24 oktober 2017 at 17:21

  Wat fijn!! Geniet ervan!

 7. rachel 24 oktober 2017 at 19:22

  lekker genieten meis :d en su6 met de laatste loodjes xxx

 8. Anna Maria 25 oktober 2017 at 22:09

  Geniet er heerlijk van, de laatste lootjes. Voor je het weet word je wakker en is het zover.

 9. Elise 30 oktober 2017 at 23:01

  Wat een heerlijke tijd is dit he. Ik wens je een fijn bevalling en heel veel genieten straks :)