Brouwertjes Baby: Haar kamertje

(37 weken en 3 dagen zwanger)
Beetje bij beetje hebben we het kamertje van onze kleine dame ingericht. Elke ochtend na het opstaan en elke avond voor het slapen gaan neem ik er even een kijkje en stel ik me voor hoe het straks zal zijn, wanneer er een minimensje in dat bedje ligt. Het is nog zó onwerkelijk allemaal! Over niet al te lange tijd zijn we gewoon papa en mama, whaaaa…

Ik had jullie een roomtour beloofd zodra de kamer af was. Nu handige zwager Sander de twee lampen heeft opgehangen als laatste klus, show ik jullie vol trots het eigen plekje van ons meisje. Ik had me voorgenomen het niet ál te roze te maken, maar ik vrees dat dat niet helemaal is gelukt, haha… Het is wel overduidelijk een meisjeskamer, maar dat vind ik niet erg. We zijn er onwijs blij mee en ik hoop zij straks ook! (De vloer, die door ons hele huis ligt, is in het echt overigens lichter, maar die krijg ik helaas nooit goed op de foto.)

Meubels
Het bedje, de commode en de kledingkast zijn uit dezelfde serie, namelijk Lynn van het merk Bopita. Ik wilde graag witte meubeltjes, maar niet té kil, en werd verliefd op de houten pootjes van deze set. Ook de rondjes waarmee je de deurtjes en lades opent vind ik superleuk.

Poster
De wereldkaartposter spotte ik bij GirlsLove2Travel’s Manon, zij heeft ‘m ook op het kamertje van haar (inmiddels geboren) dochtertje hangen en ik vond ‘m zo leuk! Johan en ik hebben namelijk op onze eigen slaapkamer ook een grote wereldkaart aan de muur. Manon vertelde me dat ik deze kinderversie bij Desenio kon vinden. Hij is in verschillende maten verkrijgbaar.

Boekenplankjes
De boekenplankjes zijn eigenlijk gewoon kruidenrekjes van Ikea. Mijn vriendin Pien heeft ze ook op deze manier op de kamer van haar zoontje Faas gehangen, dus dat idee heb ik (niet zo stiekem) gepikt. Ik hou van (kinder)boeken en hoop dat ons kindje ook veel van (voor)lezen zal gaan houden!

De kist die onder de plankjes staat is Lot’s Babybox die ik een tijdje geleden kreeg. Er zaten allemaal mooie en praktische spulletjes in, maar de box zelf is natuurlijk ook te gek. Ik bewaar er nu fijne dekentjes in.

Voor het bedje ligt een lief wolkenkleedje om de kamer iets warmer en gezelliger te maken. Van de poppenwagen van Ooh Noo was ik direct fan, wat een schattig ding! Ook de grote, super zachte olifant en giraffe van Done By Deer zijn hier (bij Johan en mij) favoriet, hopelijk kan onze dame ze ook waarderen. De speelse wandcirkels komen bij Woonexpress vandaan en het badje met standaard is van Luma.

Ik ben weg van de Cotton Ball Lights, dus die wilde ik graag hebben voor de kinderkamer. Je kunt de slingers helemaal zelf samenstellen in allerlei kleuren. We hebben ze nu in de vensterbank liggen en dat geeft een geinig knus effect, zowel overdag als ’s avonds als ze aan staan.

Op de commode staat een mandje van Koeka, gevuld met allerlei lekkere en praktische spulletjes: hydrofiele doeken, badolie, crèmepjes en zalfjes. De aankleedkussenhoes is van Jollein.

Het String Pocket-wandrekje staat vol met kleine spulletjes die we kregen of zelf kochten, waaronder heerlijke geurstokjes van Zara Home, speciaal voor kids. Daarnaast nog lieve houten speelgoedjes, een egel- en pandalampje, een zachte knuffelbal van Bambam, een vetplantje van Ikea, badolie van Rituals, een houten memobord met een echofoto en natuurlijk: sneakers!

Een kind van Johan en mij kan niet zonder sneakers, dus moest ik gewoon al een eerste paartje aanschaffen. Ik ging nu voor coole roze Adidasjes, maar als ze eenmaal kan lopen, komen daar natuurlijk ook Nike Air Max’jes bij!

Er komt nog een heel schattig houten naamkrukje van Studio Hout en Wol in het kamertje te staan, en ook heb ik nog een toffe houten hanger met de eerste letter van haar naam in de kast liggen, maar die show ik jullie wel via Instagram zodra ze er is… ;)

6 Comments

 1. Tiny Kuipers 17 oktober 2017 at 18:14

  Wat een SUPER mooie babykamer, een paleisje voor jullie kleine meisje.

 2. Indira 17 oktober 2017 at 22:44

  Ah wat is het toch leuk geworden!

 3. Anne 18 oktober 2017 at 02:51

  Wat een lief kamertje! Daar zal ze straks heerlijk in slapen. Maar de eerste tijd slaapt ze vast het liefst op jou haha.

 4. Veer 18 oktober 2017 at 08:00

  Wat een dottig kamertje❤️.

 5. Lindsay| lindsayvallen.nl 18 oktober 2017 at 13:40

  Zo leuk! Heerlijk dat je er iedere dag kan kijken in blijde afwachting, zo fijn en gegund! Wij hebben die kruidenrekjes ook: ideaal! Slaapt ze eerst nog in een wiegje op jullie slaapkamer trouwens? Zo gezellig, hebben wij bijna een jaar gedaan, lekker staren naar de baby als ze slaapt :-) en handig met voeden!

 6. Anna Maria 21 oktober 2017 at 21:56

  Wouw wat heb je een mooie kamer gemaakt zeg! Altijd leuk om zo even binnen te kijken.