Dit was mijn 2017

Hoewel dit jaar natuurlijk volledig in het teken stond van mijn zwangerschap en de geboorte van Mila, vind ik het toch leuk om mijn jaarlijkse terugbliklijstje in te vullen voor mijn blog. Even herinneringen ophalen en 2017 op gepaste wijze afsluiten. Dus daar is ie weer: mijn traditionele jaaroverzicht!

Wat heb je in 2017 gedaan dat je nog nooit eerder had gedaan?
Wat dacht je van een kind baren?! Haha… Ik had geen idee wat me te wachten stond; het enige wat je kunt doen is alles over je heen laten komen en mee te gaan in die enorme, niet te stoppen rollercoaster. Ik vond het heftig, maar het kwam allemaal goed. En ja, het was het waard…

Welke landen heb je bezocht?
Met vliegen ben ik normaal al geen held, dus zwanger al helemaal niet. Toch wilde ik wel graag met Johan op ‘babymoon’, een laatste tripje met z’n tweetjes maken. We gingen eind mei twee weken naar het Italiaanse eiland Sardinië en dat was echt genieten. Zon, zee, strand, mooie natuur en goddelijk eten. Prima de luxe!

Wat zijn je favoriete momenten van 2017?
De beste momenten van het afgelopen jaar staan eigenlijk allemaal in het teken van Mila. Op 27 februari deed ik ’s ochtends een zwangerschapstest en jawel: twee streepjes! Wat een fantastisch moment was dat, na ruim een jaar tevergeefs proberen.

Verder natuurlijk het moment dat Mila op mijn borst gelegd werd. Onbetaalbaar! En wat dacht je van die keer dat ze voor het eerst écht naar me lachte? SMELTEN TO THE MAX! Nog altijd kan ik wel huilen van geluk als ik naar haar mooie koppie kijk. Ze is gewoon echt van ons…

Mijn lieve vriendin Naomi, die twee weken ná mij uitgerekend was, beviel uiteindelijk één dag vóór mij. Het was heel speciaal om samen met mijn BFF zwanger te zijn en moeder te worden, het enige nadeel was dat wij niet direct bij elkaar op de stoep konden staan na de geboortes. Na drie weken zagen we elkaar én onze kersverse mini’s dan eindelijk. Wat een ongelofelijk bijzonder moment!

Wat is je grootste prestatie van het afgelopen jaar?
Mijn zwangerschap, met de emetofobie sluimerend op de achtergrond, en mijn dochter ter wereld brengen. Toch wel echt een mega prestatie hoor, al zeg ik het zelf. Ik heb nog meer respect gekregen voor alle moeders. We hebben het toch maar mooi gedaan! Het is geen vanzelfsprekendheid en absoluut geen kattenpis.

Wie of wat heb je het meeste geknuffeld in 2017?
Natuurlijk knuffel ik nog steeds elke dag met Johan, daar kan ik geen genoeg van krijgen, maar sinds 15 november heb ik er een klein knuffelbeertje bij. Zo’n klein warm babylijfje tegen je aan, heerrrrlijk!

Ben je verliefd geworden?
Het moment dat Mila me voor het eerst aankeek met die mooie kleine grote oogjes, was ik verkocht. Zwaar verliefd op m’n eigen kind ben ik. Natuurlijk is het af en toe pittig en moe(s)ten we erg wennen, maar de wolk is over het algemeen roze en daar ben ik heel blij om.

Waar heb je het meeste geld aan uitgegeven?
Je kunt het op zich zo duur maken als je zelf wilt, maar een kindje kost nu eenmaal geld. Ik heb uren op internet gestruind naar de mooiste, handigste, leukste en ook meest nutteloze schattige spulletjes en kleertjes voor Mila. Uiteindelijk liep het bedrag best wel op, maar ik heb elke euro met liefde uitgegeven.

Wat is het beste dat je dit jaar hebt gekocht?
Ook dit is bijna traditie: een nieuwe iPhone kopen. Dit jaar werd het de iPhone 8! Die iPhone X leek me fantastisch, maar 1000 euro neertellen voor een telefoon ging zelfs mij te ver. ;)

Ook kocht ik een Leuchtturm1917-notitieboek waarin ik een bullet journal begon. Agenda, tekenboek, to do-lijstjes, herinneringen, inspiratie; het is eigenlijk alles in één. Het is soms echt zo lekker om even offline creatief bezig te zijn. Ik heb het (na)tekenen weer helemaal herontdekt! (Volg mijn creaties op mijn speciale Instagram-account @brouwertje.bujo!)

Wat stond er op de uitjeskalender?
Toen ik begin oktober met verlof ging, trakteerden Johan en ik onszelf op twee dagen en een nacht Sanadome in Nijmegen. Nog even lekker ontspannen voor de hectiek aan zou breken. We bubbelden, badderden en namen een heerlijke massage. Ultiem genieten! Dit moeten we sowieso eens per jaar blijven doen.

Ook bezochten we traditiegetrouw mijn ouders die in de zomer weer drie weken op een camping in Nederland vertoefden. Deze keer was het Zeeland! Ik hou van het campingleven en dat ene dagje voelt voor mij dan ook steeds als een minivakantie.

Welke concerten bezocht je in 2017?
Samen met BFF’s Naomi en Henk-Jan ging ik naar het concert van Celine Dion in de Gelredome. Het kostte een paar duiten, maar dan hadden we ook wat. Ze was écht heel goed en we konden al haar liedjes meezingen. Een ware trip down memory lane!

Wat deed je op je verjaardag?
Ik werd 34 jaar en kreeg een e-reader van Johan, wat een schot in de roos bleek. Wat leest dat fijn! Had ik veel eerder moeten doen. ’s Avonds gingen we gezellig uiteten bij Jamie’s Italian in de Markthal. Helaas mocht ik geen wijntje bij m’n goddelijke pasta, want we hadden net een week eerder ontdekt dat ik zwanger was.

Waar heb je om moeten huilen?
Na de zoveelste negatieve zwangerschapstest, zat ik er begin dit jaar flink doorheen. Dat we naar het ziekenhuis moesten voor onderzoeken was een stap die ik niet wilde zetten. Daar heb ik echt wel een traantje om gelaten. Gelukkig mochten we snel die medische molen weer uit en was hulp uiteindelijk niet nodig. Wat een geluk!

Ik heb ook echt veel gehuild om Mila. Tranen van geluk dan hè? Ik had geen idee wat ik kon verwachten van het moederschap, ik werd echt overvallen door de intense gevoelens voor dat kleintje. Mijn hart loopt gewoon over.

Ook heb ik gehuild van opluchting toen de bevalling erop zat. Ik had er zó tegenop gezien. Wat ben ik trots op mezelf dat ik het gewoon geflikt heb.

Waar werd je heel erg blij van?
Ten eerste dat ik niet heb hoeven overgeven tijdens mijn zwangerschap en de bevalling. Mijn emetofobie stak het afgelopen jaar weer een aantal keer flink de kop op. Wanneer Mila nu melk spuugt, doet dat me gelukkig niks, maar ik ben benieuwd hoe ik het zal vinden als ze straks vaster voedsel krijgt en dat niet binnen kan houden…

Ten tweede geniet ik enorm van mijn zwangerschapsverlof. Ik hoef pas half maart weer te gaan werken, maar die weken voor Mila’s geboorte waren ook al hemels. Helemaal niets hoeven en alle tijd hebben om je (mentaal) voor te bereiden op de bevalling, is echt super fijn. En nu vind ik het erg prettig dat ik alle tijd heb om Mila en haar behoeften uit te vogelen.

Ik word ook intens blij van de liefde die Mila in anderen losmaakt. Familie en vrienden zijn zo gelukkig met haar komst! Iedereen is dol op haar, geweldig om te zien.

Verder trouwde mijn liefste nichtje Sabine in april met haar Tim en dat was echt een hele mooie dag. Ze wilde dit al zo lang zo graag en nu kwam haar droom uit. Ze straalden! Een eer om bij aanwezig te zijn.

In september kreeg ik een babyshower waar mijn moeder, nichtje, schoonzussen en liefste vriendinnen bij aanwezig waren. Zo lief dat die moeite voor me werd gedaan! Ik voelde me heel speciaal.

Wat had je vaker of meer willen doen?
Natuurlijk zou ik meer tijd willen doorbrengen met mijn liefste vrienden en familie, maar áls ik ze zie, is het altijd heerlijk. Uiteindelijk draait het om kwaliteit, niet om kwantiteit. Op naar meer fijne dates in 2018!

Ik heb dit jaar ook nauwelijks gesport. Ik squashte met Johan, maar stopte daarmee toen ik zwanger raakte en de eerste 14 weken best wel misselijk was ’s avonds. In 2018 moeten er nog een paar zwangerschapskilo’s af, dus ik moet op de een of andere manier weer aan de bak.

Wat had je minder willen doen?
Eigenlijk kan ik, net als vorig jaar, niets bedenken op deze vraag. Een goed teken lijkt me.

Heb je iemand gemist?
Nee, ik heb het geluk dat iedereen die ik liefheb dichtbij me staat, letterlijk en/of figuurlijk.

Wat is het belangrijkste dat je in 2017 geleerd hebt?
Dat m’n prioriteiten van het één op andere moment compleet veranderden toen Mila geboren werd. Zij, Johan en de liefde voor familie en vrienden zijn écht belangrijk, de rest is simpelweg bijzaak. Een kindje krijgen is allesbehalve vanzelfsprekend en we zijn ongelofelijk dankbaar dat het ons is gegund. Op naar nog véle mooie jaren met dit dametje!

Geef 2017 een cijfer van 1-10.
Niet gek dat dit jaar, net als 2015 toen we trouwden, een hele dikke 10 krijgt!

Tot slot nog wat fijne plaatjes van Mila om het jaar écht af te sluiten. Happy New Year allemaal!

9 Comments

 1. Patricia 31 december 2017 at 14:14

  ah, wat een ongelooflijk mooi topjaar hebben jullie achter de rug. Heerlijk om dit jaaroverzichtje weer te lezen. Ik wens jullie drietjes een hele fijne jaarwisseling. Geniet ervan! x

 2. Marcella 31 december 2017 at 17:02

  Prachtige terugblik lady! Wat heb je toch een mooi meisje, prachtig! Er ligt een heel nieuw jaar voor je waarin je veel moois met haar kunt doen. Dat wordt vast weer een 10. Fijne jaarwisseling en alle goeds voor 2018!

 3. Mrs. T. 31 december 2017 at 17:14

  Mooie terugblik!
  Een goed 2018!

 4. Sabine 31 december 2017 at 17:50

  En traditiegetrouw lees ik je jaaroverzicht, wat een prachtig jaar!

 5. Naomi 31 december 2017 at 21:29

  Geweldig, mooi, bijzonder jaar met als hoogtepunt en met stip op 1 de nieuwste binnenkomer MILA! Love her!!
  Op naar een nieuw jaar met mooie en nieuwe herinneringen lieverd! Dikke kus!

 6. Lins 31 december 2017 at 22:17

  Wat heerlijk om zo mee terug te blikken op je jaar en wat een prachtige dame hebben jullie er in 2017 bijgekregen! Echt een plaatje! Ik vind de foto onder water met je buikie zo grappig btw! Alle goeds voor het nieuwe jaar en digitale knuffel!

 7. Miranda | Taxx Life Blog 01 januari 2018 at 13:18

  Haha, leuk om te lezen! Een topjaar voor jullie! En leuk jullie in het ‘echt’ te hebben ontmoet!

  1. Marieke 01 januari 2018 at 13:54

   Zeker! Leuk dat je even op ons afstapte!

 8. Indira 07 januari 2018 at 14:28

  Wat een mooi jaar heb je gehad, echt zo leuk dat jullie nu met z’n drietjes zijn. En wat is het een mooi droppie!