Hemels: onbeperkte filmpas!

Een bioscoopbezoekje kost tegenwoordig belachelijk veel geld. Je telt zo 8 euro neer voor een kaartje en als je in het weekend gaat, loopt het op tot minstens 9 of 10 euro. En dan heb je nog niks, er moet natuurlijk nog popcorn en een grote cola gekocht worden, of een familiezak (bruine!) M&M’s om op te knagen. Ik weet dat omrekenen niet meer mag (ik schreeuw dat zelf om het hardst als mijn pa zich weer eens verbaast over één van mijn grote uitgaven), maar om mijn punt even NOG duidelijker te maken: 8 euro was vroeger 17,63 gulden!

Hoewel ik verzot ben op films en de bioscoop één van mijn favoriete uitgaansgelegenheden is, vertikte ik het vaak om zoveel geld neer te leggen voor een kaartje. En zeker bij de zogenaamde ’twijfelfilms’; films waar je wel nieuwsgierig naar bent, maar waarvan je gewoon nog niet zeker weet of je ze wel leuk gaat vinden. Films die voor mij niet (direct) van het kaliber New Moon en Komt Een Vrouw Bij De Dokter zijn. Films waarvan je je dan maar voorneemt om ze te zijner tijd een keer op dvd te kijken, maar die je dan uiteindelijk vergeet en vervolgens nooit meer ziet. Zonde! Want wie weet zat er wel echt een pareltje tussen…

Ik heb nu de oplossing gevonden: een Pathé Unlimited-pas. Ik betaal 18 euro per maand en kan daarvoor onbeperkt naar de film in Pathé-bioscopen. Nu wil het feit dat ik er daarvan op de weg van werk naar huis al twee tegenkom en ook dagelijks met de trein langs de mooie grote Pathé ArenA raas. In Utrecht Centrum vind je de Rembrandt-bios en met vriendje J. bezoek ik ‘m nog weleens in Eindhoven. Mogelijkheden genoeg dus!

Vanaf nu kan ik heerlijk zonder zorgen naar de film. En ook spontaan, als ik opeens zin heb om even de realiteit te ontvluchten. Desnoods in m’n eentje, als ik geen filmmaatje bij de hand heb. Heerlijk! De lijst met ‘must-sees’ is al gemaakt, nu nog het eerste gaatje in m’n agenda vinden.

Nog een voordeel van zo’n pas is trouwens dat ik ongegeneerd tien keer dezelfde film kan zien, als ik dat wil. Want de drie keer dat ik New Moon nu gezien heb, waren echt nog niet bevredigend genoeg. Ik wil meer Jacob! ;)

47 Comments

 1. Jet 09 maart 2010 at 11:16

  Wat een goede zet! Want wat is er fijner dan af en toe een biosje pakken?! Enne… Ik wil best wel eens mee als je fimmaatje, gezellig!

 2. Laura 09 maart 2010 at 11:19

  Oeh, voor 18 euro zou ik het ook doen ja. Alleen zo jammer dat wij geen Pathe in de buurt hebben… Onze bioscoop kent alleen strippenkaarten. Zonde, want dat ding zit altijd leeg, hier zouden ze nog iets meer geld mee binnen krijgen… Ik maar denken dat Almere alles had. Wel PVV en geen Pathe :(

 3. Annouska 09 maart 2010 at 11:47

  Oeh zo een pas is echt super handig, vroeger toen ik nog in Rotterdam studeerde lag pathé op de route en gingen we geregeld in tussenuren of na school ffe filmpje pakken omdat we allemaal zo een pas hadden. Helaas zit pathé niet meer op de route en in de avond heb ik het ook vaak druk zat.

  Maar de pas is echt de ideale uitkomst, geniet ervan. ;)

 4. Saar 09 maart 2010 at 11:52

  Ik zou hem dolgraag willen maar de eerste de beste Pathe zit in Rotterdam en daar ga je toch niet even heen vanaf hier.
  Maar veel plezier ermee!

 5. Roelfina 09 maart 2010 at 12:14

  Dat lijkt me ideaal, maar helaas geen Pathé in Enschede. Gelukkig heb ik nog zoveel Air Miles dat ik daar mijn vrijkaartjes vandaan haal momenteel :)
  Veel plezier bij alle films die je met je pas gaat kijken!

 6. Madelon 09 maart 2010 at 13:49

  Helaas ook geen pathe hier, anders was dat echt een uitkomst, zo’n pas!

 7. Laura 09 maart 2010 at 13:56

  Heerlijk inderdaad! Ik heb ook wel is zitten denken om zo’n kaart te nemen, maar ik ben toch meer van de dvd’tjes en online kijken.

 8. Kris 09 maart 2010 at 14:02

  Ik heb hem ook een tijd gehad! We woonden tien minuten lopen van de bioscoop af en waren er dan ook regelmatig te vinden. Heerlijke uitkomst! Helaas is het nu bijna een uur reizen en iets te ver om even spontaan te gaan. Met pijn in het hart heb ik hem dan ook opgezegd.

 9. Shanti 09 maart 2010 at 14:20

  Mijn zusje heeft em ook en die zit echt altijd in de bioscoop. Als wij ons afvragen waar ze is weten we het antwoord eigenlijk al ;-)

 10. Roel 09 maart 2010 at 14:35

  Ik wil ook zo’n bioscoop pas!

  Heerlijk, dezelfde film 10x kunnen zien. Na 2/3 bezoekjes heb je het er alweer uit per maand!

  Ik baal echt dat onze bioscoop zoiets niet heeft, echt jammer. Heb het voorgesteld maar nooit meer wat van gehoord. Ik denk dat het veel mensen kan trekken :)

  Als ik later in de grote stad woon wil ik ook zo’n Pathé unlimited bioscoop pas!

  Het maakt me dan ook niks uit dat ik een aantal euro (2/3 euro) moet bijbetalen voor ’n 3D/IMAX film!

 11. Peter 09 maart 2010 at 16:29

  Leuk dat je ook naar GaGa gaat! :D
  Ik was echt speciaal vroeger opgestaan om tickets te kopen! :p

  Gr Peter

 12. Eva 09 maart 2010 at 16:45

  Jaaa geweldig! :D
  Alleen is hier geen Pathe.. Dus dan is het weer een beetje onzinnig ;)

 13. Desiree 09 maart 2010 at 17:00

  De prijzen voor de bios zijn echt belachelijk inderdaad, misschien dat ik me ook aan zo’n pas ga wagen als ik weer terug ben. Hier kost het me 5 pond, dat is nog goed te doen :)

 14. Ioni 09 maart 2010 at 17:48

  Jammer dat onze bioscoop hier dat niet heeft. Die heeft alleen een strippenkaart waar je niet veel goedkoper mee uit bent.

  Ik baal van de prijs van bioscoop kaartjes, voor 5 euro zou ik veel sneller naar de bios gaan. En de prijs voor popcorn + cola is helemaal belachelijk. En dan klagen dat mensen gaan download, joh gek he :s
  Het geld groeit me niet op de rug ;)

 15. Sassie 09 maart 2010 at 18:34

  Ik moet die Twighlight films toch echt eens gaan kijken. Volgens mij mis ik een stukje filmcultuur… ;-)

 16. Myrthe 09 maart 2010 at 19:25

  Ah wat heerlijk! Bij mij in de buurt zit geen Pathe, dichtsbijzijnde is 20 kilometer – wel te doen maar niet voor ‘even een filmpje doen’.

  Pathé’s zijn wel echt de mooiste bioscopen everrr!

 17. Anouk 09 maart 2010 at 20:00

  Beter!

  Hmm… ik ga denk ik toch voor een Asus ^^

 18. Danique 09 maart 2010 at 20:33

  Handig! Helaas zit er bij mij geen Pathé in de buurt alleen een Utopolis en die heeft dat niet. Maar voor mij was dat zeker handig geweest haha. Een vriendin van me heeft zo’n pas ook en die gaat echt oneindig vaak volgens mij ;)

 19. Willemvk 09 maart 2010 at 21:01

  Dat zou voor mij ook een geweldig iets zijn, ware het niet dat de dichtstbijzijnde Pathe waarschijnlijk in Groningen zit…. a dik een uur rijden.

  Voor mijn zusje in A’dam kon het zeker uit.

 20. Toaske 09 maart 2010 at 21:05

  Echt heel erg vaak ga ik niet, dus zo’n pas zou ik er niet uithalen. Ik dacht even dat je vanuit je werk onbeperkt films mocht gaan kijken. Dát zou pas gaaf zijn!

 21. Kelly 09 maart 2010 at 21:21

  whoa, van de twilight-serie kun je inderdaad nooit genoeg zien;)

 22. Ilse 09 maart 2010 at 21:52

  Die moeten we halen! Wat een geweldig pasje is dat! Voor zo weinig geld onbeperkt naar de bios kunnen!

 23. Michiel 09 maart 2010 at 22:35

  Ongelooflijk!
  Dat 1 zo’n pasje, zoveel moois kan! =D

 24. Elise 09 maart 2010 at 23:10

  HI, ik wilde zo’n pas voor mijn kids kopen maar heleaas geen palthé hier, tja helaas. Zelf ben ik al 26 jaar niet meer in een bioscoop geweest . .vind er niks aan en kijk films liever thuis.

  Enne, omrekenen doe ik ook nog steeds .. zeker als ik kleding koop .. ik ga toch geen T-shirt voor 80 gulden kopen .. roep ik dan en dan zuchten mijn dochters haha

  groetjes Elise

 25. Simone 10 maart 2010 at 10:53

  Kijk, dat zijn nou nog eens leuke dingetjes! En helemaal niet zo duur ook, wat leuk! :D

 26. Tijne 10 maart 2010 at 14:05

  Hee, dat wist ik nog niet! Handig, handig! Ik ben ook echt biosverzot. Is dit kaartje ook geldig voor de 3D-films? Ik wil Avatar echt nog wel een paar keer meer zien. In tijden niet zo’n mooie film gezien, ook al ben ik niet zo van de SF…

  xxx

 27. Jenny 10 maart 2010 at 14:18

  Zou ook wat voor mij zijn als er hier in de stad een pathe bios was, maar die is er niet en dan wordt t een nog duurdere grap als is steeds de trein naar een andere plaats mét pathe bios moet pakken, dus tjah. maar jij veel fun!

 28. Serena 10 maart 2010 at 15:02

  Hier ligt helaas geen Pathé in de buurt… Zouden andere bisocopen ook zoiets hebben?
  In ieder geval veel fun met kijken!!!

  Grtz Serena

 29. kim 10 maart 2010 at 16:31

  Leuk, zo’n pas! Ik ben ook zo’n bioscoop-liefhebster, hihi. Maar ik ga in het weekend vaak met mijn vriend in mijn favo bioscoop, en hier in Tilburg zit die bioscoop niet.. dus dan haal ik het er niet uit. Best jammer, ik zou zo’n pas ook wel willen! Veel bioscoop plezier in elk geval ;).

  PS: Met zo’n pas kan iemand die met je meegaat toch ook met korting, of is dat niet? :)

 30. Eva 10 maart 2010 at 17:21

  Handig zo’n filmpas, lekker onbeperkt naar de bios!

  En ein-de-lijk iemand die ook vond dat de bruine M&M’s het beste zijn, niet die met die enorme noten erin :P

 31. inge 10 maart 2010 at 20:14

  klinkt als echt iets voor jou =) dus tof.

  zou aan mij niet besteed zijn. heb half jaar bij de bioscoop gewerkt, mocht toen alle films zelf gratis zien en ging bijna nooit.. en als ik al ging, liep ik vaak tijdens de pauze alweer naar buiten. er zijn maar weinig films die ik echt goed vind #hardtoplease ; )

 32. Sunlover 11 maart 2010 at 19:25

  Dat is wel ideaal! Al moet ik zeggen dat wij niet zo heel vaak naar de bioscoop gaan, dus ik krijg het er niet uit..
  Maar ik wens je veel kijkplezier :)

 33. Veronica 11 maart 2010 at 19:40

  Ik heb ook lang getwijfeld om er een te nemen maar voor mij is het gewoon niet haalbaar. Jou vriendje woont hier in de buurt dus je weet dat we nogal een stukje moeten rijden voor de bioscoop. En Eindhoven is de dichtstbijzijnde en ik vind het een beetje overdreven om daar steeds naartoe te moeten gaan…

 34. Mieke 11 maart 2010 at 21:05

  Dat is best een goede deal!

 35. Annet 11 maart 2010 at 21:48

  Ideaal zeg! Nu de tijd ervoor maken!

 36. Lonneke 11 maart 2010 at 22:31

  Oh kijk, dat is dan een goede oplossing. Al zou dat voor mij niet rendabel zijn. Ik ga misschien 4 x in het jaar naar de bios. Toevallig dit weekend weer!

  Fijn weekend!

 37. Linda 11 maart 2010 at 23:35

  Dat klinkt als een hartstikke goede oplossing! ;) Ik heb er ook wel eens over getwijfeld om er eentje aan te schaffen, maar in Hoorn heb je uberhaupt geen bioscopen en de dichtstbijzijnde Pathé bioscoop zit in Amsterdam. Al kom ik daar wel bijna iedere dag natuurlijk.

 38. Roos 12 maart 2010 at 20:19

  Heerlijk zo’n filmpas. Je kunt inderdaad gewoon heel vaak naar dezelfde film gaan :D En ook leuk, je kunt naar de films gaan die je eigenlijk maar zo zo vind van tevoren. Misschien krijg je daardoor nog eens een leuke verrassing.

 39. Puck 13 maart 2010 at 09:10

  IK heb hem ook gehad, maar ging uiteindelijk te weinig om het geld eruit te krijgen… Maar handig is het wel!

 40. Kimberley 13 maart 2010 at 17:53

  Mijn vriend heeft ook een Pathé Unlimited pas, alleen ik nog niet. Ik twijfel er nogsteeds aan, want vaak genoeg gaan we opeens maanden niet naar de bios en dan is het toch weggegooid geld. Maar zoals jij al zei: Jij komt vaak genoeg in de gelegenheid, dan is het dus echt de perfecte oplossing!

 41. Evelien 13 maart 2010 at 18:36

  Fijn zo’n pas! En als je Jacob wil zien kun je ook 100x de trailer van E-clips opzetten via Youtube ;)

 42. Tünde 13 maart 2010 at 23:26

  Haha, hoe vaak ben je van plan Eclipse te gaan zien in de bioscoop? :p

 43. MNQ 13 maart 2010 at 23:31

  Lijkt me super handig! Zeker als je dezelfde film meerdere keren wil zien, anders toch een beetje ‘zonde’ van je geld he..

 44. Susanne 14 maart 2010 at 18:58

  Dat klinkt erg goed! Zodra ik ooit nog eens naar het westen verhuis (waar ze Pathe hebben) dan wil ik er ook een

 45. Ingelise 15 maart 2010 at 00:37

  Als ik later groot ben en genoeg geld verdien komt die in mijn portemonnee. Samen met een abonnement op de Stadsschouwburg te Utrecht. Wat lijkt me dat een uitkomst.

 46. Stéphanie 15 maart 2010 at 10:54

  Zoiets wil ik ook wel! Helaas woon ik niet bepaald in de buurt van een pathe-bioscoop..

 47. Nina 23 maart 2010 at 12:57

  Ik heb er ook een :D
  Ga gemiddeld 1-2x per week naar de bios. Heeeerlijk!
  Enjoy!