[Ze.nl] All Shook Up schudt je wakker!

De musical All Shook Up – Love Me Tender trekt al een flinke tijd door het land om locale theaters te betoveren met Elvis-songs. Met heerlijke René van Kooten als hoofdrolspeler is het optimaal genieten en swingen geblazen!

Alhoewel deze grote musical van Joop van den Ende Theaterproducties al enige tijd speelt in diverse theaters in het land en Ze.nl ook aanwezig was bij de presentatie van de cast en ook enkele sterren sprak, had ik hem nog niet mogen aanschouwen. Met René en Brigitte Heitzer als hoofdrolspelers moest het echter wel een spektakel zijn, dus nam ik alsnog een kijkje en kwam ik al heel snel tot de conclusie: ga deze voorstelling zien nu het nog kan.

‘Een musical die je ontroert, laat lachen en waardoor je opnieuw verliefd wordt!’ – www.musicals.nl

In All Shook Up – Love Me Tender zien we hoe macho Chad (René van Kooten) vrijgelaten wordt uit de gevangenis. Met zijn motor, leren jack, gitaar en vooral veel aandacht voor het vrouwelijk schoon trekt hij de wijde wereld in en schudt daarbij kleine stadjes wakker met zijn bruisende persoonlijkheid. Als hij getroffen wordt door motorpech, doet hij een klein plattelandsdorpje aan waar de vrouwelijke monteur Natalie (Brigitte Heitzer of Rosalie de Jong) zich over zijn vervoersmiddel ontfermt.

Natalie leeft door Chads aanwezigheid helemaal op. Ze droomt er al jaren van om het suffe stadje te verlaten en op zoek te gaan naar avontuur, natuurlijk met een mooie sexy en stoere man aan haar zijde. Chad kon weleens die geluksvogel zijn en dus stort ze zich vol overgave op hem. Helaas is Natalie eigenlijk niet het type vrouw waar Chad voor valt, dus zal ze daar iets op moeten bedenken. Dit doet ze op een heel eigenzinnige en verfrissende wijze, maar de vraag is natuurlijk of haar acties wel het gewenste effect hebben…

Naast Natalies missie om Chad om haar vinger te winden, volgen we zijdelings nog meer liefdesverhalen. De zoon van de burgemeester (Tommie Christiaan) worstelt bijvoorbeeld met zijn verboden liefde voor de dochter van de simpele (en dus veel lager gerangde) dochter van de kroegeigenaresse. En Natalies vader, die een tijd geleden zijn vrouw verloor, is weer (licht wanhopig) op zoek naar iemand waar hij zijn liefde aan kwijt kan.

Het verhaal wordt ondersteund en versterkt door 25 precies in het verhaal passende -naar het Nederlands vertaalde- klassiekers van The King of Pop: Elvis Presley.

Vrolijke fifties
Chads vrijlating uit de gevangenis, met het passende nummer Jailhouse Rock, trekt gelijk je aandacht en zorgt ervoor dat die ook tijdens de rest van de voorstelling niet meer verslapt. René is ont-zet-tend charmant als macho en vrouwenversierder Chad en je snapt meteen waarom alle vrouwen als een blok voor hem vallen. Met zijn leren jack, legendarische ‘blue suede shoes’ en gitaar zet hij het hele stadje op stelten. (Tipje van de sluier nog voor alle vrouwen: zijn T-shirt gaat uit! En mennn, wat zit daar iets smakelijks onder verstopt…)

Een teleurstelling is het vaak, als bij aanvang van de show blijkt dat niet de bekende hoofdrolspeler op het toneel zal staan, maar zijn/haar alternate. In dit geval maakt dat echter helemaal niets uit, want Rosalie de Jong (die derde werd in de zoektocht naar Mary Poppins) spat van het podium. Wat een humor heeft zij en wat zet ze het personage Natalie geweldig goed neer. Ze heeft er overduidelijk ontzettend veel lol in om in de huid van deze dame met een gouden hart te kruipen. De rol lijkt haar op het lijf geschreven.

De songs van Elvis zorgen daarbij voor een zeer vermakelijke show. Niet altijd zijn ze even herkenbaar, door de vertaling naar het Nederlands, maar ze zijn wel precies op de juiste momenten in de show verwerkt waardoor ze heel goed bij het verhaal passen en ‘m een extra dimensie geven. Denk maar eens aan het welbekende Hound Dog, A Little Less Conversation en Can’t Help Falling In Love, die door de enthousiaste jonge cast met vetkuiven, petticoats en eveneens ‘blue suede shoes’ heel aanstekelijk worden gebracht.

Deze musical, die maar liefst tien keer genomineerd is voor een John Kraaijkamp Musical Award 2010, is zo heerlijk veelzijdig dat ie voor bijna elke doelgroep een feestje is. Niet alleen fans van Elvis zullen genieten, maar ook jongere generaties smullen van dit liefdesverhaal. Want zeg nou zelf: iedereen heeft toch weleens met de liefde te maken gehad? En is de liefde niet toch echt het allermooiste dat er is?

Na het concert van The Baseballs van vorige week maandag en afgelopen donderdag deze musical met Elvis-songs te hebben gezien, ben ik helemaal into rock ‘n’ roll. All Shook Up – Love Me Tender is nog enkele maanden te zien in verschillende Nederlandse theaters, dus grijp je kans en koop nog snel een kaartje!

Ook verschenen op Ze.nl